Antwerpen

Drukke dagen worden vrijwel altijd opgevolgd door minder goede dagen. Dus moesten jullie dit keer weer iets langer op een nieuwe blogpost wachten. Maar deze avond heb ik toch eventjes de tijd om hier verandering in te brengen.

 

De vorige post ging over Bergen-op-Zoom, dit keer hou ik het iets dichter bij huis. Toen ik er studeerde kwam ik elke weekdag in Antwerpen. Na de studie minderde dit ontzettend, maar tegenwoordig kom ik er weer iets regelmatiger. Nooit om zomaar wat rond te slenteren, maar er zijn natuurlijk genoeg andere redenen om naar Antwerpen te gaan.

 

Zo spreek ik maandelijks af met een vriendin die net als ik gek is van boeken. Liefst van ’s middags tot ’s avonds laat en ik zal alvast eerlijk toegeven dat er op die dagen niet veel geslenterd wordt. We zoeken ons zo snel mogelijk een gezellig plekje op waar we lekker kunnen lunchen en waar we (héél belangrijk) niet worden buiten gekeken wanneer we midden in een bijpraat-sessie zitten. Het maakt niet uit hoeveel tijd we op zo’n dag hebben, het is nooit voldoende. Wat wil je ook wanneer er zoveel leuke boekentips zijn om uit te wisselen.

 

mintOndertussen hebben we zowel in Gent (waar we ook enkele keren op het jaar proberen af te spreken) als Antwerpen al enkele favoriete adresjes. Vooral zaken als Pitten & Bonen of Quetzal.

De voorlaatste keer gingen we even langs bij Mint waar ze deze mooi versierde warme chocomelk verkochten. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de lekkere vanille rooibos thee van Starbucks zelfs nog lekkerder vind.

 

Voor jullie denken dat ik enkel naar daar trek om bij te praten én lekker te smullen … Meestal kom ik in Antwerpen voor een bezoekje aan de bibliotheek. Jullie waren er waarschijnlijk al van in het begin op aan het wachten. Al vier alinea’s zonder dat het woord bibliotheek of boek ter sprake kwam. 🙂

 

DSCN4248Bij het vorige afspraakje had ik zowel boeken van de bibliotheek mee als geleend leesvoer van mijn vriendin. Een groot deel van die boeken had ik uitgelezen tegen onze volgende afspraak én omdat het zo’n handige combinatie was werd die dit keer nog eens herhaald.

 

DSCN4276Al ben ik bij die tweede foto het boek vergeten dat ik momenteel aan het lezen ben (Italiaanse Nachten Venetië). Ik ben vrij zeker dat het volgende boek ‘Elijah’ zal worden. Eén ding is zeker, de komende dagen zal ik nog niet meteen zonder leesvoer vallen.

 

DSCN4278Nog een andere reden om op de bus richting stad te stappen, is het aanschaffen van knutselmateriaal. Dit keer stond het niet op de planning, maar toen we samen bij Boekenvoordeel passeerden bleek dat ze daar een onverwachtse uitkoop-actie hielden. Nu heb ik dus eindelijk gekleurde kalk en hexagon snijmallen. Misschien toch maar even wachten met mijn volgende bezoekje aan Crafts & Things vermits het knutselbudget (ondanks de uitkoop-prijs) nu toch eventjes op is. Het boekenbudget gelukkig nog niet. Pfew 🙂

 

DSCN4252Oh oh, die blogpost is weer langer geworden als verwacht. Toch nog snel laten weten dat ik onverwachts dit leuke pakketje aankreeg. Blijkbaar had ik dit boek een tijdje geleden gewonnen. Ondertussen heb ik al kunnen recenseren dus wie nieuwsgierig is naar ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes kan HIER terecht.

 

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.