Blogger-vriendenboek #7

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Connie van Conniesboekkies in de spotlight.

itsmeNaam:
Conny Schelvis-Mens

Leeftijd:
44 jaar ( in augustus hoop ik 45 te worden :O)….)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb een administratieve opleiding gedaan (LEAO) een algemene opleiding ( VHBO) en een aantal beroepscursussen toen ik in de boekhandel en bij het tankstation werkte. Vorig jaar heb ik het roer om gegooid en ik werk en leer nu weer! Ik volg de opleiding Verzorgende IG3 en ga 1 dag in de week naar school naast mijn werk in het verzorgingstehuis. Helemaal leuk om te doen ! (Eventjes helemaal off topic … ik vind jouw We’re all mad here bladwijzer super mooi)

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Naast het lezen en mijn werk/studie en blog zijn de andere hobby’s een beetje naar de achtergrond. Ik vind het heerlijk om te wandelen ( wat hier heerlijk kan met bos, strand en duinen om de hoek) en tijd door te brengen met mijn familie/vrienden. Scrapbooken vind ik heel leuk maar ook dat is op een laag pitje gegaan.

Je favoriete eten
Moeilijk, ik vind veel lekker… Ik denk dat een lekkere pasta of lasagne me wel zou kunnen verleiden maar echt voorkeur heb ik niet.

Je lievelingskleur
Paars

Verzamel je (naast boeken) iets?
Mijn dochter is uilengek en dat is besmettelijk. Ze begon met verzamelen van uiltjes en ik doe vrolijk mee, met het excuus dat het voor haar is.. .Ondertussen loop het een beetje uit de hand ( uilendekbed, uilentas, uilenportmonee, uilenbekers, uilenglazen, uilenshirt , uilhorloge, #uilengek) (Uiltjes zijn dan ook super schattig, ik heb zelf ook enkele uil-accessoires in huis)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zal ongetwijfeld een kinderboek zijn. Ik twijfel of “ik heb geen naam “ van Miep Diekman er eerder was dan “ kruistocht in spijkerbroek” van Thea Beckman . Uiteraard heb ik beide meerdere malen gelezen. Ik vind het leuk dat mijn dochter (12) die nu ook leest en kan waarderen. Uiteraard heb ik ook nog wat prentenboeken uit die periode bewaard. Toen zat de boekverslaving er denk al in.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja. Ik had de “hondeneters”gekocht vorig jaar. Ik had er veel goede recensies van gehoord maar het kan me niet boeien. Ik heb het al een aantal maal weggegelegd en ooit zal ik het wel uitlezen. Verder heb ik ook wel paar thrillers die ik wel heb gelezen maar waarvan ik dacht “is dit alles? “

Luister je naar audio-boeken?
Nee. Bijna nooit. Toen mijn dochter kleiner was hadden we wat luisterboeken, met name voor onderweg, en die van de Griezelbus, voorgelezen door Eric van Muizewinkel vond ik heel leuk. Maar ik heb er geen geduld voor. Ze gaan mij te langzaam en soms vind ik de stemmen niet prettig.

Heb je een favoriet genre?
Een echt goede thriller, Young adult en jeugdboeken en verder waargebeurde verhalen of verhalen die gerelateerd zijn aan mijn werk in de zorg. Wederom kan ik weer niet kiezen voor één genre…

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
“Dwaaleiland” lijkt me geweldig leuk !

boekenbergVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Haha , geen.. ik heb een boekexplosie op mijn logeerkamer. Ik ga deze zomer eindelijk mijn boekenkast bestellen en hoop dat alles in te richten. Waarschijnlijk gaat het op genre en op alfabet. Na 20 jaar in boekwinkel te hebben gestaan en altijd deze indeling gehad te hebben kan ik denk moeilijk wijken. De kast die ik wil bestellen is combi van vier kasten. Misschien doe ik in 1 kast de recensieboeken op genre.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Fysiek! Niets zo prettig om het op te pakken, om te draaien, neer te leggen, weer op te pakken, door te bladeren, te ruiken… Voor recensies krijg ik wel eens een e-book maar ik heb geen e-reader en lezen op pc vind ik ook niet prettig..

Heb je een favoriet boek?
Mag ik die overslaan? Ik heb wel wat favo boeken die ik ook aan een ander aan zal raden maar dat wisselt geregeld. Toverland ( jeugd) is leuk ! Maar verhalen van Beckman geweldig. “Het buitengewone leven van Frank Derrick”heb ik net uit vond ik een hilarische roman en net “Val”gelezen een spannende y.a. Kortom deze vraag is niets voor mij. Zou dan eerder een top tien worden met ‘: mooiste. Leukste, grappigste, spannendste, ontroerendste… Bovendien lees ik alles wat los en vast zit en in elk genre is wel een uitschieter te vinden. (Ja hoor, het is je volledig vergeven. Ik vind het zelf ook een veel te moeilijke vraag. Een top tien samenstellen is al een heuse uitdaging.)

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Mooiste cover? Ik denk van één van mijn kinderboeken “ ik heb geen naam” van Diekman

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Eh… ik zal ze eens tellen als ik ze in mijn boekenkast ga indelen. Heb sowieso nog een “te lezen stapel” van ruiim 100 exemplaren.. Ik denk dat het er meer dan 400 worden als ik alles mee tel.. (Schrik maar niet te erg wanneer je de exacte hoeveelheid ontdekt. Ik dacht >300 maar het bleken er bijna 600 te zijn 🙂 )

Wat is je laatst gekochte boek?
“ meisje in de trein” eind augustus wordt er bij de leesclub van de plaatselijke boekhandel over gesproken en ik ga er voor het eerst kijken en mee doen, ben benieuwd!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Mijn leraar in groep 7 ( toen klas 5) kon heel mooi voorlezen. Hij las toen “ meester van de zwarte molen voor “en al las ik al graag toen ging ik nog meer genieten van het lezen !

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Thea Beckman

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik geloof niet dat er één uitspringt. Mijn boeken van Stephen King hadden vroeger een voorsprong, Ik had ze bijna allemaal maar tijdens één van mijn verhuizingen hebben ze het niet overleefd. Ik denk dat ik van een schrijver toch snel twee a vier boeken heb staan. Maar er springt er geen één uit.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
“ik heb geen naam “ MIep Diekman

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja vroeger verplicht op school lezen. Onder andere boeken van Harry Mulisch die ik echt niet prettig vond om te lezen. Of “vlucht regenwulpen:”van Maarten t Hart. Ik was meer van de boeken van Boudewijn Buch en Jan Wolkers. Maar de leraar toen liep daar niet mee weg en had grote invloed op de verplichte boekenlijst. Ook een manier om je studenten in een leesdip te krijgen is om ze tegen hun zin bepaalde boeken te laten lezen…

boektitelnaamKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ja geen probleem. Al heb ik wel vals gespeeld bij de Y en er een IJ voor gebruikt. Het zou zelfs meerdere malen kunnen lukken. .Keuze zat !

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

Een gedachte over “Blogger-vriendenboek #7”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.