Beet – Kristan Higgins

 

 

 

Titel: Beet!
Auteur: Kristan Higgins
Uitgeverij: Harlequin
307 p.(E-book)

 

“Colonel is knap, lief en gezellig. Hij is trouw, sportief, toegewijd en bescheiden. En als hij niet een hond maar een man zou zijn, zou Maggie Beaumont onmiddellijk met hem trouwen. Helaas: waar ze het met haar huisdier niet beter had kunnen treffen, wil het met de mannen absoluut niet lukken. Steeds wordt ze verliefd op de verkeerde, steeds wordt ze teleurgesteld.

Wat het nog moeilijker maakt, is dat haar perfecte tweelingzus wel een perfecte man en een perfecte dochter heeft, en dat haar moeder haar steeds aan dat feit herinnert. Maggie besluit het heft in eigen hand te nemen en op zoek te gaan. Er moet toch een menselijke Colonel bestaan? Een man die aardig is, die ook naar een gezin verlangt, die naar haar wil luisteren en zijn gevoelens met haar wil delen?

Maar dan wordt ze (heerlijk!) gekust door Malone. Stugge, zwijgzame, norse Malone. Nee hè, weer de verkeerde?”

Maggie heeft geen geluk in de liefde. Het lijkt wel alsof haar identieke tweelingzus ineens een dubbele portie geluk kreeg, waardoor zij de perfecte echtgenoot tegenkwam en Maggie het moet stellen met mannen die wansmakelijke eetgeluiden en absoluut géén tafelmanieren vertonen, of een superlieve en galante man die ook nog eens een aangename gesprekspartner is, maar jammer genoeg ook 46 jaar ouder is dan zij.

Kristan Higgins slaagt er in dit boek opnieuw in om heel realistische karakters neer te zetten. Zo brengt Maggie’s vader het merendeel van zijn tijd door in de kelder waar hij vogelhuisjes maakt, heeft haar moeder de gewoonte om haar ene dochter steeds naar haar voeten te geven terwijl ze de andere de hemel in prijst. En haar jongere broer Jonah drukt zijn zusterliefde uit in plagerijen en originele koosnamen. Gelukkig heeft ze ook haar zus Christy, die tevens haar beste vriendin is. Hoe gelukkig ze ook is voor haar tweelingszus, ze vindt stilletjes aan toch wel dat zij zelf ook de ware mag gaan ontmoeten. Voorlopig moet ze het stellen met Colonel die uiterst loyaal is en haar telkens komt troosten wanneer ze ontgoocheld werd … hij is echter haar 13jaar oude hond en dus niet meteen de ideale partner.

Dit boek bevat alle ingrediënten die noodzakelijk zijn voor een leuke én ontspannende chicklit. Sympathieke en realistische personages, humor (al is dit vaak ook plaatsvervangende schaamte wanneer Maggie door de zenuwen weer iets ongepast zegt), ontroering, romantiek, een vlotte schrijfstijl EN natuurlijk ook een positieve finale.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.