Book Tower Challenge

2014-08-23 15.13.55De naam van deze challenge kwam ik eventjes geleden online tegen. Ik denk zelfs dat het bij Joany van Craving Pages was die enkele leuke challenges en Tags vermelde in een blogpost. De naam op zich maakte me al nieuwsgierig genoeg dus zocht ik dit weekend eventjes op wat deze uitdaging juist inhield. Ik vond de regels bij iemand die net als geen YouTube-filmpjes maakt en hem dus ook had gedaan met foto’s als beeldmateriaal. De bedoeling is dat je op 1,5 minuut tijd zoveel mogelijk boeken in je kast vindt die voldoen aan de omschrijving die hieronder vermeld staan.

2014-08-23 15.23.37Echt wel een uitdaging dus want 90 seconden vliegen in een recordtempo voorbij. Eerlijk is eerlijk, dus ging ik op zoek naar een timer. Op deze manier wordt die gelukkig nog eens effectief gebruikt want anders heb ik die nooit nodig. Dit keer dus wel én het luidruchtige signaal dat het einde van mijn tijd aangaf was duidelijk niet te negeren. Om dit niet te horen, moet je wel extreem hardhorend zijn vrees ik.

Mijn eindresultaat:

1.) A first book in a series.
Silber van Kerstin Gier (het tweede deel in deze reeks komt binnenkort ook uit)

2.) A second book in a different series.
De kracht van zes – Pittacus Lore

3.) A book with blue on the cover.
Godin uit vrije wil – PC Cast

4.) A book that’s title is 7 letters long. No more, no less.
Embrace – Jessica Shirvington

5.) A book you’ve never read.
De dochter van de circusdirecteur – Jostein Gaarder

6.) A book with the sky on it.
Nora Roberts – Hemel en aarde

7.) An author with the same first letter of their forename as yours.
Fallen – Lauren Kate

2014-08-23 15.15.10

8.) A classic.
Een ontgoocheling / Het dwaallicht – Willem Elsschot

9.) A non-fiction.
500 koekjes – Veltman Uitgevers

10.) A book with four or more colours on its spine.
Bricklane – Monica Ali

Halverwege én eigenlijk heb ik pas bij de tiende vraag eventjes moeten rondzoeken. De andere vragen wist ik meteen welk boek ik uit de kast moest/kon nemen.

11.) A book that says “#1 New York Times Bestseller” on the front.
Lover Avenged – J.R.Ward

12.) The smallest (smallest width and length, not just by pages) book on your shelf.
Wees gelukkig – Forever Friends

13.) The latest book you bought.
Tess – Lara Adrian

14). A book that has a cover with a face on it.
Starters – Lissa Price

15.) A spin-off book.
De verloren prins – Julie Kagawa (Spin-off van de Iron Fey-reeks)

2014-08-23 15.18.02

16.) A book that was published over 10 years ago.
Harry Potter and the Philosopher’s Stone – J.K.Rowling

17.) A book with a sequel coming out next year.
De donkere kroon – Sarah J. Maas

18.) An author who has got the same first letter of their forename as their surname.
Bij deze vraag begon het even spannend te worden, het duurde echt wel even voor ik aan dit boek dacht …
Verlangen – Chelsea Cain

19.) A book with an epilogue.
En hier liep het dus helemaal mis. Gelukkig moest je ze niet verplicht in de juiste volgorde opzoeken want pas nadat mijn timer afging (én me deed schrikken) ontdekte ik dat ‘De Franse tuinman’ van Santa Montefiore een epiloog heeft. Geen volledig geslaagde uitdaging dus.

20.) And lastly, a book that has a title that features a made up word.
Tongkat – Peter Verhelst

Oops, pas nu ik deze blogpost aan het uitschrijven ben, merk ik dat je eigenlijk nadien ook in 1 minuut tijd alle boeken die je binnen de tijd hebt gevonden, nog moet sorteren op omgekeerde alfabetische volgorde. Titels met een cijfer komen na de Z. Dus … van boven naar onder: 9,8,7,6,5,4,3,2,1,0,Z,Y,X, …..

Te laat voor mij, maar wel handig voor wie zich ook aan deze uitdaging wil wagen.

Een gedachte over “Book Tower Challenge”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.