Raaf in de spotlight

Enkele maanden geleden viel het me plots op dat er vrij veel boeken verschenen met een raaf op de cover. Geen paniek, ik heb heus geen raaf-fixatie of zo. Het toeval wou gewoon dat ik op vrij korte tijd enkele boeken in handen had, waar deze vogel een belangrijke rol speelde in de illustratie die het boek sierde.

 

Op dat moment leek het me een tof idee om die covers te verzamelen in een blogpost. Blijkbaar had die beslissing een even handig effect als het besluit dat ik echt wel wat gewicht wil kwijtspelen. Vanaf ik me het tweede voorneem kan ik alleen maar aan al die lekkere dingen denken die ik zou willen eten wat het me alleen maar moeilijker maakt. Het besluit om een Ravencover-post samen te stellen had tot gevolg dat ik plots niet meer op de titels van de betreffende boeken kon komen én er ook geen nieuwe meer tegenkwam.

Ondanks dat slechte geheugen heb ik gelukkig toch nog een lijstje kunnen samenstellen.

ravenjongens dedromendieven

wiewindzaait sneeuwwitjemoetsterven

sevenster raven

onbreekbaar marillier_ravenvlucht

diepewonden fallen

shadowscastbystars theraven

Het linkse boek kwam ik tegen op Emmy’s blog, en ‘The Raven’ van Edgar Allan Poe mocht natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje.

yakari

De allerlaatste in dit lijstje is meteen ook het eerste boek dat ik zelf gelezen heb waarin raven voorkomen. 😉

Misschien kunnen jullie me wel helpen met het aanvullen …

5 gedachten over “Raaf in de spotlight”

    1. Dankjewel voor de tip! Waarschijnlijk is dat een andere editie dan de hardcover die ik gelezen heb. Die zal ik nog eens opzoeken. Het tweede boek van Maggie Stiefvater werd hier net bezorgd door de postbode. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.