Foto-update #45

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. De vorige keer waren het er iets minder, maar dit keer is het blijkbaar net het tegenovergestelde. Ik weet dat ik er niet goed in ben, maar zal mijn uiterste best doen om er geen hele epistels bij te schrijven.

trouwmacaronsIn de vorige editie vermelde ik al dat het hier even veel weg had van een macaron-fabriekje. Ik mocht immers macarons maken voor het trouwfeest van mijn broer en schoonzus. Wanneer je de foto van de vorige Foto-update zag leek het woord ‘fabriekje’ misschien wat overdreven, maar dit was het uiteindelijke eindresultaat. Oh ja, ik had even een ‘Breaking Bad‘-momentje toen ik mijn ingrediënten aan het afwegen was. 😉

foodandbooksFood and Books! Toch wel twee onmisbare prioriteiten in mijn leven én tijdens deze lunch mocht het per grote uitzondering zelfs eventjes samen.

20150517_174547Een ovenschotel die je eigenlijk het hele jaar door kan klaarmaken. Al valt het precies wel een beetje op dat ik gelukkig ben nu er terug krieltjes beschikbaar zijn.

20150517_192654Het is hier al enkele keren vermeld … ik kan niet met haken lopen en JA dit zijn wel degelijk hakken. Ik ben ervan overtuigd dat sommige van jullie er anders over zullen denken, maar dit soort hakken zijn voor mij al evenwaardig als het stiletto-equivalent. Ze stonden heel mooi bij het kleedje dat had gekocht voor het trouwfeest van mijn broertje, maar jammer genoeg heb ik dus nog steeds een wankel gevoel zodra ik iets anders draag dan een platte schoen.

antwerpenmei2015Hoog tijd om nog eens bij te praten met mijn vriendin én mede-boekenfan dus dat deden we dan ook. Een lekkere lunch, snel even rondsnuffelen bij leuke winkeltjes (waaronder uiteraard ook twee boekenwinkels) en dan weer rustig verder praten bij een vier-uurtje. De tijd vloog weer veel te snel voorbij, maar vermits er ondertussen alweer twee weken verstreken zijn komt ons volgende afspraakje weer in het zicht. Ik kijk er alvast naar uit.

20150519_125226Maartse buiten, Aprilse grillen … Miezerige Mei? Ik moest net met de fiets boodschappen doen en had daar dankzij dit weer niet veel zin in.

20150519_141740

Bij Kruidvat vond ik dit mooie doosje om mijn site-kaartjes in op te bergen. Net iets te groot naar mijn zin, maar wel heel handig.

bibbezoekmei2015Een bezoekje aan de bibliotheek leverde me nieuw leesvoer op én ook het perfecte voorbeeld van hoe een serie steeds opnieuw een ander cover-ontwerp krijgt. Het linker boek heb ik in leen van een vriendin, de andere twee ontleende ik bij de bib. Ik heb net ‘Terug naar Inverness’ uitgelezen en ga echt mijn uiterste best moeten doen om eerst een ander boek te lezen én niet meteen in ‘De verre kust’ weg te duiken.

20150520_193749

Ook de Italiaanse traybake van Rudolph kookt 2 werd goedgekeurd, al had de vorige wel mijn voorkeur.

oreofrostingEr stonden veel meer dessertjes op het buffet tijdens het trouwfeest en één daarvan waren oreo-cupcakes. Die hadden zo’n lekkere frosting dat de cakejes eigenlijk overbodig waren. Tot nu toe had ik nog maar één keer zelf een oreo-frosting gemaakt en daar kwam de smaak niet echt naar voren. Na het eten van deze lekkernij die mijn schoonzus had gemaakt kon ik me niet inhouden én ging ik zelf ook op zoek naar een recept. Dat heb ik uiteindelijk gevonden en ik weet niet goed of dat iets positief of negatief is. Hij is namelijk super lekker maar heeft een vervelend gewicht-toenemend effect.

20150521_192948

Opnieuw een receptje uit Rudolph kookt 2 klaargemaakt. Deze veldsla baconsalade met gebakken appeltjes vond ik heel lekker. (Oh ja, ik ben heel rebels geweest en heb de appeltjes NIET gebakken – stoer hé!)

20150522_082328

Ik schreef weer een maandelijkse Amnesty-brief en stuurde een kaartje naar één van de vele onschuldige gevangenen. Hopelijk komen die kaartjes ook effectief bij deze vrouw terecht en kunnen ze haar wat steun geven.

20150523_180928

En ja hoor – opnieuw haalde ik dat ene kookboek uit de kast. Dit keer voor de Mango-chutney drumsticks met abrikozen-pilav.

boekenmarktsintamands2015

Enkele sfeerfoto’s van de boekenmarkt waar ik jammer genoeg niets geschikt tegenkwam.

cupcakekoekjes

Ik maakte weer eens witte chocolade-cranberry koekjes als verjaardags-traktatie. De overige belanden in mijn cupcake-koekjespot. Of is het nu een koekjes-cupcakepot?

20150526_215704

Tijdens de naailes van de afgelopen week begon ik aan een nieuw rokje. Er staan allemaal kleine sterretjes op maar dat kan je jammer genoeg niet goed zien. Ik post later nog wel een foto van het eindresultaat.

boekenfestijnantwerpen2015

Met de fiets naar het Boekenfestijn. Ik ben echt heel erg blij met die elektrische fiets vermits ik nu een pak mobieler ben geworden. Jammer genoeg kon ik mijn grote fietszakken niet volladen met boeken vermits het aanbod wat tegensloeg.

20150528_193722

En opnieuw een salade, het valt precies een beetje op dat ik die gemist heb tijdens de koudere maanden.

Een gedachte over “Foto-update #45”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.