Foto-update #32

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden. Ik sloeg vorige week even de foto-update over, dus hebben jullie natuurlijk wat meer foto’s van me te goed.

oudejaar2014We waren uitgenodigd bij mijn broertje en schoonzus om bij hen Oudejaarsavond te vieren. Ze hadden alles zelf klaargemaakt en waren daar de hele dag mee bezig geweest. Zelf spendeerde ik mijn namiddag aan het maken van deze witte chocolade-roompralines als traktatie voor de gastvrouw en gastheer. Eerlijk is eerlijk, dus kreeg het gastkonijn meteen ook wortelsnacks. Ik heb er alvast een nieuw vriendje bij. 🙂

oudejaar20141Het werd een superleuke avond. Lekker gegeten, alles was mooi versierd én we hebben samen Ticket to Ride gespeeld. Zo konden we dat gezelschapspel nog eens een keertje uit de kast nemen want het komt er niet vaak van om het met ons twee te spelen.

2015-01-01 18.22.31Ik probeerde weer een nieuw receptje uit. Als ik me niet vergis kwam ik dit bij Allerhande tegen. Deze kip met boontjes, kerstomaatjes en tomatensaus viel gelukkig goed mee. Bovendien was het een minder zware maaltijd waardoor we wat konden bekomen van al dat lekkere feesteten.

pretzelsOp het werk hadden ze blijkbaar dit gigantisch gevulde bierglas gekregen. De collega’s van mijn echtgenoot vonden dat ik dit wel voor hen mocht bereiden dus maakte ik voor het eerst in mijn leven pretzels. Eigenlijk vond ik het een tijdrovende job en ik ben er zelf alvast geen fan van. De dag nadien stond ik echter alweer te bakken. Dit keer waren het opnieuw de witte chocolade en cranberrykoekjes. Veel lekkerder én sneller klaar.

2015-01-05 08.40.04Het zag er die ochtend super koud uit. Goed ingeduffeld begon ik toch maar aan de wekelijkse boodschappen én toen viel plots de electriciteit uit in een groot deel van het dorp. Wel grappig wanneer je plots in een donkere supermarkt staat. Nadien ben ik dan maar een tweede keer gegaan, want afrekenen aan de kassa’s was natuurlijk niet mogelijk.

2015-01-05 15.47.52Een heus dilemma … ik had geen plaats meer op de twee bakplaten én de oven opzetten voor twee kleine koekjes is echt wel een geval van energie-verspilling. Dus MOEST ik dit rauwe koekjesdeeg wel opeten ook al sta ik nog steeds op dieet. Ja toch?

 

 

2015-01-05 15.48.28Onze lieve buuvrouw wist me te verrassen met een onverwachts nieuwjaarsgeschenk. Vermits er vaak uiltjes op mijn zelfgemaakte kaartjes staan, maar ze er nog geen in mijn boekenkast had zijn verschijnen gaf ze me dit vrolijke uiltje cadeau.

 

 

 

2015-01-07 20.09.28Er kwam een recensie-exemplaar aan met de post én ik kreeg dit kookboekje van een vriendin die het zelf niet ging gebruiken. Binnenkort dus toch maar is eventjes controleren of daar lekkere recepten in staan.

2015-01-07 20.09.19Deze kaartjes waren trouwens het eindresultaat van een knutselmiddag met twee vriendinnen. Jammer genoeg kwam het er niet van om er meer te maken. Hopelijk vind ik daar binnenkort eens de tijd voor zodat ik de kaarten-voorraad opnieuw kan aanvullen.

4 gedachten over “Foto-update #32”

  1. Leuk foto-overzichtje zo! En je bent nogal bezig geweest met bakken 🙂 Pretzels kan ik wel waarderen, maar ik heb ze nog nooit zelf gemaakt (terwijl ik graag bak). Dat uiltje is erg leuk! Je ziet momenteel veel uiltjes in etalages.

    Fijne dag!
    Groetjes, Marjon.

  2. rauw koekjesdeeg is soms nog lekkerder als de koekjes zelf, ik ben zelfs zo erg dat ik af en toe expres wat te veel deeg maak om zo op te eten … oeps

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.