Het – niet te onderschatten – uitgebreide Londen verslag

In plaats van iedereen een apart bericht te sturen en vervolgens te beseffen dat zes dagen Londen moeilijk zijn samen te vatten (Leuk en uitputtend zegt immers niet zo veel) besloot ik opnieuw een Londen verslag in een blogpost te gieten. De titel is trouwens niet overdreven want het is een uitvoerig verslag geworden. Neem dus gerust een lekkere beker bij de hand. Maar hé, we waren er een dag langer dus dan mag mijn verslag ook wat langer zijn hé.

Dag 1

De eerste dag begon goed vermits we vlot in Londen geraakten (geen problemen bij de douane waar ik met die hele resem medisch materiaal en halve apotheek steeds wat schrik voor heb), geluk hadden met het weer (zon!) én met het hotel dat we hadden uitgekozen.

Al ontdekte ik de volgende ochtend dat de matras jammer genoeg iets minder fijn was dan de rest van de kamer, het uitgebreide ontbijt én het vriendelijke personeel. Maar hé, we kregen elke dag nieuwe koekjes op de kamer dus dat is meteen wat compensatie voor de pijnlijke nek, schouders en rug. Voor de leuke boekenkast in de ontbijtzaal verdienen ze uiteraard nog wat extra bonuspunten.

We gingen die dag lunchen bij Lily’s Café vermits Viola’s al volzet was, slenterden wat door Convent Garden waar we The Forbidden Planet, The Noble Collection en Neil’s Yard bezochten.

We gingen ook even bij de Seven Dials Market kijken maar daar was het veel te druk in het weekend. Op aanraden van enkele mensen hadden we voor het avondeten al vooraf gereserveerd vermits zaken blijkbaar vaak volzet zijn. Dat bleek uiteindelijk in de meeste gevallen niet nodig te zijn maar ik ben wel blij dat we het gedaan hebben. Het haalt de spontaniteit er misschien een beetje uit maar als diabeet wil je niet 6 zaken binnengaan op zoek naar een vrij plekje wanneer je eigenlijk al lang iets zou moeten gegeten hebben. De eerste avond eindigden we trouwens met een lekkere hamburger en frietjes bij Byron’s. This is the way!

Dag 2

Het lekkere ontbijt maakte de veel te korte nacht (we lagen vroeg in ons bed maar ik lag vooral veel wakker ) al wat goed maar ik was toch blij dat we in een rustig tempo van deze dag konden genieten. We reden eerst naar King’s Cross én St.Pancras waar we de Platform 9 3/4 shop bezochten en ik (verrassing) meteen al enkele zaken kocht.

Vervolgens stapten we over op een andere lijn om naar Angel te rijden. Hier bezochten we een Waterstones, verkenden we Camden Passage waar we een lekker lunchadres (The Breakfast Club) ontdekten én was ik eindelijk in staat om het grote thee-aanbod van Bird & Blend in het echt te ontdekken.

Nadat we mijn aanwinsten in het hotel hadden afgezet namen we opnieuw de metro maar dit keer richting Bond Street waar we eerst de Wallace Collection gingen bekijken en vervolgens bij Yo! sushi gingen eten.

Jammer genoeg was hun oorspronkelijke concept waarbij er via een band allerlei sushi langs je tafel passeert en je er zelf degene afneemt die lekker lijkt. Het eten kwam nog steeds via een band maar je bestelde het nu vooraf van een kaart. Of veel restauranthouders lijken te verkiezen via een online menu waarna je meteen ook via een app betaalt. Wat wij dus allebei niet deden en ook geen fan van zijn. Van de sushi dan weer wel. Van het na de sushi nog even in het park dicht bij het hotel van het mooie weer genieten ook. (Foto’s: 1. ik ben vooral heel blij dat ik deze trap niet dagelijks moet doen, 2. het portret van een vrouw die niet gelukkig is met het te voorspelbare plot van haar huidige boek, 3. deze kamer – pracht én praal in combinatie met de kleur Slytherin groen zou Lucius Malfoy ongetwijfeld super vinden, 4. zelf was ik vooral fan van het contrast bij dit bijzondere schilderij)

Dag 3

Ook dit keer hadden we geluk met het vervoer. Deze dag gingen we immers naar de Harry Potter Studio Tour en daar ben je even naar op weg. Eerst twee orte ritten met de metro, daarna een treinrit van ongeveer 20 à 25 minuten en vervolgens na even wachten ook nog een busrit van ongeveer 15 minuten.

