Vrijwillige tips #3

tipsTja, dan lanceer ik een nieuwe rubriek en vergeet ik de derde keer al meteen om foto’s te trekken vooraleer de boeken werden opgehaald. Gelukkig kreeg ik meteen een nieuwe lading boeken om te kaften, alleen was het ook dit keer een klein aantal. Vandaar dat ik er deze week slechts twee van tussen heb gehaald die me aanspraken.

2014-07-27 15.33.53Zo vond ik dit prentenboek heel leuk. Het staat vol met tegenstellingen, die op een speelse manier in beeld zijn gebracht. Bovendien staan er op elke pagina zoveel kleine details dat je met dit boek zonder probleem een lange sessie ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet …’ kan spelen. De illustraties zijn helemaal anders, maar toch deed dit boek me een beetje denken aan de boeken van Richard Scarry waar je ook aan de hand van grappige details en vrolijke prenten spelenderwijs vanalles leerde.

2014-07-27 15.34.49

Otto groot, Otto klein – Tom Schamp, Uitgegeven door Lannoo, ISBN 9789401415200

2014-07-27 15.35.00Hmmm, blijkbaar is het deze week een sentimentele week want ook dit knutselboek heb ik er van tussen gehaald omdat het me aan vroeger deed denken. Toen ik jonger was leende ik dit soort boeken immers in de bibliotheek tijdens de vakantiemaanden en probeerde dan vervolgens een heel deel van die knutselwerkjes uit. Mocht de zon ons nog eens in de steek laten dan weten de jonge mama’s dus dat ze dit boek vol met creatieve knutsel-ideetjes kunnen ontlenen in de bibliotheek.

2014-07-27 15.35.36

Knutselpret voor kinderen: 101 ideeën voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar, Uitgegeven door Deltas, ISBN 9789044737660

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.