Aller zielen

allerzielenDe voorbije week heb ik een super ontspannend fantasy boek ontdekt. Waar ‘Bella & Edward’ meer voor de Young Adults zijn bedoeld (niet dat dat me weerhouden heeft om ook van die boeken enorm te genieten :)), zijn ‘Diana & Matthew’ meer voor de volwassenen bedoeld.

Vroeger las ik een heel ander genre van boeken (De wereld van Sofie, Het Achterhuis, Bricklane, John Irving, …), maar hoe knap die boeken ook geschreven zijn, de onderwerpen maken me veel te triest. Daarom schakelde ik eerst over op thrillers (Kellerman, Cornwell, Slaughter, PJ Tracy, Nicci French, …) en na die lange ‘spannende’ periode op de uiterst ontspannende boeken van ondermeer Maeve Binchy, Katie Fforde, … Tot ik helemaal overstapte op Fantasy Boeken. Harry Potter las ik al van in het prille begin, maar na het ontdekken van achtereenvolgens Charlaine Harris, Stephenie Meyer, Christophe Marzi, …heb ik de smaak helemaal te pakken. Niet alle fantasy-boeken zijn even goed uitgewerkt, maar ze zijn wel allemaal super ontspannend. Af en toe ontdek je gelukkig ook een boek waarbij je helemaal kan verdwijnen in het verhaal en in de door de auteur uitgewerkte wereld.

 

Mijn nicht had het ooit met me over haar leesgewoonten. Zo leest ze vrijwel altijd eerst de laatste pagina van een boek. Op die manier kan ze zich nadien beter op het verhaal concentreren. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan. Ik vind het dan weer net leuk dat een verhaal zich geleidelijk aan ontrafelt en hoofdstuk per hoofdstuk gegevens vrij geeft. Een boek dat er door middel van plotwendingen en onverwachte ontmoetingen voor kan zorgen dat me een niet voorspelbare ontknoping te wachten staat, heeft bij mij sowieso meer succes.

 

Ze vertelde me echter ook dat ze niet aan een serie begint te lezen vooraleer die serie is afgerond en ze zeker is dat alle delen zijn uitgegeven. En dit vind ik na het lezen van dit boek niet zo vreemd meer. Bij het lezen van de Harry Potter boeken moest ik ook telkens een tijdje wachten op het volgende deel. Gelukkig las ik ze in het Engels en bracht een andere nicht ze voor me mee uit Engeland zodat ik niet op de vertaling moest wachten. Op zich is juli natuurlijk niet meer zo ver af. Maar ik ben toch al volop aan het aftellen naar het tweede deel uit deze trilogie. Misschien kan het nieuwe Charlaine Harris boek dat binnenkort uitkomt, me in de tussentijd al wat afleiden. 🙂

 

Een heel lange introductie natuurlijk en ondertussen vragen jullie je af over welk boek ik nu zo enthousiast ben. Wel, ik heb het over ‘Aller Zielen’ van Deborah Harkness. Het verhaal speelt zich af in de wereld zoals wij die kennen, alleen komen er enkele wezens in voor die ik in het echt nog nooit heb ontmoet. 🙂 Ik wil hier zeker niet te veel verklappen en zal dus gewoon de beknopte inhoud overnemen. Het is ondanks het volume (dat sommige misschien zal afschrikken) een heuse pageturner. Veel sneller als verwacht was ik al aan de laatste pagina toe, om vervolgens direct te willen verder lezen en te ontdekken dat ik op het tweede deel van deze trilogie nog moet wachten tot juli 2012. Ik dacht mezelf wat tijd te besparen door de Engelse versie aan te schaffen, maar die moet blijkbaar ook nog uitkomen. Er zit dus niets anders op om ongeduldig te wachten en te hopen dat het tweede boek even geweldig is.

 

Aller Zielen – Deborah Harkness

Wanneer historicus Diana Bishop in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent, dringt er ongewild magie binnen in haar zorgvuldig alledaags gehouden leven. Hoewel ze van een oud heksengeslacht afstamt, wil ze met die familie-erfenis absoluut niets te maken hebben. Maar Diana merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana haar hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen is de vampier Matthew Clairmont, een geneticus met een passie voor Darwin. Diana en Matthew beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de relatie die zich tussen de eeuwenoude vampier en de ontwakende heks ontwikkelt, dreigt te knagen aan de fragiele vrede die al zo lang tussen bovennatuurlijke wezens en mensen bestaat, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop.

(ISBN 9789022558423, 624 pg.)

 

(Blijkbaar heeft Warner Brothers Pictures die filmrechten al gekocht, dus we kunnen ineens ook uitkijken naar de verfilming van dit boek. ;))

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.