Overmacht

Toen ik deze nieuwe site lanceerde was ik van plan om regelmatig iets te posten in deze blog. Regelmatig, als in minstens 2-wekelijks. Jullie hebben ongetwijfeld al gemerkt dat dat lang niet iedere keer lukt en daar heb ik eigenlijk niet veel excuses voor. Nu ja, excuses bestaan eigenlijk niet, het is eerder een verklaring, een opheldering, … hoe je het ook maar wil noemen.

inspirationUiteindelijk komt het er hoofdzakelijk op neer dat de timing van mijn inspiratie/muze/ingevingen/… serieus te wensen overlaat. Zo was ik deze avond tegen de klok aan het koken om op tijd het eten klaar te hebben en terwijl ik in de sudderende kookpot aan het roeren ben schiet me dan plots van alles te binnen. Tegen dat die borden dan leeg zijn en opgeruimd is de avond natuurlijk al half voorbij en kan ik me meestal niet meer herinneren wat me achter het fornuis te binnen schoot.

 

Zo komt mijn inspiratie vaak ook even piepen terwijl ik de afwas doe en dus niets bij de hand heb om te noteren, of terwijl ik halverwege een Tai Chi-oefening zit. Tot daar het ‘leeg’ maken van je hoofd natuurlijk, al is dat ene idee wel steeds uit mijn hoofd verdwenen (of verborgen in één van de verste achterhoeken) tegen dat ik de voltallige reeks oefeningen heb afgewerkt.

 

Een ingeving terwijl je aan het aanschuiven bent aan de kassa in de supermarkt, een plots ideetje terwijl je ergens in een wachtkamer zit en natuurlijk net die éne keer je notaboekje en balpen niet bij je hebt omdat je plek wou besparen in je handtas. Note to self: gebruik een handtas die groot genoeg is, want die twee zijn echt wel onmisbaar wanneer je een ‘geweldig’ geheugen hebt. Het mijne is er zo erg aan toe, dat ik wanneer ik thuis iets niet op mijn boodschappenlijstje zet omdat ik dat wel ‘zal kunnen onthouden’ tot ik in de winkel ben die om de hoek ligt, gegarandeerd alles bij me heb behalve dat ene dingetje dat NIET op mijn lijstje staat.

 

todolistEn van die lijstjes heb ik er dan weer heel erg veel. Lijstjes met boodschappen, dingen die ik moet doen, moet opzoeken, mensen die ik moet contacteren, allerlei zaken die ik moet maken, afspraken die verzet moeten worden, boeken die ik wil opzoeken/reserveren/aanraden, …… ontzettend veel lijstjes.

 

De voorbije maanden waren de verbouwingen ook deels de verklaring, maar momenteel (ja hoor, het is gelukt, we wonen terug in ons eigen huis) kan ik die niet meer aankaarten als reden voor de ‘korte’ of ‘niet al te frequente’ posts in deze blog. Terug in ons eigen huis wonen is wel de aanleiding voor een ander excuus want de Mac die ik gebruik om aan de site te werken staat hier op zolder. Beneden is het lekker warm, boven toch net niet. Jammer genoeg geraak ik beneden wel online, maar kan ik geen documenten openen of bewerken en dus … ja hoor, ligt er hier een lijstje naast me met alle zaken die ik nog moet aanpassen op de site, of documenten die moeten worden aangevuld, foto’s die moeten ge-upload. Worden, …. Mocht je het nog niet doorhebben, naast een echte boekenworm ben ik tevens ook een lijstjes-madam.

 

En tegen dat ik er dan toch in slaag om mijn (ont)spannende boek en comfortabele warme zetel in te ruilen voor de koudere zolder en de Mac heb opgestart, staar ik naar de html-codes van de site en het lijstje ernaast waar ik ‘dringend nieuwe blogpost’ zie staan. En net dan wil die muze zich natuurlijk niet laten zien.

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.