Enkel op de bus hebben we even moeten n wachten bij de andere konden we vrijwel telkens meteen overstappen. Ik ben van plan om later een aparte blogpost over de Studio Tour samen te stellen maar kan jullie nu alvast verklappen dat ik er van genoten heb én met nog meer magische souvenirs terug naar het hotel keerde ’s avonds. Oh en dat ik heel blij was dat we die avond gewoon bij een Pizzahut schuin tegenover het hotel konden eten vermits die dag naast leuk ook extra vermoeiend was.

Dag 4

Halfweg onze citytrip en mijn lichaam begon steeds meer te protesteren. Ik was al vertrokken met een blaas-ontsteking (naast de vaste pijnklachten en uitputting die met veel plezier leken mee te reizen naar Londen) en op de tweede dag kwam er ook een stevige snotvalling bovenop die ondertussen zo verergerd was dat ik na een slechtere nacht wat extra platte rust nodig had. Daarom bleef ik in de voormiddag in de hotelkamer terwijl mijn nicht naar de British Museum ging en alvast ook eens ging kijken waar we dichtbij konden lunchen. (Foto rechtsonder: Hufflepuff én Hypo. Oftewel mijn suiker zakte plots te snel waardoor ik blij was dat er een bankje in de winkel stond. Even uitrusten is natuurlijk geen opoffering wanneer er zoveel te zien is bij MinaLima.)

Nadat we samen van een lekkere lunch én scone hadden genoten gingen we even bij de Oxfam Bookshop (waar ik geen enkel boek kocht maar uiteraard wel moest lachen om de titel House of Trelawney. Ik vermoed dat ze daar meerdere kamers voor theepotten en kopjes hebben) langs die niet ver van het hotel lag en vervolgens ging namen we de tram en bezochten we in Soho

zowel (de voor mij nog nieuwe locatie van) MinaLima als House of Spells. We gingen ook even bij een Marks & Spencer langs waar ik een voorraadje shortbread kocht. Een van die pakjes shortbread was wel heel leuk ingepakt en kreeg hier ondertussen een leuk plekje in huis waar ik het meteen spot. Zo heb ik steeds een beetje Londen in huis.

Die avond aten we iets in Chinatown maar zowel hier als in de theaterwijk was het op dit tijdstip heel druk en wie me kent weet dat ik niet goed tegen drukte kan. Ik was dan ook blij toen we terug in onze hotelkamer waren. Nu weet ik meteen ook dat ik me daar op moet voorbereiden mocht ik er ooit een show willen gaan zien.

Dag 5

Na opnieuw van een rustig en lekker ontbijt te hebben genoten besloten we naar Borough Market te rijden. Fijn voor mij dat daar een halve vlakbij stopt. We wandelden er even rond en vertrokken er voor het te druk werd (al heb ik nog steeds een beetje spijt dat ik er niet wat van die heerlijk uitziende zoete cannelloni heb gekocht). Vervolgens rusten we even uit in de schaduw van de Southwark Cathedral waar niemand minder dan Shakespeare ons gezelschap hield.

Hierna wandelden we via de London Bridge over de Thames heen en wandelden vervolgens naast diezelfde Thames richting de Tower Bridge. Er lag op dat moment een gigantisch groot cruiseschip op de Thames en dat was een heel bizar zicht. Gelukkig konden we zodra we daar voorbij waren gewandeld de Tower Bridge wel in al haar glorie bewonderen. Onze volgende halte was de St. Duncan in the East Church Yard. Ik denk niet dat dit hier al vermeld werd maar ik hou van ruïnes waarbij de natuur terug zijn plek op eist.

In dit geval is het natuurlijk mooi onder-houden vermits de locatie een klein park werd maar het is niet minder indruk-wekkend om te zien. Het is duidelijk een trekpleister voor fotografen. Op het moment dat wij er waren werden er ondermeer trouwfoto’s gemaakt en was er een meisje een videoclip aan het opnemen. Oh en er kwam even een mooi poserende eekhoorn langs. Dat beestje had het poseren beter onder de knie als ik vermits ik op vrijwel alle geposeerde foto’s heel ongemakkelijk lijk.

