Vrijwillige tips #6

tipsVoor wie de start van deze rubriek gemist heeft, leg ik snel nog even de titel ‘Vrijwillige tips’ uit. Nu ja, veel uitleg komt er niet aan te pas hoor. Je hoeft dus niet te vrezen voor een lang epistel. Ik werk ondertussen al zo’n 13 jaar als vrijwilliger voor de plaatselijke bibliotheek. Op regelmatige basis kaft ik voor hen een heel deel van de nieuwe aanwinsten zodat die sneller in het rek kunnen geplaatst worden. Het leuke voor mij is natuurlijk dat ik op die manier ook deels zicht heb op de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek en dus meteen ook weet welke boeken ik moet reserveren voor mezelf. In deze rubriek toon ik jullie graag welke boeken me bij de laatste lading opvielen.

superuil

Kijk uit! Ruim baan!
Ik ben SUPER UIL.
Ik heb honger.
En ik kom eraan!

Pas op, want daar is hij, het gevaarlijkste schepsel van de nacht: Super Uil!

Super Uil is geen gewone uil – zeker niet – hij kan zich vermommen als geen ander! En dat talent zet hij in om aan eten te komen. Hij vermomt zich als wortel om een konijn te lokken, als schaap om een lammetje te verschalken en als vogelbadje om een duif te misleiden. Maar… zijn snode plannetjes mislukken keer op keer. Gelukkig weet Super Uil uiteindelijk zijn ultieme prooi te veroveren.

Ja hoor, mijn eerste boek is er eentje voor kinderen. Ik hou immers van de sobere illustraties in dit boek, het lijkt wel alsof ze door hun eenvoud net veel meer effect hebben.

Super uil – Sean Taylor, Uitgegeven door Lemniscaat , ISBN 9789047700296

deeasyvegeterranean

De gerechten in Vegeterranean zijn weliswaar tongstrelend, maar waren wel van een erg hoog niveau voor de hobbyhok. De easy vegeterranean doet geen enkele concessie wat betreft smaak, maar geeft ruim 100 vegetarische – én vegan! – recepten die voor iedereen thuis te maken zijn én bovendien binnen 30 minuten op tafel kunnen staan.

Ik ben zelf geen vegetariër. Dat geef ik jullie alvast even mee vermits het daar na deze editie van ‘Vrijwillige tips’ wel op gaat lijken. Ik heb echter wel een zwak voor kookboeken met mooi gepresenteerde gerechten. Niet dat ik zelf uren in de keuken sta om een maaltijd niet enkel lekker maar ook met een kunstzinnig uiterlijk aan tafel te serveren. Maar toch, wanneer je sommige van de foto’s in dit boek bekijkt, lijkt een vegetarische maaltijd plots veel smakelijker.

De easy vegetteranean – Alberto Mussachio en Malu Simoes, Uitgegeven door Karakter Uitgevers, ISBN 9789045205052

plentymore

Met Plenty More schotelt Yotam Ottolenghi ons 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor om bij te watertanden. De opvolger van de immens populaire bestseller Plenty is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten.

De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode, van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto’s en spannende combinaties maakt dat Plenty More tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!

Persoonlijk hield ik vooral van de eenvoud van deze recepten, maar ook hoe die eenvoud verwerkt is in de cover van dit kookboek. Zelfs de schutbladen die een nieuwe rubriek aangeven zijn op een uiterst eenvoudige manier geïllustreerd waardoor alles mooi bij elkaar lijkt te passen.

Plenty more, nog meer groenten om heel lekker te koken – Yotam Ottolenghi, Uitgegeven door Fontaine Uitgevers, ISBN 9789059565388

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.