Rondleiding op de site #5: Forever Friends

DSCN0142Het is alweer even geleden sinds mijn laatste post in deze ‘Rondleiding op de site’- rubriek. Stilletjes aan hebben we natuurlijk ook bijna elke rubriek op de Zwartraafje-site onder de loep genomen, het zijn er nu eenmaal niet oneindig veel. Dit keer vertel ik jullie iets meer over de ‘Forever Friends’ – rubriek.

DSCN1179Ik verzamel deze beertjes al sinds ik 9 jaar was. In die periode lag ik vrij regelmatig in het ziekenhuis en in het winkeltje daar verkochten ze leuke kaartjes, briefpapier, bekers en natuurlijk ook pluchen Forever Friends-beren. Af en toe kreeg ik zo’n mooi kaartje en zo is de verzameling stilletjes aan begonnen. Vermits ik ook vrij veel brieven schreef kwam er later briefpapier bij. Ondertussen zijn het vooral mails en kaartjes geworden, maar ik heb nog steeds een aantal van die briefpapier-soorten. Waar ik vroeger in totaal misschien 4 beker van deze leuke beertjes had, zijn het er ondertussen een heel pak meer geworden. (ok, ik beken … ik heb vrijwel een hele schuif vol met deze berentassen).

bekers1Zo’n 15 jaar geleden leken ze plots verdwenen. De grijze ‘Me to You’-beren bleken heel populair te worden én hierdoor waren mijn favoriete Forever Friends beren plots nergens meer te vinden. Erg jammer natuurlijk, vermits ze voor mij wel nog steeds favoriet waren. De afgelopen jaren kwam er dan ook zelden iets nieuws bij. Tot ik via Marktplaats een hele lading mooie tassen kon kopen (vandaar die volle schuif in de keuken) én een collectie gipsen figuurtjes. Stilletjes aan kom je ze weer tegen in België. Vooral kaartjes én af en toe pluche beertjes.

DSCN1599Ondertussen verzamel ik echter lang niet alles meer. Tja, je moet nu eenmaal ergens een grens trekken anders wordt het gewoon te veel en vermits ik die lijn niet trek wat boeken betreft … 🙂
Hierdoor beperk ik me de laatste tijd tot boekensteunen, bekers en gipsen figuurtjes. Kaartjes ga ik natuurlijk niet voor mezelf kopen, maar degene die ik krijg toegestuurd bewaar ik wel. Ondertussen heb ik ook enkele stempels en zelfs wat knutselpapier met Forever Friends-print. Zelf berenkaartjes maken lukt dus wel.

2014-08-07 11.27.54Je komt deze beertjes vrijwel in elke kamer van ons huis tegen. Zo staan de bekers natuurlijk in de keuken, de beeldjes én een aantal pluche beren in de boekenkasten en in de zetel ligt er sinds mijn verjaardag ook een kussen. In de badkamer staat dan weer een setje badschuim en bodylotion dat ik ooit cadeau kreeg en een japon in de slaapkamer (je bent nu eenmaal nooit te oud voor een Forever Friends-japon). Hopelijk denken jullie nu niet dat het hier een beren-museum is, want dat is zeker niet het geval. Ze trekken zeker niet meteen de aandacht, daar zorgt die grote muur vol boekenkasten wel voor.

DSCN1091Toch blijf ik van deze beren houden én daarom hebben ze ook hun eigen rubriek op deze site. Een plekje aan nieuwe aanwinsten te tonen of te melden dat er weer leuke wallpapers beschikbaar zijn op de officiële site. Ooit heb ik zelfs een FB-pagina voor deze beren aangemaakt, maar sinds ik volledig voor de blog ben gegaan is die ‘lichtjes’ verwaarloosd.

Ik ben de fabriek in Tewkesburry, van waaruit al die leuke FF-gadgets verspreid werden zelfs ooit mogen gaan bezoeken. Sinds dat bezoekje heb ik meteen ook een zwak voor Engeland gekregen. Dit dorpje lag immers in de Cotswolds en door deze streek is het wel heel makkelijk om je hart aan dit land te verliezen.

Hebben jullie naast boeken nog ergens een zwak voor?

EDIT: Deze Forever Friends-rubriek werd van de site verwijderd. Je kan de foto’s nog steeds terugvinden op mijn Forever Friends Facebook-pagina.

5 gedachten over “Rondleiding op de site #5: Forever Friends”

  1. Ze blijven leuk deze beertjes! Je hebt er ook heel veel leuke borduurpatronen van 😉 Ik spaar niet echt iets. Nouja ik heb wel een te grote voorraad wol, maar dat wordt langzaam aan opgemaakt.. 🙂

  2. Mijn grote zwakte naast boeken zijn katten!
    Het meest van al de levende soort, maar kaartjes, beeldjes en juwelen met katten doen mijn hart sneller slaan 🙂

  3. die beertjes zijn zo leuk 🙂 je komt ze inderdaad niet zo veel tegen. maar ze hebben ook nog veel e cards van forever friends die vind ik zelf heel leuk 🙂 ( al kan je die niet echt verzamelen natuurlijk :/)

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.