Blogger Vriendenboek #8

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Sas van ‘I live for my dreams’ in de spotlight.

DSC01402Naam:
Ik ben Sas, 27 jaar en woon in een klein plaatsje in Zuid Holland. Ben getrouwd & we wonen samen met onze 2 katten in een gezellig appartementje.

Leeftijd:
27

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben na de middelbare begonnen met de studie SPW (sociaal pedagogisch medewerkster) Deze heb ik (door mijn vooropleiding) versneld kunnen doen in 2 jaar. Daarna heb ik een opleiding Onderwijsassistente gedaan en 1 jaar Markering & communicatie. Met de laatste ben ik gestopt aangezien ik het werken met kinderen erg miste.

Ik werk nu al ruim 7 jaar als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Al bijna 3 jaar werk ik bij de Naschoolse opvang en werk daar met verschillende opvangsoorten. Dit jaar mag ik eindelijk mijn felbegeerde vaste contract ondertekenen, waar ik super blij mee ben.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Zeker wel! Bloggen is zeker de grootste wat ik doe op Iliveformydreams.com . Ook ben ik sinds 2012 fanatiek inline skater, wat ik met heel veel plezier onderneem. Ook series kijken, foto’s nemen, leuke uitjes met vriendinnen en in de natuur zijn behoren tot mijn hobby’s.

Je favoriete eten
Ik hou erg van spaghetti met lekker veel kaas.

Je lievelingskleur
Blauw

mokken-i-live-for-my-dreamsVerzamel je (naast boeken) iets?
Ik verzamel theebekers en thee. Er pronkt een echte theemuur in mijn huis en heb 2 overvolle planken met thee. Ook verzamel ik (blijkbaar) van die leuke kleurrijke (jogging)broeken, daar heb ik er ook tig van liggen in de kast.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik heb bijna alle boeken die in mijn kast staan al gelezen. Er zijn er misschien 2á3 die ik nog niet heb gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
ja die heb ik zeker wel gedaan. Ik heb alle boeken van Simon Beckett in mijn kast staan. Zijn nieuwste, Klem kocht ik dan ook meteen. Zeker een miskoop aangezien het zeker niet Beckett-waardig was. Een heel saai, kabbelend boek. Lees hier mijn recensie erover.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ben dit eigenlijk ook niet van plan.

Heb je een favoriet genre?
Zeker wel, mijn boekenkast puilt uit met Thrillers.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
O.a. Zwarte dageraad van Cilla & Rolf Börjlind. Ik hou op mijn Hebban account bij welke boeken ik nog graag wil lezen/aanschaffen.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn boeken staan allen op schijver.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees helemaal geen e-books. Ga er ook niet aan beginnen, vind een fysiek boek toch fijner lezen en staat ook zo tof in mijn boekenkast.

Heb je een favoriet boek?
Pfhoe dat zijn er een hoop. Passagier 23 van Sebastian Fitzek, Genesis van Karin Slaughter, de boeken van Camilla Läckberg, Vleugels van Ruth Newman en van Nora Roberts De gloed van vuur.
Neem hier een kijkje bij mijn favoriete schrijvers & hun boeken

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
De covers van Karin Slaughter vind ik altijd wel mooi en vooral misterieus. Alle covers hebben iets totaal anders wat ze uitstralen, wat ik best wel mooi vind om te zien.

20150531_102241_zpssz0nbynrHeb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Uhm. Ik denk wel over de 300 boeken. Of misschien iets minder. Ik heb ze nooit echt geteld en mijn collectie is nog steeds aan het groeien.

Wat is je laatst gekochte boek?

Mooie meisjes van Karin Slaugher. Ik heb hem ook al uitgelezen. De recensie verschijnt binnenkort op mijn blog.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?

De boekenreeks wat ik hieronder benoem. Als kind vond ik lezen eigenlijk totaal niet leuk, tot ik deze boekjes voorgelezen kreeg en ze daarna zelf ging voorlezen aan mijn ouders.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?

De boeken van Dick Laan, over Pinkeltje. Het kleine kaboutertje net zo groot als je pink met een grijze baard. Ik vind die boekjes prachtig! Alle boekjes met kabouters eigenlijk, het boek van Hummeltje vond ik ook heel leuk.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?

Pfhoe. Dat is zonder twijfel Nora Roberts, daar heb ik 2 planken vol van. Zij heeft van mijn favoriete schrijvers ook de meeste geschreven.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?

De boeken van Nora Roberts heb ik meerdere malen geleden. Sowieso lees ik de meeste boeken wel meerdere keren. Zonde als ze alleen maar in de kast blijven staan.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?

Nee eigenlijk (nog) niet.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

Ik heb het geprobeerd maar is niet gelukt.

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

9 gedachten over “Blogger Vriendenboek #8”

    1. Echt hé, hier had ik niet op durven hopen toen ik deze rubriek lanceerde. Maar ik ben wel heel blij dat er verschillende bloggers willen meedoen.

  1. He wat leuk! Ik kom hier nu voor het eerst via Saskia, maar leuke blog heb je, ik ga je volgen! En als je nog mensen zoekt, ik wil ook wel een keer meedoen.

    1. Hey Jenn, wat leuk dat je de blog zo ontdekt. Er staan momenteel al vrij veel vriendenboekjes op de planning. Maar ik ga het zeker noteren dat jij ook wil meedoen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.