DIY – project #1

diyprojectJullie weten ondertussen waarschijnlijk wel dat ik een Pinterest-account heb. Vooral de eerste weken nadat ik die site ontdekte (ondertussen al weer eventjes geleden) verloor ik heel veel tijd met rond te snuisteren tussen al die creatieve en culinaire ideetjes. Je kan er dan ook vrijwel alles terugvinden. Van leuke gadgets tot prenten van knappe boekenkasten waar je bij kan wegdromen. Maar ook vlechttechnieken, patronen voor kleding, ideetjes die het huishouden makkelijker maken, … Binnen de kortste keren had ik meerder prikborden vol projectjes die ik ooit eens wou maken. Alleen dat uitvoeren leek wat op zich te laten wachten.

Onlangs was ik dan toch eindelijk aan lege videodozen geraakt. Ja, je leest het goed. Die plastic hoezen waar je je videobanden in bewaarde. Die lijken ondertussen overal verdwenen te zijn, vermits ze vervangen werden door de veel dunnere dvd-doosjes en digirecorders. Ik was er echter iets mee van plan en was dan ook blij toen ik nog aan drie lege exemplaren kon geraken.

diyvideobox1Het leukste was toch wel dat ik er amper iets voor nodig had. De bewuste plastic doos uiteraard en verder een lat, schaar en knutselpapier met een mooi printje. Die mooie print mocht de eerdere videocover vervangen én in recordtijd had ik een handig formaat om klein knutselmatieraal in te bewaren.

diyvideobox2Ik had ook een deel van mijn kleine decoratie-materiaal bovengehaald (tja, als je kaarten maakt, krijg je blijkbaar veel materiaal bij elkaar). Maar vermits ik wel van eenvoudige dingen hou heb ik die uiteindelijk zelfs niet nodig gehad.

20150129_100135Ik gebruik ze momenteel om mijn snijvormen en stempels in te bewaren. Al hoop ik nog wat extra videobanden te vinden, want ik kan dit formaat voor nog een heel deel andere zaken gebruiken.

20150129_100401Al was het maar als archief voor spontane blog-inspiratie die ik ergens heb neergeschreven, of om de titels van boeken te bewaren die ik ooit nog eens wil lezen als ik heel veel tijd heb. 🙂 Dan kan ik die meteen tussen de boeken bewaren zonder dat het al te hard opvalt.

5 gedachten over “DIY – project #1”

  1. Had ik dit maar eerder geweten!
    We hebben een paar maanden geleden nog een tiental videodozen naar het containerpark gebracht.
    Maar nu denk ik er aan voor een volgende keer 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.