Het lange wachten …

hetlangewachtenIk lees heel erg graag. Van magische fantasyboeken tot spannende thrillers. Van ontspannende romans tot ontroerende verhalen. Af en toe zie ik in een tag deze vraag verschijnen … ‘Verkies je een losstaand verhaal of een serie?’ Wel, Ik lees ze allebei graag, maar wanneer ik een erg leuk boek ontdek waarin zowel de personages, als de sfeer én locatie me aanspreken, dan zal je mij zeker niet horen klagen wanneer ik nog wat langer in die wereld mag vertoeven. Het enige nadeel bij dit soort boeken is dat het soms wel hééél erg lang wachten is op het vervolg.

cravethenightZo bestelde ik ‘Crave the Night‘, het 12de boek in de Midnight Breed-reeks van Lara Adrian een kleine maand voor het ging uitkomen. Ik plaatste mijn bestelling in december 2013 en kreeg het boek pas enkele weken terug toegestuurd. Natuurlijk is het altijd wachten geblazen wanneer je moet wachten tot het nieuwe deel in een serie uitkomt, maar doordat deze publicatie-datum steeds opnieuw werd uitgesteld duurde het wachten zelfs nog wat langer. Het ergste is dat dit boek nu al eventjes in de kast op me staat te wachten én dat ik nog niet eens de tijd heb gehad om het te lezen.:(

DSCN4299Harry Potter and the Philosopher’s Stone heb ik ontdekt dankzij mijn nicht. Mijn hierdoor ontwikkelde Harry Potter-verslaving heb ik dus eveneens aan haar te danken. Ieder jaar opnieuw was het zodra ik het laatste woord gelezen had, reikhalzende uitkijken naar het nieuwe deel dat pas 12 maanden later zou verschijnen. Geduld is een mooie deugd, maar wel eentje die ernstig op proef kan worden gesteld.

hetboekdeslevensOok Deborah Harkness liet me lang wachten. ‘Allerzielen’ ontdekte ik tijdens het rondsnuisteren in de plaatselijke bibliotheek. Een half jaar later kocht ik ‘Schaduw van de nacht’ als verjaardagscadeau voor mezelf. En toen was het wachten geblazen. Meerdere jaren lang zelfs. Gelukkig bleek ‘Het boek des levens’, het laatste deel in haar trilogie dat wachten meer dan waard te zijn.

 

9200000018388676Momenteel ben ik heel benieuwd naar het derde boek van Jeaniene Frost. Ik heb genoten van zowel ‘Halverwege het graf’ als ‘Met een been in het graf’, maar blijkbaar is er nog niets geweten over de uiteindelijke publicatiedatum van het derde boek in de Nachtjagers-serie. Data die eerder online waren terug te vinden, zijn ondertussen allang verstreken én wachten duurt natuurlijk nog langer wanneer je niet weet naar welke dag je kan aftellen.

Natuurlijk zijn er meerdere boeken waar ik lang naar heb uitgekeken, maar ik ging er van uit dat jullie liever een blogpost in plaats van een blog-epistel lezen.

Bij welk boek vonden jullie het wachten bijna ondraaglijk?

10 gedachten over “Het lange wachten …”

  1. Ik vond het wachten op Het Huis van Hades, het vierde deel in Helden van Olympus van Rick Riordan zoooo lang, hij kwam een jaar later uit dan andere talen en daarbij eindigde het vorige deel op een enorme cliffhanger, dat was pas ondraaglijk…

  2. Gelukkig lees ik weinig series. Bij Harry Potter vond ik het wachten altijd veel te lang duren. Gelukkig werd ik nooit door de nieuwe boeken teleurgesteld! Anders weet ik niet of ik nog op de laatste boeken had zitten wachten.

  3. Ik heb de boeken van Harry Potter en Twilight in het Nederlands gelezen, maar ik kon me toch niet inhouden om de laatste delen in het Engels te lezen. Ik moest weten hoe het zou aflopen en kon geen jaar langer wachten.

  4. Het nadeel van te lang te moeten wachten, is dat je soms niet meer weet hoe de reeks begon. Dat heb ik met de reeks ‘Het rad des Tijds’ van Robert Jordan. Ik heb de eerste 9 boeken in 2006 gelezen. Toen was het wachten op de laatste 3 delen. Ik besloot te wachten tot de reeks volledig was om verder te lezen. Helaas is de schrijver toen overleden bij het laatste boek. Eerst was het zoeken naar een vervangschrijver en toen heeft hij (Brandon Sanderson) besloten dat het laatste boek te uitgebreid was en het uitgesplitst werd in 3 delen. In 2013 is eindelijk het laatste deel verschenen, maar nu 7 jaar later moet ik eigenlijk de reeks weer volledig opnieuw lezen om het verhaal tot zijn recht te laten komen. En net daar wringt het schoentje, want met al die nieuwe boeken die verschijnen heb ik de tijd niet om 9 boeken opnieuw te lezen. Ooit hoop ik die tijd en goesting wel te vinden…

    1. Ik heb gelukkig het voordeel dat ik meteen de hele reeks achter elkaar zou kunnen lezen. Op voorwaarde dat ik eens hééél veel tijd heb alleszins.

    1. Dat zou echt jammer zijn. Zelf kan ik de reeks gewoon in het Engels verderlezen, maar ik vermoed dat er een heel deel mensen zijn die nu de smaak te pakken hebben en enkel in het Nederlands lezen. 🙁

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.