Update Challenges Juli 2015

update-challenges-2015Waar ik het vorig jaar hield bij de Reading Bingo en een Goodreads-challenge, besloot ik in 2015 nog enkele andere uitdagingen te volgen. Niet dat ik nu bewust andere boeken ga kiezen, de belangrijkste selectie-factor blijft immers de ‘goesting’. Je kan nu eenmaal zin hebben in één specifiek boek ook al liggen er nog een hele hoop andere op je te wachten. Toch lijkt het me leuk om maandelijks een keer te zien of ik met die gelezen boeken een aantal zaken kan doorstrepen bij deze uitdagingen.

De Goodreads-challenge zette ik op 130 en daar heb ik er, aan het einde van deze maand zo’n 100 van gelezen.

Dit jaar stelde ik ook zelf een lijstje op met boeken die ik in 2015 wil lezen. Deze maand blijft de stand ongewijzigd. Ik vermoed dat ik nu echt bewust boeken zou moeten gaan selecteren als ik deze lijst wil vervolledigen én eigenlijk lees ik gewoon steeds het boek waar ik zin in heb. Niet bepaald een challenge-onderbouwende-selectie dus.

tobereadin2015updatemei

Al heb ik wel zin in die laatste drie van dit lijstje. Zowel het herlezen van een boek dat ik als kind las, als het lezen van een prentenboek én gedichtenbundel zie ik helemaal zitten. Misschien moet ik dus toch eens een selectie maken én ze goed in het zicht leggen voor de komende maand.

Ik nam me echter ook voor om dit jaar meer eigen boeken te lezen. Meerbepaald een minimum van 25 eigen exemplaren. Deze maand las ik 7 recensieboeken, 1 eigen ebooks en 2 eigen boeken, en 2 bibliotheekboeken. Dit brengt de huidige stand op 36/25. Althans dat doet het wanneer ik ebooks meetel voor deze uitdaging. (als ik alle ebooks negeer, zou het aantal een pak lager liggen)

YAchallenge2015updatejuni

Dankzij deze YA-Bingo valt het wel echt op dat ik dit jaar nog maar weinig Young Adult-boeken heb gelezen. De afgelopen maand las ik enkel ‘De keuze’ van Andrea Cremer, het tweede deel uit de Nachtschade-reeks. Jammer genoeg voldeed die aan geen enkel van de vrije vakjes.

colorcodedchallenge2015updatejuli

Het leek me leuk om zonder bewust op zoek te gaan te ontdekken hoeveel kleurrijke titels ik eigenlijk lees. Ik begin stilletjes aan te vermoeden dat de meesten mensen die dit soort challenge doen ook effectief op zoek gaan naar specifieke titels. Ik ben het ondertussen zo gewoon dat ik hier geen nieuwe titels aan kan toevoegen dat ik bijna een kleurrijke titel over het hoofd had gezien. Dankzij ‘Het huis met de blauwe luiken‘ kan ik immers het eerste kleurtje afvinken. Joepie!

2 gedachten over “Update Challenges Juli 2015”

  1. Ik doe eigenlijk alleen mee aan de goodreads challenge. Ik had ook een eigen lijstje gemaakt, maar daar heb ik me nog totaal niet aan gehouden

    1. Het zou goed kunnen dat ik volgende jaar terug enkel de Goodreads doe. Niet zozeer om te zien of ik die uitdaging kan verwezenlijken, maar ik vind het wel heel leuk om op het einde van het jaar die statistieken te kunnen zien.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.