Update Challenges Mei 2015

update-challenges-2015Waar ik het vorig jaar hield bij de Reading Bingo en een Goodreads-challenge, besloot ik in 2015 nog enkele andere uitdagingen te volgen. Niet dat ik nu bewust andere boeken ga kiezen, de belangrijkste selectie-factor blijft immers de ‘goesting’. Je kan nu eenmaal zin hebben in één specifiek boek ook al liggen er nog een hele hoop andere op je te wachten. Toch lijkt het me leuk om maandelijks een keer te zien of ik met die gelezen boeken een aantal zaken kan doorstrepen bij deze uitdagingen.

De Goodreads-challenge zette ik op 130 en daar heb ik er, aan het einde van deze maand zo’n 68 van gelezen.

Dit jaar stelde ik ook zelf een lijstje op met boeken die ik in 2015 wil lezen. Deze maand kan ik er daar weer enkele van aanvinken.

tobereadin2015updatemei

Zo lag Anna dressed in blood al een tijdje onderaan mijn tbr, De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine las ik omwille van zijn prachtige cover,  van Matilda zag ik de verfilming al, en Tales of Beedle the Bard is een minder bekend boek van een bekend schrijfster. Natuurlijk kennen mede Harry Potter-fans dit boekje maar al te goed, maar veel mensen hebben zelfs niet door dat het ook in het echt bestaat.

Ik nam me echter ook voor om dit jaar meer eigen boeken te lezen. Meerbepaald een minimum van 25 eigen exemplaren. Deze maand las ik 4 recensieboeken, 1 eigen ebooks en 5 eigen boek, 1 geleend exemplaar en 6 bibliotheekboeken. Dit brengt de huidige stand op 22/25. Althans dat doet het wanneer ik ebooks meetel voor deze uitdaging. (als ik alle ebooks negeer, zou het aantal een pak lager liggen)

YAchallenge2015updatemei
Dankzij deze YA-Bingo valt het wel echt op dat ik dit jaar nog maar weinig Young Adult-boeken heb gelezen. Dankzij de Blossom Books Read-a-thon zijn dat er deze maand gelukkig wat meer. Zo speelt ‘Over de grens’ zich deels af op een High School, terwijl ‘Omhulde stad’ zich voor een groot deel in het verleden afspeelt. Het verzet bevat een meerdere achtervolgings -en vechtscènes en Cath uit Fangirl is een vrouwelijke heldin. Haar kan je zonder twijfel de Heroine of the Geeks noemen. Versplinter me speelt zich af in een toekomstige wereld (zo heb ik het alleszins begrepen, maar ik kan het uiteraard mis hebben). De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine wordt verfilmd en ik ben alvast heel nieuwsgierig hoe Tim Burton er zijn typische sfeertje gaat in verwerken. De vuurwens is gebaseerd op een mythe en in Anna dressed in blood komt magie voor.

color-coded-challenge-2015-update-maart

Het leek me leuk om zonder bewust op zoek te gaan te ontdekken hoeveel kleurrijke titels ik eigenlijk lees. Ik begin stilletjes aan te vermoeden dat de meesten mensen die dit soort challenge doen ook effectief op zoek gaan naar specifieke titels. Deze maand kon ik immers alweer geen enkel kleurtje afvinken bij deze Color Coded Challenge.

2 gedachten over “Update Challenges Mei 2015”

  1. Grappig al deze challenges. En 68 boeken al gelezen, je ligt mooi op schema. Hoe krijg je het voor elkaar om daarvoor de rust te vinden? Mij lukt dat eigenlijk niet naast mijn werk, huishouden, sport en vrienden die ook om aandacht vragen! Hoe pak je het aan om toch voor zo’n boek te gaan zitten?

    1. Hey Paul. Door gezondheidsproblemen vallen er bij mij twee zaken weg die jij in je lijstje opsomt. Ik heb uiteraard een hoop huishoudelijke klusjes en vrienden met wie ik graag afspreek, maar de andere twee behoren niet tot mijn mogelijkheden en hierdoor heb ik uiteraard meer tijd voor passieve hobby’s als lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.