Wil ik zien in 2015

Red stage curtain with arch entranceEigenlijk ga ik veel te weinig naar de cinema. De bezoekjes van het afgelopen jaar kan ik zelfs met gemak op één hand tellen. Zo zag ik begin mei Divergent, ging ik samen met een vriendin en haar twee zoontjes naar The Boxtrolls en Interstellar sloot in november het erg korte lijstje af.

Natuurlijk zie ik af en toe thuis eens een film, maar zelfs dat aantal is niet ontzettend hoog. Blijkbaar spendeer ik echt het merendeel van mijn vrije tijd met mijn neus tussen de boeken. Al die leuke boeken wil ik er zeker niet voor opgeven, maar ik zou het wel heel leuk vinden mocht ik wat vaker naar de cinema kunnen gaan. Misschien helpen de filmtickets die we onlangs bij elkaar spaarden me hier wel bij.

Voor ‘Horns’, de verfilming van Joe Hill’s gelijknamige boek, waarin Daniel Radcliffe de hoofdrol voor zijn rekening neemt ben ik jammer genoeg te laat. Die zal ik dus thuis op het iets kleinere scherm moeten bewonderen.

Mockingjay Part 1 en The Hobbit: Battle of the five armies worden beide nog wel gedraaid, al zal ik me wel moeten haasten wil ik ze nog op het grote doek kunnen zien.

En dan zijn er nog de vele fims die moeten uitkomen. Je raad het al, het lijstje met films die ik nog wil zien is veel langer dan het aantal keren dat ik in 2014 tot in de cinema geraakte. Nu maar hopen dat het er in 2015 wel van komt om enkele van de volgende films te zien …

Into the Woods – januari

Jupiter Ascending – februari

Seventh Son – februari

Cinderella – maart

Insurgent – maart

insurgent

Pan – juli

pan

Minions – juli

minions

Inside Out – niet teruggevonden

insideout

The Night Circus – ?

hetnachtcircus

Ik heb al enkele keren online gefluister opgevangen over de verfilming van Erin Morgenstern’s prachtige debuut. Indien ‘Het nachtcircus’ op het grote doek terechtkomt, dan wil ik deze adaptatie zeker gaan bekijken. Ik ben benieuwd of ze de sfeer uit het boek tot zijn recht kunnen laten komen in een film.

*******************

Het viel me trouwens op dat er in 2015 erg veel vervolgdelen op de planning staan. Sommige van hen wil ik wel zien, anderen spreken me veel minder aan.

In april zijn het Fast & Furious 7 en The Avengers 2 die uitkomen. In juni is Jurassic Park 4 aan de beurt en in juli verschijnt blijkbaar niet enkel Terminator 5 Genisys, maar ook Magic Mike 2. Het najaar wordt ingevuld door Bond 24 (oktober), Mockingjay Part 2 (november) en zowel Mission Impossible 5 als de zevende Star Wars-film. Dit zijn er slechts enkele, er zijn ongetwijfeld nog een heel deel andere vervolgdelen die in dit korte lijstje niet worden vermeld.

Naar welke film kijken jullie het meeste uit?

8 gedachten over “Wil ik zien in 2015”

  1. Ik kijk vooral uit naar Mockingjay part 2 en ik ben eigenlijk ook wel heel benieuwd naar hoe Fallen verfilmd is. Verder ga ik dit weekend naar Unbroken waar ik best hoge verwachtingen van heb. Ik ben zelf niet meer van plan naar Insurgent te gaan, ik vond de trailer eerlijk gezegd helemaal niet goed.

  2. “zo had Harry eruit gezien wanneer Lily en Snape hun happily ever after hadden gekregen” – Hahaha! Ik snap zo wat je bedoelt!! 😀 Mockingjay part I en The Hobbit zag ik al en zijn beiden aanraders! 🙂

    1. Ik heb deze week uiteindelijk ook Mockingjay part I gezien met een vriendin. Alwast een film die ik kan afvinken. 🙂

  3. Mooie film lijst. Ik ben erg nieuwsgierig naar de Minion film.
    Ook een goede Frankenstein-film is nooit verkeerd. Een paar weken terug zagen wij de nieuwste Hobbit film in de Bios maar ik was toch een tikkeltje teleurgesteld, had er meer van verwacht..

  4. Ik wil zelf heel graag Into the Woods, Pan en Minions zien! En ik wist niet dat er plannen waren om The Night Circus te verfilmen D: Moet ik toch maar even het boek nog gaan lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.