Blossom Books Read-a-thon 2015

blossombooksreadathon2015Normaal had ik jullie vandaag een nieuwe editie van de Boekige Quotes voorgeschoteld. Die hebben jullie nog steeds van me te goed maar ik heb per uitzondering mijn planning een beetje aangepast. De nieuwe boekige quotes verschijnen dus pas deze vrijdag. De reden voor deze reorganisatie? De Blossom Books Read-a-thon uiteraard.

Je kon er dit weekend moeilijk om heen. Mochten er toch mensen zijn die het gemist hebben van donderdagavond 20u tot gisterenavond 20u liep een drie-dagen-lange leesmarathon die werd georganiseerd door niemand minder als Blossom Books. In 2014 deed ik nog mee aan de Books & Kisses Read-a-thon, maar die marathon was al weer eventjes geleden. Eigenlijk was ik dus wel blij dat de #BBReadathon in het leven werd geroepen.

voorbereidingbbreadathonAlleen stonden er wel al wat zaken in mijn agenda voor die periode. Zo had ik vrijdagvoormiddag een afspraak en was er diezelfde avond een verjaardagsfeestje. Ook zondag was er een groot verjaardagsfeest en dat begon zelfs al om 16u. Vermits ik wist dat ik niet lang kan wakker blijven en niet zou kunnen lezen tijdens die afspraak én feestjes, besloot ik al wat voorbereidingen te treffen. Op die manier kon ik de resterende vrije tijd omtoveren tot lees-tijd.

Alle blogposts werden vooral al op de planning gezet, de koelkast en voorraadkast waren goed gevuld, ik ging nog even bij de bibliotheek langs, mijn favoriete beker stond proper klaar en ook mijn grote drinkfles werd gevuld. Nu nog wat koekjes én leesvoer binnen handbereik en ik was er helemaal klaar voor.

bbreadathonMijn allereerste boek werd Matilda van Roald Dahl en dat bleek al snel het ideale boek én startschot voor deze leesmarathon. Meteen nadien las ik Devin van Nora Roberts. Maar daar bleef het die eerste avond wel bij vermits ik al om 23u in mijn bed lag.

bbreadathon8meiVrijdag nam ik zo snel mogelijk de draad weer op, ik mocht dan wel een afspraak hebben, maar de busrit heen én terug werd goed benut en zelfs tijdens het nuttigen van mijn lunch liet ik me niet van mijn leesvoer scheiden. Nu ja, eigenlijk was ik die vrijdag nogal vaak met mijn neus tussen de boeken terug te vinden tot zo’n vijf minuten voor het verjaardagsfeestje van mijn vriendin begon. Bij thuiskomst ben ik meteen in bed gedoken …

bbreadathon8mei2Om vervolgens op zaterdag-ochtend niet uit te slapen maar met een nieuw boek én nog steeds in mijn Hogwarts-pyama (Yes, die vroege foto bij de vorige alinea) in de zetel te duiken. Die dag had ik geen afspraken, dus mijn enige onderbrekingen waren de lunch, een bak-sessie (voor het feestje van de dag nadien) en het bereiden van het avondeten. Ook die dag ging ik alweer vrij vroeg slapen. Wel jammer dat ik niet lang kan opblijven – zeker tijdens zo’n leesmarathon.

20150510_105736Ik wist dat ik vandaag minder tijd zou hebben om te lezen, dus begon ik er aan zodra ik mijn ontbijt naar binnen had gewerkt. Deze ochtend las ik dan ook Fangirl verder uit vooraleer ik in mijn laatste boek begon. (FYI: deze ‘oei, staan mijn vingers niet over de titel’-foto trok ik per ongeluk en eindelijk sta ik eens deftig op de foto)

 

gelezentijdensbbreadthonIk vind het een beetje jammer dat ik niet heb bijgehouden hoeveel uren ik effectief gelezen heb. Wat ik wel weet is dat ik op een kleine 3 dagen tijd tien boeken heb kunnen lezen. Er zaten er enkele dunnere tussen, maar in totaal werden er tijdens deze #BBReadathon zo’n 2848 pagina’s omgeslagen. Mijn ‘Gelezen in …’-blogpost aan het einde van deze maand zal dus iets uitvoeriger zijn dan anders. 🙂

De challenges tussendoor waren trouwens ook heel leuk. Zo vormde ik zoals je op onderstaande foto’s kan zien mijn naam in boeken (1), liet ik een groot deel van mijn blauwe boeken (2) zien (ondertussen zijn er weer al nieuwe bij gekomen) en ging ik op zoek naar covers die wel wat van elkaar weg hadden (3).

naaminboekenbbreadathon

blauweboeken

bbreadathonchallenge3

Hebben jullie ook meegedaan aan de #BBReadathon? Hopelijk hebben jullie er dan even zeer van genoten als ik.

6 gedachten over “Blossom Books Read-a-thon 2015”

  1. Wauw, 10 boeken! Dat doe je goed! Ik had er twee gelezen waarvan eentje het eerste deel van Game of Thrones 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.