Favorite books of …

favoritebooksofLang leven Google! Ok, er staat geen garantie op de betrouwbaarheid van de informatie die je zoekresultaten bevat, maar je kan er wel vrijwel alles terugvinden. Wat doe je dan als Boekenworm?

Juist je zoekt die dingen op waar je eigenlijk wel nieuwsgierig naar bent. Welke bekende personen houden net als ik van bepaalde boeken? Wat is het favoriete boek van enkele auteurs wiens boeken ik met veel plezier heb verslonden? Met die tweede vraag ging ik aan de slag én de resultaten leerden me meteen een aantal nieuwe boeken kennen waar ik best wel benieuwd naar ben.

susanee

Susan Ee zorgt al meteen voor een ‘Ken ik, ken ik, ken ik, …’-moment

kimharrison

De Moon Called-serie van Patricia Briggs (oops, wat een typfout!) wordt volgende jaar in het Nederlands uitgebracht. Ik ben echter ook heel benieuwd naar de boeken van Laurell K.Hamilton en Faith Hunter.

juliekagawa

Julie Kagawa’s favoriete jeugdboek komt vrij vaak voor als antwoord, maar het is dan ook een heel bijzonder boek.

jkrowling

J.K.Rowling houdt dan weer van Jane Austen’s Emma en The Story of the Treasure Seekers van E.Nesbit

jillshalvis

Yes! Jill Shalvis is ook een J.R.Ward fan. Al kan ik me bij elk van haar favoriete auteurs mee aansluiten. Er zijn er slechts twee waar ik zelf nog niets van gelezen heb en dat zijn Kristen Ashley en Lori Foster.

jeanienefrost

Ook bij Jeaniene Frost kwamen enkele bekende namen naar voren. Zo las ik zelf al het eerste boek uit deze reeks van Karen Marie Moning en een aantal boeken van Kelley Armstrong.

janetevanovich

Bij Janet Evanovich die jullie misschien wel kennen als auteur van de Stephanie Plum-serie, staan dan weer meer auteurs van wie ik nog niets las. Amanda Quick ken ik bijvoorbeeld wel omdat mijn nicht haar boeken graag leest, maar zelf heb ik nog niets van deze auteur gelezen. Eigenlijk telt dat, op Nora Roberts na, voor al deze auteurs.

ginikoch

Gini Koch leerde me dan weer deze, voor mij eerder onbekende, reeks kennen. Seanan McGuire komt dus alvast mee op mijn TBR-lijst te staan.

bellaandre

Bella Andre, die zelf de Sullivan-serie schreef is fan van een aantal auteurs van wie ik tot nu toe nog niets las. Op Nora Roberts én Maeve Binchy na natuurlijk.

Mocht mijn TBR-lijst dus ooit eens weggelezen zijn (Gniffel-gniffel) dan moet ik eigenlijk gewoon eens via Google of Goodreads opzoeken welke boeken positief werden onthaald door auteurs wiens werk ik graag lees. Die zoekopdracht zorgt gegarandeerd voor inspiratie!

5 gedachten over “Favorite books of …”

  1. Ik heb zelf een heel deel van de Anita Blake serie gelezen, ik vond hem in het begin heel goed. Maar naarmate de serie vorderde kwam er veel seks in voor en dat vond ik op een gegeven moment iets minder leuk worden. Heb nu ook nog een aantal delen ongelezen in de kast staan.

    1. Hopelijk blijf ik ze wel de hele reeks goed vinden. Ik vind het altijd zo’n leuk gevoel wanneer je een toffe nieuwe reeks ontdekt. De reeks staat alleszins op mijn TBR-lijst

  2. Gelukkig zie ik veel bekende namen, wat betekent dat ik toch wel de juiste smaak in boeken heb 😉
    Ik hou ook van The Dresden Files van Jim Butcher (Kim Harrison). Spijtig genoeg zijn er maar 3 in het Nederlands vertaald.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.