We hadden allebei geen voorkeur tussen het lunchen bij of een pub (The Walrus and the Carpenter) of Byward Kitchen. Dus uiteindelijk voerde ik beide locaties in op een loting website en besloot het lot voor ons dat we vlak bij de Tower of Londen van een lunch mochten genieten.

In de namiddag gingen we even bij de Lego-winkel langs waar een aantal indruk-wekkende – en heel veel blokjes tellende – constructies te bewonderen zijn.

Ik was eigenlijk wel benieuwd naar de blijkbaar super grote muur vol met M&M kokers die in de winkel hier vlak tegenover stond maar daar was het heel warm en het rook er zo zoet dat ik er liefst zo snel mogelijk weg wilde.

Dus ruilden we de drukte van Leicester Square in voor de rustigere Gerrard Street waar we de dag voordien een heerlijke vitrine hadden gespot. Het gebak was even lekker dan dat het er uitzag maar wel vrij kostelijk. Hierna gingen we ook nog even op zoek naar Cecil Court een straat die mijn aandacht had getrokken omdat er naar het schijnt veel boekenwinkels terug te vinden waren maar dat viel jammer genoeg wat tegen.  De Oxfam Bookshop dicht bij het hotel sprak me immers veel meer aan.

Onze voorlaatste dag in Londen sloten we af bij het door Melisa getipte Maxwell’s waar we allebei van een lekker avondmaal genoten hebben én ik me voor het eerst aan een mocktail waagde. Eén van de zaken die ik leuk vind aan Londen is dat je – als je goed oplet – ook in een drukkere wijk een rustig plekje kan vinden door gewoon even een hoekje om te slagen of een gangetje in te wandelen. Zo kwamen we bijvoorbeeld uit bij een binnenkoer die verborgen lag achter een kerk. Hoera voor rustige plekjes met banken. Al helemaal wanneer er ook wat groen terug te vinden is.

Dag 6

Vermits mijn lichaam het nog steeds aan het uithangen was besloten we de laatste dag niets te groot meer te plannen. Ook wel omdat we geen zin hadden om te moeten stressen over het wel/niet tijding in St.Pancras geraken.

Daarom stapten we aan Russel Square op bus 14 en gingen bovenaan de bus helemaal vooraan zitten waarna we van een voor-middag sightseeing genoten en zo ook nog wat zagen van Oxford Street, Victoria & Albert, Natural History Museum, Hyde Park, Kensington, Chelsea, …

Maar dan zonder nat te regenen of rond te wandelen. Ik besef dat de meeste mensen op drie dagen tijd (of minder) kunnen doen wat wij op zes dagen deden maar je moet vooral zoeken naar wat haalbaar is voor jezelf en ik ben heel blij dat het uitgebreide openbaar vervoer netwerk in Londen er voor zorgt dat ik dit allemaal wél kon zien. Alle zaken die we dit keer niet konen bekijken zijn natuurlijk een perfect excuus om nadien nog eens terug te keren naar Londen.

Blijkbaar had Londen niet veel zin om ons terug naar huis te laten keren want onze trein had (nadat wij ons best hadden gedaan om er ruim op tijd te zijn) niet minder dan 100 minuten vertraging. Op zich zouden 100 extra momenten natuurlijk fijn zijn meegenomen ware het niet dat je in een drukke hal zit te wachten waar niet veel te beleven is én je al heel blij mag zijn wanneer je een zitplaats weet te bemachtigen.

Favorieten:

