Foto-update #15

fotoupdate1Eigenlijk zijn het vaak deze foto-update’s die me doen beseffen hoe snel de tijd voorbij lijkt te vliegen. Plots zijn we weer een week verder en is het opnieuw tijd voor een terugblik op de afgelopen dagen. Ook dit keer heb ik weer enkele foto’s voor jullie verzameld …

2014-08-23 15.57.31Ik was nog steeds niet toegekomen om de Allerhande van augustus. Blijkbaar lag er ook nog een exemplaar van juni waar ik de recepten die ik wou uitproberen, nog niet had uitgeknipt. Na wat bladeren en kiezen kwam ik uiteindelijk op deze selectie uit. Deze week probeerde ik ook een recept uit dat hier al een hele tijd klaarlag. Een stoofpotje met ondermeer gedroogde abrikozen en kaneel dat ook na de bereiding werd goedgekeurd. Het is immers bij een eerste poging toch steeds even afwachten of een recept enkel lekker klinkt of het ook effectief is. Vanavond dus ook want dan maak ik één van de receptjes op deze foto klaar.

2014-08-23 20.43.44Al enkele jaren lang maak ik in het weekend ineens een heel weekmenu klaar. Wanneer je dagelijks kookt is het immers heel handig wanneer je je niet elke dag opnieuw moet afvragen wat je zal klaarmaken en wat je hiervoor nog allemaal eerst in huis moet halen. Ineens een menu voor zeven dagen én een lange boodschappenlijst zodat ik doorgaans enkel nog een keer bij de bakker langs moet. Zelf heb ik ook de indruk dat ik door deze weekmenu’s veel meer variate heb. Volgens mij zou ik anders vaak opnieuw naar de zelfde klassiekers of favorieten grijpen wanneer ik een keuze moet maken.

2014-08-24 10.57.14Mijn vake werd 60 jaar en daar hoorde natuurlijk een gepersonaliseerde kaart bij. Uiteindelijk werd het deze. Eigenlijk vind ik het bedenken van kaartjes voor mannen vrij moeilijk. Ik vind ze vaak niet helemaal goed, maar van deze was ik toch vrij tevreden. De twee kaartjes hieronder maakte ik op aanvraag voor mijn nichtje. Eigenlijk maakte ik er drie, maar deze twee vond ik het leukste.

2014-08-26 18.20.38 2014-08-26 18.20.49

2014-08-28 09.33.18Ook met deze ketting die ik vorige week in Gent kocht ben ik heel gelukkig. Mijn outfit past niet altijd even goed bij elkaar, maar dit keer leek het wel allemaal knap bij elkaar te passen. 😉

 

2014-08-28 15.06.31Na al die natte grijze dagen had ik echt niet op het mooie weer van gisteren durven hopen. Samen met mijn nichtje ging ik naar Bergen-op-Zoom en we hadden eigenlijk stralend weer. Alleen op het einde is het ontzettend beginnen regenen, maar toen waren we al op weg naar de auto. In de namiddag was de zon wel van de partij en konden we dus lekker genieten van een snack bij Crusio. Hun zelfgemaakte ijs heeft echt heel veel smaak én dankzij ‘de Variant’ op hun kaart leerde ik dit keer ook een nieuw smaakje kennen (Yoghurt Amarena ijs = njammie)

2014-08-29 09.13.18Verder kocht ik ook een nieuwe rol inpakpapier. Deze vrolijke streepjes leken me veel leuker dan het bruine papier dat ik nu aan het opwerken was. Het doosje met de tekst op het deksel vond ik erg leuk. Ik ben van plan om er mijn site-visitekaartjes in te bewaren. Zo past de inhoud meteen ook bij de verpakking. Natuurlijk is deze site maar ééntje uit de velen, maar ik steek er wel veel tijd, energie én boekenliefde in. 😉 Ook de brieven-houder is een nieuwe aanwinst. Sober, mooi én handig.

2014-08-29 16.18.03Ook mijn knutselmateriaal-collectie werd nog wat groter. Ik miste immers nog een aantal basis-snijvormen. De cirkels en rechthoeken zijn vrij eenvoudig maar wel heel handig en met het alfabet en de cijfers heb ik al een heel deel ideetjes. De linker stempelset was ook een geplande aankoop vermits ik voor geboortekaartjes vaak de juiste stempel miste, de drie andere lagen in de koopjes-mand en vonden al snel een plekje in mijn eigen boodschappenmandje. Binnenkort gaan jullie dus ongetwijfeld kaartjes zien verschijnen waarbij ik dit materiaal heb gebruikt.

2014-08-29 11.23.41Dit landschap wist me vandaag te verbazen. Enkele stappen langs een smalle weg naar beneden en plots ben je uit alle drukte verdwenen. Eigenlijk ligt dit gebied op slechts enkele minuten van onze eigen woning en ik was er nog nooit geweest. Nu ik ontdekt heb hoe mooi en rustig het hier is wil ik zeker wat vaker naar daar gaan om te wandelen. Vandaag deed ik dat trouwens in het leuke gezelschap van mijn nicht en haar zoontje. Een beetje gezonde beweging en ondertussen in een mooie ongeving aan het bijpraten. Echt leuk om te ontdekken dat er zo’n knap stuk natuurgebied op wandelafstand ligt.

Deden jullie nog leuke ontdekkingen deze week?

5 gedachten over “Foto-update #15”

  1. In de Allerhande staan altijd wel leuke recepten! En wat leuk dat je bij Crusio bent geweest in Bergen op Zoom! Mijn vriend woont in Bergen en we gaan regelmatig langs de Crusio als het lekker weer is ^^

    1. Tof dat je daar regelmatig naar toe kan gaan. Ik vind het echt een heel gezellig stadje én het ijs bij Crusio is natuurlijk super lekkerrrrr.

    1. Absoluut. Het is waarschijnlijk maar goed dat ik niet super vaak in Bergen op Zoom kom, want anders zou ik veel te veel bijkomen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.