Goodreads Tag

Toen ik deze Tag vandaag tegenkwam op Make it personal, was ik meteen verkocht. Ik liet Lieke al vast weten dat ze hem waarschijnlijk ook op mijn blog zou zien verschijnen. Ah ja, een Goodreads Tag … natuurlijk wil ik die als boekenworm graag invullen.


1. What was the last book you marked as ‘Read’ ?

Gisteren heb ik ‘Vermoorde schoonheid’ van J.D.Robb gelezen. Ik vind de boeken uit de Eve Dallas-reeks echt super, maar dat gaan jullie ongetwijfeld merken wanneer de recensie hier op de blog verschijnt. Het was vrijwel onmogelijk om mijn enthousiasme in te tomen.

2. What are you ‘Currently Reading’ ?
2014-06-02 20.00.34Momenteel lees ik ‘Verlangen’ van Chelsea Cain. Een boek dat ik als recensie-exemplaar ontving van L.S.Amsterdam en dat het perfecte leesvoer is om tijdens de maand van het spannende boek te lezen. Ik heb iets meer als een derde gelezen momenteel en kan dus nog niet echt zeggen wat ik er van vind, maar dat zullen jullie binnenkort ontdekken nadat ik het gerecenseerd heb.

3. What was the last book you marked as ‘To-Be-Read’ ?
Tja, dat was dus ‘Verlangen’ van Chelsea Cain. Kort nadat de postbode het me overhandigde heb ik het meteen op Goodreads toegevoegd. Eigenlijk zet ik enkel titels van boeken die ik vrij snel ga kunnen lezen in mijn ‘To-Be-Read’ lijst op Goodreads. Anders krijg ik binnen de kortste keren lees-stress omdat die lijst steeds maar langer wordt. 🙂

4. What book do you plan on reading next?
kast3Goh, als ik dit boek heb uitgelezen is mijn ‘recensie & bibliotheekboeken – plank’ eventjes leeg en kan ik dus in mijn eigen collectie beginnen snuffelen. Dit betekent dat ik hoogstwaarschijnlijk ‘Alien in the House’ van Gini Koch, ‘White Witch, Black Curse’ van Kim Harrison, of ‘Glass Houses’ van Rachel Cain zal lezen.

 

5. Do you use the star-rating system?
Ja dat doe ik. Al mis ik regelmatig de mogelijkheid om een halve ster te selecteren. Op die manier zou je toch duidelijker een onderscheid kunnen maken. Nu gebeurd het vaak dat ik nadien een quotering terug zie en begin te twijfelen, omdat ik een ander boek evenveel heb gegeven terwijl ze niet beide even goed zijn. Ik denk wel dat ik vrij streng ben met het uitdelen van sterren. Het maximum aantal zal ik doorgaans slechts een paar keer per jaar toekennen.

6. Are you doing a 2014 reading challenge?
Halverwege vorig jaar heb ik me voor het eerst een Goodreads-challenge opgelegd. Vroeger deed ik dit niet omdat ik schrik had dat ik mezelf dan teveel zou afjagen. Vermits de challenge van vorig jaar geen probleem vormde heb ik er dit jaar opnieuw één ingesteld. Hij staat momenteel nog op 100 boeken en momenteel ben ik in nr. 84 bezig.

7. Do you have a wishlist?
Euh nee. Blijkbaar heb ik nog niet alle Goodreads-functies goed bekeken. Zo’n wishlist lijkt me nogal gevaarlijk, die zal waarschijnlijk binnen de kortste keren veel te omvangrijk worden. 😉

8. What book do you plan on buying next?
De afgelopen maand kwamen er vrij veel nieuwe boeken bij, dus heb ik me voorgenomen om me deze maand in te houden. Niet enkel om geld te besparen, maar ook omdat ik begin juli jarig ben en tegen dan wel een wenslijst(JE) kan samenstellen. Ik ben echter wel van plan om het tweede deel uit Katie MacAlister’s Silver Dragons-serie te bestellen. Daar wil ik echt niet veel langer meer op wachten.

9. Do you have favourite quotes on GoodReads?
Niet op GoodReads, ik zie ze daar wel af en toe staan maar vermits ik op mijn site een eigen pagina heb waar ik af en toe nieuwe quotes toevoeg die ik mooi vind, doe ik dat niet nog een keer bij Goodreads.

10. Who are your favourite authors?
Volgens Goodreads zijn dit de auteurs waar ik al het meeste boeken van heb gelezen natuurlijk. Ik soms ze even van hoog naar laag voor jullie op: Janet Evanovich (22), Nora Roberts (15), Charlaine Harris (15), Lara Adrian (13), Faye Kellerman (11), Patricia Cornwell (11), P. C. Cast (10), Katie Fforde (9), Alyson Noel (9), Julie Kagawa (8), Richelle Mead (8), J.K.Rowling (7), Sylvia Day (6), Gini Koch (6), P.J.Tracy (5), …. De auteurs die ik echt tot mijn favorieten beschouw, heb ik even in het vet geplaatst.

11. Have you joined any groups?
Blijkbaar maar eentje en dat is die van de Leesmarathon die Joany van Craving Pages vorig jaar organiseerde. Pas aan het einde van de Books & Kisses Read-a-Thon ontdekte ik dat zij ook een Goodreads-groep hadden. Eigenlijk gebeurd dat nogal vaak, dat ik helemaal niet weet welke leuke groepen er bestaan, of ze pas te laat ontdek.

Voor wie me ook via Goodreads wil volgen … je kan hier mijn profiel terugvinden.

2 gedachten over “Goodreads Tag”

  1. Wow 22 boeken van een schrijfster gelezen :O
    Het boek Vermoorde schoonheid kende ik nog niet, maar heb net de korte inhoud gelezen en klinkt goed.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.