Een boekenjaar in cijfers

Nu het nieuwe jaar gestart is, blik ik even terug op het afgelopen ‘lees’-jaar. Dankzij de Goodreads-challenge wist ik al exact hoeveel boeken ik in 2013 gelezen heb, maar na die boeken iets nauwkeuriger te bestuderen ben ik het volgende te weten gekomen.

 

Blijkbaar heb ik het afgelopen jaar veel meer gelezen als voordien. Van 68 boeken in 2012 naar 140 stuks in 2013. Klinkt wel mooi zo’n afgerond getal, maar ik wou toch liefst nog iets meer weten over al die boeken.

 

2013paginasZo kan je op onderstaande afbeelding zien, dat er op enkele dunnere exemplaren na, vooral boeken met meer als 300 pagina’s gelezen werden. Het dunste boek was ‘Verwoest me’ van Tahereh Mafi dat 128 bladzijden telde, het dikste boek was ‘Godin bij Vergissing’ van P.C.Cast dat er 608 bevatte. Na het optellen van al die boeken bleek dat ik de afgelopen 12 maanden zo’n 50 920 bladzijden omsloeg. 🙂

 

2013maandelijksNatuurlijk las ik niet elke maand evenveel. Eigenlijk had ik verwacht dat mijn ‘productiefste’ maand zou samenvallen met de Leesmarathon van Craving Pages, maar blijkbaar heb ik in augustus toch net nog wat meer boeken verslonden.

 

2013genresAls afsluiter ook nog een overzichtje van de genres die de revue mochten passeren. Na het bekijken van dit schema kan ik onmogelijk ontkennen dat ik graag fantasy lees. 🙂

 

Tot zover de cijfers, in een volgende blogpost zou ik me eigenlijk eens het hoofd moeten buigen over wat nu juist mijn favoriete boeken waren van het afgelopen jaar. Welke nieuwe auteurs ik ontdekt heb, op welke opvolgers ik amper kan wachten, … Vooral die eerste lijkt me ontzettend moeilijk, misschien moet ik het mezelf iets makkelijker maken en een Top 5 samenstellen. Of een Top 10, of … Er zijn gewoon veel te veel boeken waar ik van genoten heb.

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.