Foto-update #17

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb beziggehouden …Nieuwe boekenaanwinsten, lekkere hapjes, genieten van het mooie weer én hopen dat dit nog lang blijft duren, … Kijken jullie weer even mee?

2014-09-03 11.44.11Deze foto was ik bij de vorige Foto-update helemaal vergeten te posten. Ik doe immers mee aan de Bladwijzer-actie van Boekenfans. Vooraf kreeg je te horen wie jouw bestemmeling is en voor die persoon mocht je dan anoniem één of meerdere bladwijzers kopen/knutselen. Ik wacht nog even met de foto van het pakketje dat ik zelf op de post deed, maar hier kunnen jullie alvast zien welke bladwijzers ik zelf kreeg toegestuurd.

2014-09-07 12.39.11Eind vorige week ging ik in onze buurgemeente naar een Rommelmarkt. Normaal doe ik dit vrij regelmatig, met een beetje geluk kom je er immers leuke boekenkoopjes tegen. Dit jaar ben ik om de één of andere manier zelden aan rommelmarktjes toegekomen. Gelukkig lukte dat dit keer wel, want op het einde ontdekte ik een kraampje waar men 2€ per boek vroeg, of 5€ voor drie stuks. Al een geluk dat er niet zoiets als ’teveel boeken’ bestaat, want hier kon ik toch moeilijk aan weerstaan.

2014-09-08 15.17.02(1)Ter compensatie van die leuke boekenvondst, besloot de achterband van mijn fiets om voor een onaangename verrassing te zorgen. Toen ik na het bezoekje aan mijn Oma terug naar huis wou fietsen, liep die band immers in drie seconden volledig leek nog vooraleer ik op mijn fiets stapte. Dan maar naar huis wandelen …

 

2014-09-10 09.40.47Mijn ouders genieten momenteel van een vakantie aan zee. Terwijl zij van de frisse zeelucht genieten ging ik hun brievenbus legen en de planten gieten. Plots bedacht ik me dat ik hier echt wel eens een foto van moest trekken. Speciaal voor die ene mede-blogster die helemaal gek is van uiltjes. 😉

 

 

2014-09-09 15.55.42Soms klinkt iets te goed om waar te zijn. Enkele ingrediënten in een tas afwegen, goed met elkaar mengen, een aantal seconden in de microgolf …. en je hebt een cakeje. Ze zijn niet exact hetzelfde als de traditionele cake, maar wel handig, snel én lekker. Voor de nieuwsgierigen onder jullie, de recensie van dit bakboek verscheen reeds eerder.

 

2014-09-10 14.50.30Het was alweer eventjes geleden sinds mijn vorige bijpraat-afspraakje met de buurvrouw. Ja hoor, ik heb het geluk om heel leuke buren te hebben. Zo leuk dat we niet enkel gebak bij elkaar gaan afgeven, maar af en toe ook eens afspreken om bij een lekkere tas thee rustig bij te praten én (in mijn geval) boekentips uit te wisselen. Eerst gingen we ook nog even samen naar A.Heyn. Vandaar dat er nu weer enkele lekkere yoghurtsmaken in de koelkast staan en de thee-collectie nog wat groter is geworden. De citroen macaron-variant is echt wel favoriet.  En euhm het is appeltaart en er zitten zelfs stukjes citroenzeste in de slagroom … is het dan niet een klein beetje dieet-vriendelijk?

2014-09-10 12.01.13

2014-09-11 11.33.09Waarschijnlijk niet echt. Al zou het wel ideaal zijn mocht er iemand een manier vinden om calorie-arm gebak te maken dat even lekker smaakt als de cholesterol-rijke variant. Vermits die taart daar duidelijk niet toe behoorde, zat er maar één ding op … het er afwandelen. Het is maar de vraag of dat lukte vermits het een erg korte wandeling was, maar ik ontdekte wel dit mooie plekje. Hier wil ik zeker nog meer komen wandelen

2014-09-10 18.32.04Een gezonde salade én leuk leesvoer zorgde voor nog wat extra taart-compensatie. 😉

 

 

 

 

 

2014-09-12 12.33.44Het was al eventjes geleden sinds mijn nichtje en ik, nog eens met ons tweetjes op stap gingen. Eventjes bij Action gaan rondsnuisteren én bij Ikea langs. Geloof het of niet, het enige dat ik kocht waren koekjes voor de echtgenoot. Het mag misschien minder moeilijk zijn dan zonder aankopen een boekenwinkel te verlaten, maar ik vond het toch best een knappe prestatie (al zeg ik het zelf). Dat het leuk was, viel wel op aan hoe snel de dag voorbij vloog.

2014-09-01 14.51.40En toen was het weekend én dus ook de 80-90-2000 fuif van Stu Bru waar ik erg naar had uitgekeken. Jammer genoeg viel de muziek wat tegen. Nu ben ik sowieso geen fuifbeest, maar ik keek echt uit naar een leuke fuif met StuBru-muziek. Misschien had ik iets specifieker moeten zijn en aftellen naar een StuBru-fuif met Studio Brussel muziel. Gelukkig hadden we wel leuke gezelschap en werd het dus toch nog leuk.

2 gedachten over “Foto-update #17”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.