Foto-update #35

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

20150128_163329Flora, Fauna en Mooiweertje. Wie als kind fan was van Disney-films weet ongetwijfeld wie deze drie zijn. Het leek deze week welk alsof deze feetjes uit de film Doornroosje ontsnapt waren en de rol van weergoden hadden ingevuld. “Regen” … “Nee, ik wil wind” …. “Niets van, IK wil onweer” … “Puh, dan doe ik er nog wat sneeuw én bliksem bovenop

eersterokjeVorige week dinsdag was het dan eindelijk zover. Ik werkte mijn allereerste zelfgemaakte rokje af. Nu ik het zo op de foto zie wil ik het misschien wel nog wat inkorten. Bij een volgend exemplaar zou ik het liefst ook iets minder willen laten uitlopen. Klinkt wel heel kritisch allemaal en eigenlijk ben ik supergelukkig met dat eerste rokje. Vooral het printje vind ik erg leuk.

 

 

receptenindexIk weet niet of jullie hier soms last van hebben, maar ik heb al snel het idee dat ik vaak dezelfde gerechten klaarmaak. Naar het schijnt is dat niet zo, maar om toch maar op zeker te spelen maakte ik deze recepten-index. Ze staan er nog niet allemaal in, maar dit is een verzameling van eigen recepten én gerechten uit kookboeken die ik graag klaarmaak. Als ik eens een keertje echt niet weet wat er op tafel moet komen kan ik het dus hanteren als het menu van een afhaal-chinees. Voor mij graag de A31 of zo.

frangipanegranolafudgeIn die index van daarnet kan je enkel hartige recepten terugvinden. Nochtans heb ik ook erg veel (zoniet nog meer) zoete gerechten. Daar maakte ik er deze week dan ook enkele van klaar. Een frangipane voor mijn echtgenoot (met het ondertussen – niet zo geheime ingrediënt – mee op de foto), de Homemade Havermout Granola uit het boek Havermoutje dat ik mocht recenseren en de Chocolade Fudge met noten uit Juliette’s bakboek.

20150131_130403Volop bezig met het voorbereiden en inplannen van een toekomste blogpost. Zo zien jullie meteen ook een gedeelte van mijn werkplek. Nu ja, ik werk eigenlijk gewoon aan de eettafel, op die manier heb ik uitzicht op de tuin (rechts), mijn privé-bibliotheek (links) en deze tot gisteren met kerstkaarten-versierde muur.

 

 

 

20150203_093751Tijdens de Twilight-marathon van eventjes geleden was ik volop bezig met deze leuke sjaal. Jammer genoeg heb ik er een ontstoken spier aan overgehouden en zit het er momenteel eventjes niet meer in om te haken of breien. Het zal dus nog eventjes duren vooraleer ik hem kan afwerken.

20150203_122532Ja, gelukt! Tijdens de feestperiode plaatste ik een bestelling bij Bol.com. Het duurde echter lang vooraleer het pakketje geleverd werd en toen kreeg ik plots een mail om me te melden dat mijn retour-zending goed was aangekomen. Hoe retour? Er is hier nooit iets aangekomen. Gelukkig kreeg ik snel een reactie van de klantendienst en zorgde zij er voor dat ik mijn oorspronkelijke bestelling opnieuw aan dezelfde prijs kon bestellen (die was immers ondertussen gestegen). Dit keer kwamen er ook twee zaken voor mijn echtgenoot bij en gelukkig kwam dit pakketje wel aan. Jammer genoeg was de verpakking iets te groot waardoor de boeken een klein beetje beschadigd zijn door het heen en weer schuiven.

20150203_122514Dit blijft tot nu toe nog eventjes een mysterieus pakje. De postbode stond gisteren immers aan de deur tijdens dat ene kwartier dat ik naar de supermarkt was. Volgens de achterzijde van dit briefje kon je een tweede bezorging aanvragen, maar blijkbaar loopt er daar iets niet helemaal in orde vermits ik telkens een foutmelding krijg. Vandaag kon ik het niet gaan ophalen vermits ik op het pakketje van Bol.com moest wachten dus ben ik mu momenteel nog steeds aan het afvragen wat er in dat pakket(je) zou zitten.

8 gedachten over “Foto-update #35”

  1. Wat een leuk rokje! Knap dat je dat zelf kan maken seg.

    Die briefjes van de post komen me zo bekend voor 🙂 Bij mij stond er laatst wel een afzender op, dat helpt om te bedenken welk boek er in zal zitten.

    Die beschadigde boeken zijn trouwens de enige reden waarom ik niet zo graag bij Bol.com bestel. Ik heb nog maar zelden een bestelling boeken gekregen waar niks aan was. Ik denk dat ze de boeken in het magazijn “picken” met een automaat en dat ze daardoor ook vaak beschadigd raken.

    1. Een afzender is inderdaad een heel welkome hint. Jammer genoeg stond die er niet mee op. Ik ben het pakket gisteren gaan ophalen en het was één boek in een vrij grote doos. Je zou dus schade verwachten vermits het boek zoveel heen en weer kan schuiven, maar gelukkig kan het ook anders en was er dit keer niets te zien van deuk of kras.

  2. Gaaf dat je je eerste rok zelf hebt gemaakt! Het geeft toch een goed gevoel als je zelf iets creëert, ook al zie je misschien al meteen verbeterpunten voor een volgende keer.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.