Bookhaul Boekenfestijn Mechelen

BOEKENFESTIJN 188Dit keer ga ik toch maar eens een volledige blogpost aan mijn laatste aanwinsten wijden. Natuurlijk komt er soms een pakket van The Book Depository aan, maar één foto leek me nu niet echt de moeite om een hele post van te maken.

Doorgaans blijft het bij mij dus beperkt tot een ‘nieuwe aanwinsten’ post na de feestperiode of mijn verjaardag. Maar nu komt daar dus toch eens verandering in. Vorige week vrijdag ging ik namelijk naar het Boekenfestijn in Mechelen en ik dacht er zelfs aan om foto’s te maken van het nieuwe leesvoer.

Normaal gaat het BF door in de Nekkerhallen, maar vermits die het volledige jaar zijn afgehuurd door Studio 100 die er een groots musical-spectakel houden moest men een andere locatie zoeken voor de evenementen die er anders doorgaan. Die werd uiteindelijk gevonden in een tenten-constructie op de parking van de Nekkerhallen. Deze ruimte lijkt kleiner ten opzichte van de brede en hoge hallen, maar toch zal het verschil in oppervlakte niet zo heel erg groot zijn.

Toch viel deze editie wat tegen voor mij. Al kan dat ook wel iets te maken hebben met het feit dat er vooral veel boeken lagen die ik al gelezen heb. Vroeger ging ik echt op zoek naar specifieke boeken, maar de laatste jaren is het meer een verkenningsparcours waar ik af en toe toch iets nieuw ontdek.

Dit keer was ik eigenlijk wel op zoek naar bepaalde knutselboeken. Voor mezelf boeken met kruisjessteek-patronen (daar heb ik er in het verleden al veel van gevonden op het Boekenfestijn) en voor een vriendin exemplaren met haakpatronen voor mutsjes, wanten, … Jammer genoeg kwam ik gisteren geen één van beide tegen. Bij de kookboeken heb ik niets meegenomen vermits ik al een vrij uitgebreide collectie heb en dus ook wat kieskeuriger geworden ben.

2014-05-03 12.14.21  2014-05-03 12.13.50

Bij de rij Engelstalige boeken was het echter interessanter. Daar vond ik immers deze drie boeken van de Morganville Vampires. Iemand liet me tijdens de Craving Pages leesmarathon weten dat ze deze boeken echt de moeite vond en binnenkort kan ik dat dus zelf ook gaan controleren. Ook de twee boeken van Katie MaCalister leken me erg leuk. Een kruising van Bridget Jones en Buffy klinkt alleszins erg grappig.

2014-05-03 12.13.36Mijn verzameling Maeve Binchy-boeken groeide ook nog een beetje aan door deze aanwinst. Gelukkig heb ik ondertussen mijn boekenlijst op de smartphone staan zodat ik met zekerheid wist of ik het boek wel/niet in de kast had staan. Ik vind het echter wel jammer dat mijn verzameling ondertussen uit vier verschillende edities bestaat. Het is immers veel leuker wanneer alles mooi een geheel vormt. Maar misschien is dat wel een vreemd boeken-trekje van me en storen andere boekenfans zich daar minder aan.

2014-05-03 12.13.23Bij de editie van november vond ik vrij veel knutselmateriaal, maar dat was dit keer niet het geval. Het enige dat ik toch meenam was deze bladwijzer (die ik niet persé nodig heb, maar wel heel leuk vind), een notitieboekje (het leuke hieraan is dat er onder de elastiek een tekstje is verstopt) en toch nog één boekje met knutselpapier dat binnenkort waarschijnlijk in enkele nieuwe kaarten verwerkt zal worden.

Ik ben alvast benieuwd om de aanwinsten te zien van de andere Boekenfestijn-bezoekers.

Een gedachte over “Bookhaul Boekenfestijn Mechelen”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.