The Ultimate Book Tag

Goh, ik heb echt geen flauw idee waar ik deze tag voor het eerst ben tegengekomen. Hij staat al een hele tijd in zowel mijn blog-schriftje als op mijn spreadsheet met blog-ideetjes, maar jammer genoeg zonder vermelding van de site waar hij me is opgevallen. Desalniettemin krijgen jullie dankzij deze Tag nog een betere kijk op mijn boek-voorkeuren en rituelen …

1. Do you get sick while reading in the car?
Goh, in de auto lees ik eigenlijk nooit, dus ik heb geen flauw idee of ik er tegen kan. Wel word ik ziek wanneer ik in de bus probeer te lezen. Op de trein lezen vind ik dan weer heerlijk want daar heb ik nooit last.

2. Which author’s writing style is completely unique to you?
Euhm … de eerste aan wie ik denk wat schrijfstijl betreft is Tahereh Mafi. Ik zal er in de toekomst toch eens meer op moeten letten, want iemand anders kan ik zo niet meteen bedenken.

3. Harry Potter Series or the Twilight Saga? Give 3 points to defend your answer

Zonder twijfel Harry Potter. Ik heb de Twilight-saga vrij graag gelezen, maar ze heeft lang niet evenveel indruk gemaakt als het oeuvre van J.K.Rowling. Waarom …
– ik hou van de magische wereld die ze tot leven heeft gebracht.
– ik hou van haar personages, hun gewoonten, hun loyaliteit, hun gesprekken, hun … nu ja, alles eigenlijk
– haar boeken hebben me het Fantasy-genre doen ontdekken
– dankzij Harry Potter ben ik in het Engels beginnen lezen
– ik hoop nog steeds dat ik ooit mijn Hogwarts-brief ga ontvangen
– als ik me niet goed voel, moet ik maar enkele HP-grapjes bekijken op Pinterest én ik voel me meteen een pak beter
– …

Ah ja, ik moest maar DRIE redenen opgeven zeker.

4. Do you carry a book bag? If so, what is in it (besides books …) ?
ilikebigbooksDe meeste van mijn handtassen (dat klinkt alsof ik er super veel heb, wat niet het geval is) zijn net niet groot genoeg om alle noodzakelijke dingen inclusief een boek te kunnen transporteren. Wanneer ik ergens naar toe ga heb ik dus doorgaans altijd nog een extra draagtas bij om mijn leesvoer mee te nemen. Sinds ik de Blossom Books-tassen heb kunnen aankopen, kan ik nu telkens uit drie exemplaren kiezen.

5. Do you smell your books?
Aan mijn boeken ruiken doe ik slechts af en toe, wel heb ik blijkbaar onbewust de neiging om de ruggen van mijn boeken te aaien wanneer ik voorbij de boekenkast wandel. Iets dat ik zelf niet echt doorhad, tot iemand me hierop wees.

6. Books with or without little illustrations?
Afhankelijk van het boek. Een kookboek zonder foto’s spreekt me bijvoorbeeld absoluut niet aan. Bij fantasy-boeken vind ik het ook leuk wanneer er schetsen en landkaarten in verwerkt zijn. Maar bij andere boeken zijn illustraties geen vereiste voor me.

7. What book did you love while reading but discovered later it wasn’t quality writing?
minionGoh die ‘quality writing’ doet me een beetje denken aan al die boeken die je MOET gelezen hebben én die ik doorgaans gewoon niet wil lezen. Als de schrijfstijl van een boek me echt ergert dan lees ik het boek niet uit. Tot nu toe is dat nog maar zelden voorgekomen én de laatste keer was dit het geval bij ‘Minion’ van L.A.Banks. Niet dat ik nooit geen typfouten in een boek zie staan hoor. Ik ben me er echter maar al te goed van bewust dat het niet steeds even simpel is om die er allemaal uit te halen. Over een foutje zal ik dus niet struikelen, stroef lopende zinnen kunnen echter wel een serieuze domper zijn op mijn leesplezier.

8. Do you have any funny stories involving books from your childhood? Please share!
Ik weet niet of het echt ‘grappig’ is maar ik heb ooit na het lezen van Robert en Bertrand-strip verschillende nachten nachtmerries gehad. Vervolgens hebben mijn ouders dat ene album op de hoogste plank gelegd, buiten het bereik van mij en mijn broers, waar het eigenlijk erg lang is blijven liggen. 🙂

9. What is the thinnest book on your shelves?
Dat is ‘Bezoek van de nachtlibelle’ van Melissa P. Een boekje dat ik van mijn schoonouders cadeau kreeg en eigenlijk nog altijd is moet lezen. Vermits het slechts 134 pagina’s telt zal ik er niet bijster veel tijd voor nodig hebben.

10. What is the thickest book on your shelf?
Het dikste boek is ongetwijfeld ‘Alle verhalen’ van Roald Dahl. Blijkbaar heb ik daar bij andere Tag’s niet aan gedacht. Maar dit boek is met zijn 736 bladzijden én harde kaft het dikste volume dat ik in mijn boekenkast kan terugvinden.

