Reorganisatie bibliotheek

reorganisatieDe Aanwinsten-blogposts van de afgelopen maanden zorgden er voor dat het niet meer te ontkennen was. Er zijn het laatste jaar erg veel boeken bij gekomen. Een groot deel van hen kocht ik zelf, maar een nog groter aantal werden me toegestuurd. Ik prijs me erg gelukkig dat ik al die leuke/spannende/grappige/romantische-boeken mag lezen maar … Na mijn bezoekje aan de Boekenbeurs viel het wel erg op dat ik steeds minder plek had in de boekenkasten.

aanwinstenDie dag kwamen er immers 8 boeken en 1 box met vier Nora Roberts boeken bij. Natuurlijk zou ik die nog zonder probleem mee op de planken hebben kunnen zetten, maar dan kwam mijn indeling wel in gevaar. Jaja, ik weet dat het gek klinkt, maar ik heb nu eenmaal graag dat alles op de juiste plek staat. In mijn geval betekent dit dat mijn boeken niet op kleur zijn gesorteerd én zelfs niet alfabetisch, maar wel op genre.

Ik had dus een kast waar de bovenste helft gevuld was met kookboeken en het onderste gedeelte met boeken als ‘Alle verhalen’ van Roald Dahl, De vrouw van de tijdreiziger, Het achterhuis, … Een kast was volledig gevuld met thrillers, één met fantasy-boeken en de laatste bevatte vier planken met boeken van mijn echtgenoot én mijn verzameling ontspannende chicklits en romans.

Die indeling beviel me uiterst goed, vermits ik perfect wist waar welk boek stond. Bovendien stonden series en boeken van dezelfde auteur ook zo veel mogelijk naast elkaar, dus dat maakte het alleen maar handiger. Alleen lukte dat dus niet meer. Vooral de fantasy-kast was te klein geworden, maar ook de chicklits en romans kregen te weinig plek.

2014-11-12 09.56.27Iemand anders zou zeggen ‘doe dan een deel van je decoratie weg’, maar zoals jullie in deze ‘Meer dan boeken’-blogpost konden zien vind ik het net leuk dat die die kleine details voor variatie in mijn boekenkasten zorgen. Dat was dus geen optie. Eén ding was wel duidelijk … het was hoog tijd voor een reorganisatie. Ik stond dus regelmatig naar die boekenmuur te kijken tot ik een oplossing had bedacht.

2014-11-12 09.56.58Uiteindelijk besloot ik enkele boeken weg te doen. Ja echt waar. Ik maakte van mijn hart een steen en besloot om de boeken van Patricia Cornwell en Jonathan Kellerman weg te doen. Eigenlijk heb ik veel boeken van beide auteurs maar geen volledige reeks. Bovendien had ik de boeken van de eerste schrijfster al allemaal gelezen én kan ik die van de tweede perfect in de bibliotheek ontlenen. Ik hoop dat ik een nieuwe eigenaar voor deze boeken kan vinden, maar door van hen afscheid te nemen beschikte ik plots over meer ruimte. Toen volgde het nodige verhuiswerk.

2014-11-12 10.27.51Op een bepaald moment lagen er meerdere stapels boeken door de kamer heen verspreid, maar het loonde wel de moeite. Momenteel beschik ik immers over een kast die kookboeken én thrillers bevat, maar ook TWEE fantasy-kasten (waarvan één met nog drie LEGE planken) én een volledige kast voor zowel ontspannende als ernstigere romans en chicklits. En ja hoor, er is nog plaats voor nieuwe aanwinsten. Gelukkig maar!

3 gedachten over “Reorganisatie bibliotheek”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.