 • Byward Kitchen – vlakbij de Tower of Londen maar zodra je er binnen bent voelt het aan alsof je een rustig plekje in het midden van een drukke stad hebt gevonden. Het krijgt hier niet zo zeer omwille van het eten (dat trouwens wel gesmaakt heeft) een plekje maar doordat de locatie heel leuk is aangekleed. Ze wonnen er zelfs een prijs door én het gaf mij persoonlijk een beetje het gevoel dat de lunch elk moment vervangen kon worden door een Herbology les.
 • De Lunch bij The Breakfast Club in Camden Passage (dicht bij de Underground halte Angel) – we zagen hier toen we er ’s ochtends vroeg aankwamen al mensen op de straat aanschuiven voor een plekje en besloten er daarom ’s middags te gaan lunchen. Wat een goede keuze bleek te zijn. Geen Herbology gevoel dit keer maar wel een glimlach toen ik zag dat hun bekers waren afgestemd op Hufflepuff-studenten. 🙂
 • De Waterstones in de wijk Angel. Dit keer bezochten we niet het grootste maar dit kleinere gezellige filiaal. Het enige jammere – voor mij persoonlijk alleszins – was dat alle fictie voor volwassenen wel alfabetisch was ingedeeld maar niet volgens genre. Het aanbod fantasyboeken was ook opvallend kleiner dan bij de grote winkel bij Piccadilly
 • Bird & Blend – deze winkelketen volgde ik al een tijdje online en ik keek er heel erg naar uit om hen tijdens deze trip te kunnen bezoeken. Het filiaal in Camden Passage leek me het makkelijkste bereikbaar vanuit ons hotel waardoor we dus ook dit leuke straatje ontdekten. De verkoopster was super vriendelijk en liet me heel wat theesmaken ruiken. Door dat ruiken vielen er heel wat smaken af die ik in gedachten had maar uiteindelijk in werkelijkheid minder lekker roken dan ik had verwacht. Er kwamen echter heel wat andere nieuwe smaken bij die ik niet op mijn lijstje had staan. Ik ben uiteindelijk met 9 zakjes van 20g terug naar huis gekeerd en ben die nu stuk voor stuk aan het uitproberen. De Eton Mess en Banana Bread Chai vielen alvast goed mee.
 • Het hotel waar we verbleven. We logeerden 5 nachten bij het Bedford Hotel dat vlakbij de British Museum ligt en op een korte wandelafstand van de Underground Halte Russell Square waar ook een klein maar gezellig parkje ligt waar we een keer rustig hebben zitten genieten van het mooie weer.
 • Het weer! Daar hadden we onverwachts veel geluk mee. Volgens manlief was het hier in België de hele tijd grijs en/of nat terwijl we in Londen amper last hebben gehad van regen. Ok, we hebben één keer een heuse stortbui gehad waardoor we moesten gaan schuilen maar doorgaans regende het enkel ’s nachts of ’s avonds en was het overdag mooi en zelfs zonnig weer. Geloof het of niet, ik heb zelfs driemaal zonnecrème moeten smeren en ben desondanks licht verbrand terug naar huis gekeerd.
 • The Forbidden Planet – Ik sta keer op keer versteld van het aanbod fantasyboeken dat ze hier in aanbieding hebben. Dat er vaak ook afprijzingen zijn is uiteraard fijn meegenomen.
 • De Harry Potter Studio Tour – tja, het waarom moet ik hier waarschijnlijk niet meer uitleggen maar jullie krijgen er desondanks toch binnenkort nog een aparte blogpost over voorgeschoteld.
 • Het gezelschap en de fijne herinneringen die we samen bij elkaar hebben verzameld. MinaLima – vermits de aankleding van deze winkel echt tot in de kleinste details is uitgewerkt waardoor je er hoe langer je rondkijkt steeds meer lijkt te ontdekken.
 • St Dunstan in the East Church Yard – ik hou er van om rustige plekjes te ontdekken in een drukke stad. Al helemaal wanneer ze ook nog eens heel mooi zijn om naar te kijken.
 • Maxwell’s – lekker gegeten, een heel vriendelijke en lieve serveerster én mijn allereerste mocktail. Voor de geïnteresseerden het was een Blowing Raspberries

Leuk:

 • L’Eto – vrij duur maar ik heb er wel een heel lekkere ricotta cheesecake met rode vruchten gegeten en een even lekkere aardbei-milkshake gedronken. Meestal at ik gewoon een koek rond 15u maar die ene keer hebben we dus volop genoten van een extra rustmoment én een lekkere zoete onderbreking.
 • Platform 9 3/4 shop – deze heeft een mooi gevulde en gepresenteerde winkel (vergeet zeker niet om ook de aankleding van de etalages te bewonderen) maar het aanbod is wel vrij beperkt ten opzichte van de winkel bij de Studio Tour.
 • The Noble Collection – ook de meeste zaken die hier verkocht worden zijn behoorlijk duur maar de winkel is wel heel mooi aangekleed en zeker de moeite waard om even in rond te snuisteren.
 • Het bewonderen van de grote constructies in de Lego-winkel. Nog meer wanneer daar ook een groot Diagon Alley bouwsel te bewonderen is.