11? Do you write as well as read? Do you see yourself in the future as being an author?
Ik heb me in een ver verleden als 16-jarige eens aan kortverhaal gewaagd. Hmm, nog langer geleden heb ik als 10-jarig meisje ook eens met een verhaal bezig gehouden. Maar beide keren was ik er zelf niet tevreden mee. Het lijkt me heerlijk om ooit ineens de juiste inspiratie te krijgen en een verhaal neer te pennen, maar ik zie het niet snel gebeuren. Gedichtjes én lyrics durf ik af en toe wel.

12. When did you get into reading?
MatildaIk was blijkbaar al heel snel in boeken aan het bladeren. Vanaf ik op school heb leren lezen en we wekelijks naar de bibliotheek gingen heb ik dan ook het ene na het andere boek verslonden. Als ik me niet vergis zal dat rond mijn 8 à 9 jaar geweest zijn.

 

13. What is your favorite classic book?
Volgens mij heb ik nog niet veel klassiekers gelezen. Het ‘Achterhuis’ van Anne Frank en ‘De wereld van Sofie’ hebben echter beide veel indruk op me gemaakt toen ik ze in mijn pubertijd las.

14. In school was your best subject Language Arts/English?
In het lager hield er heel veel van de opstellen die je af en toe moest (in mijn geval mocht 😉 ) schrijven. Vanaf ik naar het Middelbaar ging hield ik echter vooral erg veel van geschiedenis. Ondertussen ben ik dat jammer genoeg vrijwel allemaal vergeten. Zo lijkt het alleszins.

15. If you were given a book as a present that you had read before and hated … what would you do?
Vroeger zou ik niets gezegd hebben, nu denk ik dat het afhankelijk is van wie het me gegeven heeft. Bij sommige mensen zou ik immers wel durven zeggen dat een bepaald boek niet mijn ding is. Gelukkig heb ik een vriendin die mijn favoriete boeken perfect lijkt te kennen én ze zelf ook graag leest. 😉

16. What is a lesser known series that you know of that is similar to Harry Potter or the Hunger Games?

insideout outsidein

Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van dit soort aanraders. Ze beloven vaak iets dat nadien niet lijkt te kloppen. Sommige series kan je nu eenmaal niet met elkaar vergelijken. (al moet ik wel toegeven dat ik vaak wel eens ga kijken wanneer ze iets aanraden voor de HP-fans) Ik ga hier dus gewoon een beetje reclame maken voor ‘Inside Out’ en ‘Outside In’ van Maria V. Snyder. Persoonlijk vond ik die boeken erg leuk. Er gebeurde zoveel in beide boeken dat je geen moment de tijd had om je te vervelen. Bovendien vond ik de invalshoek van het verhaal ook erg verrassend.

17. What is a bad habit you always do (besides rambling) while filming?
Ik maak geen YouTube-films en kan deze vraag dus niet echt beantwoorden. Een van de redenen waarom ik dit niet doe, naast een gebrek aan zelfvertrouwen is het feit dat mijn stem helemaal vervormd klinkt wanneer je me in een filmpje hoort. Althans dat hoop ik, want anders heb ik ook in het dagelijkse leven een ontzettend irritant hoog stemmetje.

18. What is your favorite word?
Oei ze willen er weer slechts ééntje. Eens nadenken wat voor woordEN ik mooi vind … Desalniettemin, binnenpretje, dessertkindje, warempel, melancholie, dondersteen, …

19. Are you a nerd, dork, or dweeb? Or all of the above?
Dan ben ik waarschijnlijk een nerd, mooi in het midden van de Nerd Venn Diagram en dus van alles een klein beetje. 😉

20. Vampires of Fairies?

Aha, nu komen de makkelijke vragen … Vampieren

21. Shapeshifters of Angels?
Shapeshifters

22. Spirits of Werewolves?
Weerwolven

23. Zombies or Vampires?
Vampieren

24. Love Triangle of Forbidden Love?
Driehoeksverhoudingen komen iets te vaak voor dus ik kies veel liever voor de verboden liefde.

25. And Finally: Full on romance books or action-packed with a few love scenes mixed in?
Ook hier kies ik voor het tweede. Natuurlijk lees ik ook chicklits maar mijn favoriete genre zijn de paranormal romance waarin er ook voldoende actie aan te pas komt.

8 gedachten over “The Ultimate Book Tag”

  1. Leuke tag! Helemaal eens met je antwoord op vraag 16, al moet ik deel 2 ervan wel nog even lezen 🙂 Deze boeken zouden idd bekender mogen zijn wat mij betreft!

  2. Ik wil nog steeds de boeken van Inside Out van je lenen, maar dan wanneer mijn to-read-stapel iets minder is. Ik heb gehoord dat haar Studie-trilogie ook heel goed is. Die wil ik ook ooit nog eens lezen.
    Ik geef ook toe dat mijn absolute favoriete genre Paranormal Romance is, dus die wil ik eerst lezen. Volgende week komt er weer een boek van Lara Adrian aan de beurt 😉
    En de boeken van Gini Koch passen helemaal in het thema van ‘action-packed with a few love scenes’ en de humor niet te vergeten!

    1. Daar kan voor gezorgd worden hoor. Stuur me je lijstJE maar door dan zie ik wat ik volgende week zonder kruiwagen mee kan nemen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.