Aanwinsten Mei

AanwinstenAlweer een maand voorbij. Sinds ik blog – en dit soort maandelijkse blogposts opstel – lijkt de tijd nog sneller voorbij te vliegen als vroeger. Of misschien word ik er nu gewoon wat vaker met mijn neus bovenop gedrukt. Deze maand bestaan mijn aanwinsten vrijwel uitsluitend uit recensiemateriaal en geloof me – ik heb mijn uiterste best gedaan om daar verandering in te brengen.

eengoedjaarNatuurlijk ben ik steeds opnieuw bijzonder gelukkig wanneer uitgeverijen me hun nieuwe publicaties toesturen. Soms is dat zelfs geheel onverwachts, zoals bijvoorbeeld het geval was bij ‘Een goed jaar’ van Robyn Carr.

 

 

boekenmarktsintamands2015Het leek echter al een tijdje geleden sinds ik zelf nieuw leesvoer had aangeschaft en daar wilde ik deze maand verandering in brengen. Dat ging me ongetwijfeld lukken want niet te ver van ons was onlangs een boekenmarkt. Die markt bleek groter te zijn dan ik had verwacht én ik vond er NIETS.

Yep, je leest het goed … he-le-maal niets. Toen was ik al ‘lichtjes’ ontgoocheld – maar vermits ik wist dat het de week nadien Boekenfestijn was in Antwerpen, wist ik mezelf te troosten met het feit dat ik daar zeker leuke aanwinsten ging kunnen scoren.

boekenfestijnantwerpen2015Op donderdag was het zover, samen met mijn nichtje fietste ik (jaja, met de fiets én voor mij is dat een serieuze afstand en grote inspanning – die uiteraard een boekige beloning verdiende) naar Antwerp Expo. Jammer genoeg liep het ook daar mis, maar ik denk dat ik door heb hoe dat komt. Vorig jaar had ik immers geluk met het aanbod in Antwerpen en vond ik bij de twee edities in Mechelen amper iets. Dit jaar had ik in maart enkele leuke aanwinsten gescoord in Mechelen en blijkbaar betekende dit dat ik mijn portie Boekenfestijn-geluk voor 2015 reeds heb opgesoupeerd.

schoonschipkatieffordeIk kocht daardoor slechts één boek op het BF en dat terwijl ik heel veel boeken in mijn grote fietszakken had kunnen opbergen. (Ok, het waren er twee – maar dat andere boek is een geboortecadeautje én dus niet voor mezelf)

Vandaag ging ik bij twee verschillende kringloopwinkels langs én ook daar was niets te vinden dat ik aan mijn collectie wilde toevoegen. Dat zijn dus al vier pogingen – maar ik hoop dat deze maand de ‘3de keer goede keer’-regel is opgevoerd naar ‘5de keer goede keer’. Morgen is het immers garageverkoop in onze gemeente en ik hoop echt dat ik daar meer geluk ga hebben.

Zo niet dan ga ik het geld dat ik bij De Sleghte kreeg voor mijn opgeruimde boeken, spenderen bij The Book Depository. Ik heb al een wishlist in gedachten en die wordt waarschijnlijk nog wat langer zodra ik begin rond te snuffelen op hun site.

garageverkoop2015Update: Ik heb er deze dreigende wolken en de nodige regendruppels voor moeten trotseren maar heb uiteindelijk toch één nieuwe aanwinst mee naar huis kunnen nemen. Blijkbaar bestonden de meeste kramen vooral uit kleding – boeken kwamen amper voor.

 

 

 

7 gedachten over “Aanwinsten Mei”

  1. Nu ben ik echt benieuwd wat het Boekenfestijn van Gent voor mij in petto heeft. Het is mijn eerste bezoek dit jaar, dus ik kan nog niet mijn geluk opgebruikt hebben 😉

    1. Dat is waar, jij gaat dus ongetwijfeld zoveel boeken in je mandje hebben liggen dat je nog zal moeten kiezen welke er allemaal in je budget passen. 🙂

    1. Zo had ik het inderdaad nog niet bekeken. Maar euhm met de bestelling die ik bij The Book Depository ga plaatsen is dat meteen weer ongedaan gemaakt hoor. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.