Niet zo enthousiast:

 • Cecil Court – ik dacht hier een straatje vol boekenwinkels aan te treffen maar dat leek minder indrukwekkend dan verwacht. Er waren wel enkele boekenwinkels maar de foto’s die ik eerder online zag hadden me misleid.
 • Neil’s Yard – jammer genoeg telt ook voor deze locatie dat ze helemaal anders was dan ik had verwacht op basis van foto’s en omschrijvingen.
 • House of Spells – in deze winkel wordt heel veel van Harry Potter verkocht maar ik merkte al snel dat de prijzen hoger waren dan elders. Vermoedelijk omdat zo’n grote winkelruimte op Charing Cross Road erg kostelijk zal zijn. Ik vond het ook heel bizar dat ze er in plaats van een Harry Potter soundtrack muziek van de Backstreet Boys en Take That draaiden. Dat vormde een muzikale clash in combinatie met de magische aankleding en producten die er werden verkocht. Ik heb even overwogen om er een geurkaars te kopen in de vorm van een klein gevuld glas Butterbeer maar heb het uiteindelijk toch maar niet gedaan. Misschien moet ik een lijstje maken van alle dingen die ik NIET heb gekocht zodat jullie me niet voor gek verklaren wanneer ik aan het eind van de maand mijn nieuwe aanwinsten (spoiler: meer Harry Potter items dan boeken) laat zien.
 • Scribbler, Cards Galore, … we waren aan het uitkijken naar een fijne vervanger voor Paperchase vermits die stationary-keten jammer genoeg recent failliet is verklaard maar hebben hem tot nu toe nog niet gevonden.

12 gedachten over “Het – niet te onderschatten – uitgebreide Londen verslag”

 1. Zo leuk om je verslag te lezen. Ik weet nu heel zeker dat ik ooit een keer naar Londen wil gaan in mijn leven, maar dat wist ik al jaren. En ik ben trouwens net gerust dat je zoveel Harry Potter materiaal mee naar huis nam. Ik was toch een beetje ongerust hoor in Gent, dus kom maar op met die aanwinsten lijst 😉

  1. Hihi, dat heb ik daar in Londen helemaal ingehaald (zowel Harry Potter als boeken) dus je moet je niet langer ongerust maken. Hopelijk kan je zelf ook een keer de sfeer gaan opsnuiven in Londen. Daar duim ik mee voor.

  1. Ik ben je brief niet vergeten hoor. Hij ligt hier al even klaar op een blok briefpapier maar het is er tot nu toe nog steeds niet van gekomen. Ondertussen weet je wel al hoe Londen is meegevallen en hoeveel zaken ik van ons Londen-lijstje heb kunnen afvinken.

 2. Heel leuk dat je ons meeneemt naar Londen! Zo te zien hebben jullie toch heel wat dingetjes kunnen afvinken. Jammer van de stationery maar dat heb je dan weer goed gemaakt met andere dingen.

  1. Uiteraard, het is natuurlijk ook niet zo dat ik meteen zonder notitieblokjes of -boeken ga vallen. 🙂 De nieuwe aanwinsten hebben ondertussen allemaal een plekje gekregen. Al een geluk dat ik goed kan Tetrissen.

 3. Dat lijkt een heerlijke vakantie. Leuk om je verslag en je tips te lezen, temeer omdat ik deze zomer ook naar Londen ga. St. Duncan in the East Church Yard komt in ieder geval op mijn te bezoeken lijstje.

  1. Oh, dat is iets leuk om naar uit te kijken dan. St.Duncan in the East Church Yard is niet super groot maar ik vond het wel heel mooi om te zien en om er even rustig op een bankje van te genieten. Ik duim alvast mee voor een fijne citytrip.

 4. Wauw, die boekenkast in het hotel! Alles ziet er zo leuk (en lekker) uit! Ik heb de link naar deze blogposts – met tientallen tips – opgeslagen voor mochten we nog eens terug naar Londen willen gaan. Fijn dat we even mee mochten genieten! En inderdaad: alles op je eigen tempo :-).

  1. Die boekenkast had ik eerder al op hun website gezien en moest ik uiteraard ook eens in het echt gaan bewonderen. Hopelijk komt dat er een keer van dan kan jij mij in het terugkeren ongetwijfeld weer heel wat leuke adressen leren kennen. Kwestie van elkaar te blijven aansteken met het Londen-virus.

  1. Ja, dat was het. We hebben er samen van genoten en een aantal leuke herinneringen bij elkaar verzameld. Zeker nog eens voor herhaling vatbaar.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.