Mode

Eigenlijk iets waar ik totaal niet over kan meepraten al stel ik me er wel vrij regelmatig vragen bij. Zo heb ik het altijd erg grappig gevonden dat je al in januari een nieuwe lente-collectie in de rekken kan terugvinden. Natuurlijk is het wel interessant dat je tijdens de wintersolden effectief winterkledij kan aanschaffen want zeker dit jaar heel goed van pas kwam omdat die winter maar geen plek wil ruimen voor de lente. Maar voor de mensen die nu nog op zoek zijn naar een warme sjaal en muts om die koude lente-temperaturen iets aangenamer te maken, is het natuurlijk niet zo leuk dat je momenteel in de winkels enkel terecht kan voor zonnige outfits in fluo-tinten of pastelkleuren. Maar goed dat ik niet meteen op zoek moet naar nieuwe kleding want fluotinten mogen zich voor mij echt wel beperken tot de fluo-vestjes om op te vallen in het verkeer en pasteltinten vind ik minstens even wansmakelijk.

 

Al vind ik het wel grappig dat enkele mensen besluiten dat men in de lente van 2013 enkel fluo en pastelkleurtjes mag dragen en dat sommige mensen daar meteen voor naar de winkel gaan om ‘in’ te zijn en anderen echt wel nieuwe kleding nodig hebben en ze dus in één van die twee soorten kleurenpaletten moeten aanschaffen omdat ze niets anders kunnen vinden tussen de kledingrekken.

Mocht ik dus toch een nieuw T-shirt of trui nodig hebben dan zou ik op zoek moeten gaan naar smaragdgroen. Blijkbaar is dat na het mandarijnrood van 2012 nu één van de kleuren voor 2013. Mocht je niet goed weten wat je je daarbij moet voorstellen denk dan aan het groen van de glanzende oma-blouses van vroeger. Maar mij ga je dus in geen één van die tinten tegenkomen op straat ik hou het bij de kleuren die altijd volop aanwezig zijn in mijn kleerkast: paars, paars en nog meer paars afgewisseld met tinten blauw, petrol, bruin, groen, … en natuurlijk nog meer paars. 🙂

Het enige Smaragdgroen dat ik in huis haalde was het boek van Kirsten Gier en ik ben absoluut van plan om het daarbij te houden 🙂

 

En dan ben ik nog niet eens over de modellen begonnen. Die Empire-jurkjes die een tijdje terug heel populair waren staan waarschijnlijk zowel bij magere als mollige mensen. Maar die treggings en jeggings die je nu terug kan vinden in de winkels bezorgen me gewoon rillingen. Men heeft me altijd verteld dat brede heupen en een smalle taille een typisch vrouwelijk figuur vormen, maar dan moet je toch echt niet proberen om jezelf in zo’n tregging te wrikken, want die bezorgen je zo’n hoge graad van discomfort dat ze meer van een foltertuig weg hebben dan van een kledingstuk.

Wat ik dan weer wel erg mooi vind zijn retro-kleedjes of uitlopende A-jurkjes. Jammer genoeg zijn die of heel erg duur of enkel mooi op de smalle paspop en niet zo mooi wanneer ik ze zelf pas, als ik ze al kan vinden in de juiste maat. Blijkbaar zou elke vrouw ook de klassieke ‘little black dress’ in haar kast moeten hebben hangen, maar laat dat nu net één van de weinige kleuren zijn die me dus echt niet mooi staan. Zelf in staat zijn om die kleding te maken waarvan ik zowel het model als de kleur mooi vind en die dan ook nog eens perfect van maat zijn is misschien binnenkort echt nog wel pure noodzaak om te kunnen ontsnappen aan die stortvloed van fluo en pastel.

Oh ja, dat gemiddelde paar schoenen dat elke vrouw blijkbaar in huis zou hebben licht nogal extreem hoog boven mijn aantal schoenen. 🙂 Al zou ik er misschien wel meer bij elkaar kunnen krijgen mocht ik ooit ergens een cursus steltenlopen kunnen volgen. Ik vind het mooi hoor schoenen met een hak. Niet alle exemplaren natuurlijk, maar sommige echt wel en dat je er spontaan mooi recht van loopt en er langere benen door lijkt te krijgen zijn natuurlijk geweldige voordelen. Al doe ik die dan wel meteen te niet vanaf ik een eerste stap probeer te zetten en al zwalpend neerstort. Dus voor mij geen schoenen met hak en alles dat meer dan 2 cm hoog is telt volgens mijn onbestaande evenwicht al als hak.

Ik vermoed dat de eigenaars van al die winkelketens nog meer als ons aan het hopen zijn op het begin van de lente in de hoop dat ze toch nog van al hun luchtige jurkjes gaan afgeraken. 🙂

 

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.