Eindelijk

verhuisdozenIk weet het, ik weet het, …. het is een hele tijd geleden sinds mijn laatste post. Daar zijn een hele hoop redenen voor. Zo zijn ze ondertussen eindelijk begonnen aan de verbouwingswerken aan ons huis. Maar dat betekent wel dat ik de voorbije weken druk bezig was met inpakken, afdekken tegen het stof, verhuizen naar onze tijdelijke stofvrije woning, opnieuw uitpakken. Daar kwam dan nog eens bij dat het eerst te warm was om op zolder aan de site te kunnen werken (met dit weer is het daar makkelijk tegen de 40°C) en vervolgens kon ik niet aan de computer die ik nodig had omdat hij nog niet was uitgepakt.

Gelukkig is dat ondertussen wel gebeurd en ook al is het nog steeds erg warm, het is niet meer zo tropisch heet dat ik me amper op de codering van deze site kan focussen. 🙂 Dus kan ik nu na een lange stille tussenstop, eindelijk aan een volgende blogpost werken. Heel typisch dat je dan ondertussen al vergeten bent want je allemaal wou vertellen.

 

56Eerder deze dag heb ik al een heel deel extra foto’s bij de recepten geplaatst. Vooral bij de salade-rubriek en die met de koekjes. Maar er is ook alvast één nieuwe sjaal bijgekomen en een volgende is bijna klaar. Ook nog een nieuwe lading cupcakes, een lekkere bananentaart, wijze woorden bij de quotes, … Ga dus gerust opnieuw op verkenning.

juli2012

Een tijdje terug had ik het in deze blog al over ‘Allerzielen’ van Deborah Harkness. Ik ontdekte dat boek toevallig in de bibliotheek en besloot om het te lezen terwijl ik er eigenlijk nog niets over had gehoord. Uiteindelijk bleek dat boek een geweldige ontdekking want ik was en ben er nog steeds super-enthousiast over. Jammer genoeg moest ik nadien een tijdje wachten vooraleer het tweede deel uit de trilogie uitkwam. Eind juli was het eindelijk zover en heb ik het boek voor mezelf gekocht als laat verjaardagspakje.

 

deschaduwvandenachtIk moet toegeven dat ik een beetje schrik had dat dit tweede boek zijn geweldige voorganger niet waardig zou kunnen opvolgen, maar die angst was duidelijk overbodig. Want al snel bleek dat ook ‘De Schaduw van de Nacht’ voortreffelijk geschreven is. Net als het eerste boek is het vrijwel onmogelijk om dit tweede deel neer te leggen voor je de laatste pagina hebt bereikt. Over het verhaal zelf ga ik niets verklappen, ik wil immers voor niemand de pret bederven. Maar ik ben alweer enorm enthousiast. Deborah Harkness haar schrijfstijl is zo vlot en haar omschrijvingen zo gedetailleerd dat het wel lijkt alsof je naast de personages staat terwijl ze hun avonturen beleven. Hier is dus alvast één iemand die heel erg uitkijkt naar het derde en jammer genoeg laatste deel van deze reeks. Ik ben ook erg benieuwd naar de verfilming van het eerste boek.

 

 

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.