Partyplanner

Ik vind het leuk om naar dingen uit te kijken. Zo ben ik vandaag net terug van een ontspannende midweek Centerparcs, nog maar de helft van de was is opnieuw proper in de kleerkast geraakt én ik ben alweer aan het uitkijken naar de volgende leuke gebeurtenis. Eentje die jaarlijks terugkeert zelfs … mijn verjaardag. Ja hoor, de dag waarop deze blog online komt.

2014-06-27 22.28.54Nu ja, eigenlijk het verjaardagsfeestje dat ik enkele dagen na mijn verjaardag op de planning staat. De dag zelf ga ik ’s avonds met een vriendin iets drinken en eens goed bijpraten in een Pop-up Bar bij ons in het dorp, maar verder staat er niet echt iets in de agenda en zullen het dus vooral de verjaardagskaartjes zijn die deze dag bijzonder maken. De zondag na mijn verjaardag is er wel een feestje. Iets om naar uit te kijken dus, maar er komt ook wel wat voorbereiding aan te pas met jullie raden het misschien al … nog meer lijstjes als gevolg. 🙂

2014-06-28 15.28.54Ieder jaar opnieuw zet ik me goed op tijd eens rustig neer met mijn kook -en bakboeken binnen handbereik en breek me het hoofd over wat ik dit jaar eens zal klaarmaken. Misschien hebben jullie je al eens aan een verkenning van mijn site gewaagd en in dat geval zal het jullie wel zijn opgevallen dat ik niet enkel vrij veel kookboeken in de kast heb staan, maar ook regelmatig nieuwe receptjes uitprobeer of er zelf bedenk. Door het jaar maak ik echter telkens gerechten voor ons tweetjes klaar en ook al zorg ik voor zoveel mogelijk variatie … toch heb je al snel een aantal favorieten die regelmatig terugkomen terwijl andere recepten net niet aan de beurt komen.

Een verjaardagsfeestje is dan ook de perfecte gelegenheid om net wel een aantal nieuwe dessertjes klaar te maken of dat ene hartige gebak te bereiden. Met als gevolg dat mijn lijstjes binnen de kortste keren veel te lang worden én mijn echtgenoot me er opnieuw moet aan herinneren dat we slechts met 12 zijn én niet met een heel legioen. De ‘voorlopige’ menu op bovenstaande foto is dan ook de gecensureerde versie (lees: er zijn al 2 desserts én 2 hartige gerechten afgevallen)

Afvallen is dan waarschijnlijk iets dat niet meteen zal gebeuren vermits er weer vrij veel lekkere maar niet al te weegschaal-vriendelijke lekkernijen op tafel zullen komen. Nu maar hopen dat ik er dit keer ook eens aan denk om foto’s te maken van dat koude buffet en de dessertjes, zodat ik die nadien aan jullie kan laten zien. Misschien zitten daar dan ineens ook enkele foto’s van verjaardagspakjes bij. 😉

Een gedachte over “Partyplanner”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.