Foto-update #19

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb beziggehouden …Nieuwe boekenaanwinsten, mijn eerste les snit en naad, een leuke ontdekking, de Efteling, etc. Kijken jullie weer even mee?

2014-09-21 22.06.49Ja, eindelijk had ik de tijd om me neer te zetten en verder te lezen in mijn boek. Je kan je dus wel voorstellen dat ik niet gelukkig was toen ik dit scherm te zien kreeg. Gelukkig ontdekte ik al snel dat ons huis een stopcontact heeft met een ideale positie voor boekenwormen. Ik kon dus gelukkig gewoon verder lezen in de zetel terwijl de Ereader aan het opladen was. Joepie!

 

2014-09-22 13.55.47De week begon met een bezoekje aan Oma. Voor alle duidelijkheid er stroomt bij mijn weten geen blauw bloed door mijn aders. Deze abdij is echter gedeeltelijk gerestaureerd. In het gedeelte dat je op deze foto ziet is een gemeentehuis ondergebracht, een andere vleugel is omgebouwd tot serviceflats. Dichtbij en dus perfect met de fiets te bereiken, waardoor ik meteen ook nog wat van het mooie weer kon genieten.

2014-09-22 14.38.05Dat we van een mooie nazomer kunnen genieten is natuurlijk al een reden om gelukkig te zijn, dit pakketje dat de postbode voor me bracht is daar echter ook verantwoordelijk voor. Het nieuwe deel in de Middernacht-reeks is uit. Het ligt hier momenteel naast me klaar terwijl ik deze blogpost schrijf, dus ik hoop er vandaag nog in te kunnen beginnen.

 

2014-09-22 17.24.08Dankzij tijdelijke acties bij Wibra en Kruidvat kon ik voor een leuke prijs mijn voorraad knutselmateriaal aanvullen. Niet zomaar om in de kast te laten liggen natuurlijk, ik ben er al meteen mee aan de slag gegaan. En ja hoor, al het materiaal past nog steeds in die ene kast. 😉

2014-09-23 12.01.52De tickets liggen alvast klaar. Het aftellen kan dus alvast beginnen. Vermits mijn vake dit jaar 60 werd gaan we deze week met ons allen (echtgenoot, ouders, broers en schoonzusjes) naar de Efteling. Dat is ondertussen al weer een hele tijd geleden dus ik kijk er alvast naar uit.

2014-09-23 12.02.12Eigenlijk staat deze nieuwe orchidee hier al eventjes te pronken, maar ik was vergeten om er een foto van te maken. Dit keer is het er eentje met heel fijne bloemen en ik heb voor een doorschijnende pot gezorgd zodat de wortels voldoende zonlicht krijgen. Nu maar hopen dat ik er hierdoor nog langer van kan genieten.

 

 

2014-09-23 17.13.55Nu mijn schoonzusje dichter bij huis werkt, kwam ze na het werk even langs vooraleer we naar onze allereerste naailes gingen. Eerst en lekkere Waldorf-salade (blijkbaar was ik de kipfilet vergeten, maar dat besefte ik pas de dag nadien) om vervolgens samen met mijn schoonzusjes les te krijgen. Nu maar hopen dat ik hier binnen enkele maanden ook eens een foto van een eigen creatie kan laten zien.

2014-09-24 11.48.50Ondertussen is dit het enige voorlopige resultaat dat ik jullie kan tonen. De eerste les ging vooral om het leren kennen van het toestel en dat resulteerde in dit oefenlapje. Je zal niet lang moeten zoeken naar de eerste én tevens ook overduidelijk scheve poging. 😉

2014-09-24 11.48.30Eerder die dag kreeg ik trouwens nog een leuk recensie-exemplaar toegestuurd. Van uitgeverij Moon kreeg ik immers ‘De dromendieven’ van Maggie Stiefvater. Die staat dus op me te wachten om gelezen te worden.

2014-09-25 13.40.48De volgende ochtend deed ik dankzij Daan een leuke ontdekking op Twitter. Blijkbaar heeft Harlequin een fragment uit mijn recensie van ‘De verloren prins’ op de achterflap van het tweede deel uit de ‘Call of the Forgotten’-serie gedrukt. Ik liep hier vrijwel de hele dag met een glimlach rond. Regelmatig twijfel ik immers of mijn recensies wel goed genoeg zijn, dus dit leek me een leuke bevestiging.

2014-09-25 13.40.29Het boek zelf kreeg ik op het einde van de week ook toegestuurd. Dankjewel Harlequin, ik hoop alvast dat het weer zo leuk leest als de vorige boeken van Julie Kagawa.

 

2014-09-26 12.46.55Van een lieve vriendin (ja, die ene die net als ik gek van boeken is) kreeg ik zelfs dit mooie kaartjes van mijn favoriete beertjes om me proficiat te wensen met het feit dat ik mezelf nu een ‘covergirl’ mag noemen. 😉

 

 

 

2014-09-28 16.49.11Over kaarten gesproken … zoals je op deze foto kan zien begint het hier stilletjes aan weer veel weg te hebben van een Hallmark-fabriekje. Eigenlijk moet ik binnenkort eens een handiger sorteersysteem bedenken voor al die verschillende soorten kaartjes.

 

 

muizenkaartjesMisschien kunnen jullie me helpen … Dit zijn enkele van mijn nieuwe kaarten, vooral bij de kerstkaarten vraag ik me af welke jullie favorieten zijn? Ja hoor, ik ben nu alvast begonnen met het uitproberen van KERSTkaarten. Daar heb ik er immers een groot aantal van nodig tegen de feestdagen, dus leek het me een slim idee om er goed op tijd mee te beginnen.

kerstkaarten blauwwit

eftelingOns dagje Efteling werd erg leuk. We hadden geluk met het weer en konden dus van de attracties genieten terwijl het zonnetje scheen. Niet alle attracties natuurlijk, want we waren niet de enigen die van het goede weer en ticket-actie wilden profiteren. Ik was doodmoe tegen het einde van de dag, maar net als de jarige heb ik er erg van genoten. Wel jammer dat ik niet eerder wist dat Emmy er die dag ook rondliep, anders hadden we elkaar misschien eens in het echt kunnen ontmoeten.

2 gedachten over “Foto-update #19”

  1. Leuke foto reeks. Je kerstkaarten zijn leuk geworden, heeft wel iets zelfgemaakte kaarten he 🙂 Normaal maakte ik ze ook altijd zelf maar denk dat ik dat dit jaar maar niet meer doe. Orchideeën blijven mooi vind ik..

    1. Vroeger maakte ik er een heel deel in kruisjessteek, maar daar was ik natuurlijk nog langer mee bezig. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.