Fanfiction

addictionAls ik me niet vergis was het eind 2011 toen ik Fanfiction ontdekte. Eigenlijk kan ik me niet meer goed herinneren hoe ik op die site ben terecht gekomen. Ik weet wel dat ik het een ramp vond om te wachten tot er weer een nieuw boek in de Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris verscheen. Want dat wachten duurde erg lang en ik zat nog helemaal vast in Shreveport en BonTemps. Ik vermoed dat ik op zoek was naar een releasedatum van het volgende deel en toen via een link van iemand die net als ik aan het aftellen was bij Fanfiction uitkwam.

eric-northmanEr ging plots een hele wereld voor me open. Natuurlijk zijn een deel van die verhalen slecht geschreven. Een opsomming van fouten én zinsconstructies die mijn tenen deden krullen. Ik ontdekte echter ook een hele hoop leuke verhalen van fans die net als ik pro-Eric waren. Binnen de kortste keren las ik het ene na het andere verhaal. In 2012 las ik dan ook opmerkelijk weinig boeken vermits ik vrijwel steeds achter de laptop zat. Yep, aan de tafel achter de laptop én geloof me dat is geen ideale leeshouding. Ik was toen zo vaak terug te vinden te midden van Fanction-verhalen dat ik er op de duur zelfs een ontstoken polsgewricht, een ontstoken spier in mijn schouder én een uiterst pijnlijke nek aan over hield.

Ondertussen ben ik al weer een hele poos ‘afgekickt’, maar ik denk dat ik niet overdrijf wanneer ik die periode als uiterst verslavend omschrijf. Naast SVM-fanfiction, las ik ook een heel deel fanfictie rond de Twilight-saga en de Stephanie Plum-serie van Janet Evanovich. Ik werd er bij die laatste reeks immers een beetje gek van dat er na al die boeken nog steeds geen beslissing was genomen én was dus blij dat mede Team Ranger-fans dat wel deden.

fanfictionOp de duur waren er zoveel verhalen die ik aan het lezen was dat het gewoon een beetje te veel werd. Voeg daar nog de ongemakken van de oncomfortabele leeshouding aan toe en het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ik er minder vaak terug te vinden was en opnieuw aan een hoger aantal gelezen boeken uitkwam.

Echt missen doe ik het niet, al ben ik er soms nog wel benieuwd naar. Momenteel heb ik echter al te weinig tijd om al de boeken te lezen die op mijn TBR staan. Als ik al niet toe kom aan het herlezen van favoriete boeken of bekijken van geliefde series dan ga ik dus zeker niet terug met fanficton beginnen. Stel je voor dat ik hier weer binnen de kortste keren aan dat scherm gekluisterd zit – misschien geven jullie me dan na enkele dagen radiostilte wel op als vermist. 🙂

5 gedachten over “Fanfiction”

  1. Ik heb vroeger heel veel Harry Potter Fanfiction gelezen en begrijp helemaal wat je bedoelt! Als ik nu weer zou beginnen met Fanfiction, dan kan het me dagen, weken of zelfs maanden in de greep houden. Van studeren, werken, bloggen, boeken lezen en het huishouden komt dan helemaal niks meer..

    1. Oh, ik ben helemaal vergeten om de Harry Potter fanfiction te vermelden. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik daar niet zoveel van heb gelezen. Misschien heb ik niet de juiste verhalen ontdekt, maar ik heb er geen enkel gelezen dat J.K.Rowling wist te overtreffen.

  2. Ik lees zelf al heel lang geen fanfiction meer, maar vroeger deed ik het wel altijd! Sterker nog, ik schreef zelf ook belachelijke verhalen, haha. Ik pak nu liever een “gewoon” boek om te lezen 🙂

  3. haha ik heb ook een tijdje hier en daar wat fanfiction van Supernatural gelezen. Maar ik werd op een gegeven moment een beetje gestoord van alle Destiel verhalen. ( vooral omdat ik zelf helemaal niks met destiel heb haha.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.