Foto-update #184

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maanden naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik maakte granola voor de buren toen we werden uitgenodigd voor hun vertraagde housewarming en frangipane voor manlief.

Maar ook een jubileumkaart voor een vriendin en haar man bij wie ik ondertussen al elf jaar geleden getuige mocht zijn.

er werd post verzonden,

een nieuwe hoes besteld voor mijn e-reader (vermits het huidige exemplaar vrijwel uit elkaar valt en BooksArtLiberty net op dat moment nieuwe ontwerpen aankondigde) – meteen in tweevoud – zodra ze hier toekomen krijgen jullie ze allebei te zien.

en hier is ook alvast een sneek peak van mijn bullet journal lay-out voor september. Willen jullie aan het einde van het jaar nog eens een update met foto’s van de laatste zes maanden van het jaar?

Ik bracht een dagje en vooral nacht in het ziekenhuis door voor een slaaponderzoek en moest daardoor ook voor het eerst een Covid test laten doen. In tegenstelling tot een kleine ziekenhuiskamer lag ik in een vrij grote hotelkamer. Jammer genoeg kregen we wel gewoon ziekenhuiseten. Inclusief trampolinepudding. Want zoveel jaren later is dat daar blijkbaar nog steeds vaste kost.

Blij met:

de verpleegster die dit keer van de eerste keer bloed kon prikken (hoera!)

deze nieuwe sokken

en het feit dat ze bij Kruidvat enkele geuren van Treaclemoon speciaal hadden ingekocht waardoor ik uiteindelijk toch nog aan een fles van deze Marshmallow geur ben geraakt.

details die perfect bij elkaar passen

Minder blij was ik dan weer met de insecten die me aanvielen toen ik ging wandelen in een bos. Ja, ik had een lange legging aan. Plus gesloten schoenen én sokken. Die beesten steken daar gewoon door. Ik heb weken later nog steeds een vlek op mijn rechterbeen. Agressieve beestjes dus.

Hopelijk dachten jullie niet dat je er met één reeks knutselfoto’s van verlost zou zijn want er werd de voorbije weken vanalles geknutseld. Een herfstig album in plaats van een verjaardagskaart bijvoorbeeld.

Ik maakte behoorlijk wat pangerechten klaar maar ook salade

en besloot mijn bakje met postkaarten enkele tabs te geven zodat ik sneller de juiste kaart kan terugvinden.

Wanneer je Butterbeer wil maken maar het duidelijk geen goed plan was om het met een ander blikje AW te proberen vermits het juiste niet binnen was. Rootbeer is duidelijk NIET mijn ding. Zo vies. Misschien probeer ik het nog een keer wanneer ik aan het juiste blikje geraak maar voorlopig hou ik het bij Butterbeer thee.

Mijn metekindje werd vier en vermits ze in een prinsessenfase zit kreeg ze een gepersonaliseerd scrapbooking-album. Dat achteraf heel toepasselijk bleek te zijn vermits ze voor haar verjaardag een prinsessenjurk cadeau kreeg en er zelf ook eentje mocht uitkiezen.

Meteen ook even tonen wat ze cadeau kreeg zodat ik hier later kan komen spieken om te voorkomen dat ik in herhaling val. 🙂 Ze had het al deels geraden want toen ik binnenkwam zei ze “Tante Liesbet … ik weet wat ik van jou ga krijgen.”. Boekjes zaten er inderdaad weer bij maar ook prinsessenstickers, een puzzel van Prinses Sofia (haar favoriet) en een feetjes-outfit met tutu, toverstaf, vleugels en tiara.

Eerder zag je al de kaart die ik heb gemaakt voor het jubileum van een vriendin. Ik maakte ook nog een qua concept gelijkaardige verjaardagskaart voor mijn schoonzus

en twee andere kaarten voor mijn moeke die aan kaligrafie doet en een voor een vriendin. Daar gaan jullie echter nog even op moeten wachten want het zou zonde zijn mocht ze die hier al zien voor ze jarig is.

Blijkbaar was er een lunchmeeting in onze tuin waar ik geen memo van had ontvangen.

Is er hier nog iemand met een zwak voor indrukwekkende wolken?

een cadeautje voor een plechtige communicant die van paarden houdt

en gezelschap tijdens het lezen.

Al een geluk dat ik ’s ochtends enkel een hele hoop pluimen in de tuin vond en geen dode vogel. De katten van de buren nemen het beschermen van hun territorium precies heel ernstig.

oh en ik breide voor het eerst in mijn leven een muts. Denkende dat zo’n breiring minder belastend zou zijn voor mijn schouders. Niet dus.

Dankzij mijn metekindje ontdekte ik trouwens ook dat Prinses Sofia eigenlijk nog toffer is dan Belle vermits zij zowel een bibliotheek als een PAARSE jurk heeft.

Blijkbaar vind ik herfstige enveloppen het leukste om te versieren. Zo blij ook dat ik nu weer een tijdje dat leuke Halloween briefpapier van LittleLeftyLou kan gebruiken.

Ben ik de enige die zo iets grappig vindt? De slogan van deze winkelketen is “Wedden dat we het hebben” en bij de eerste zoekopdracht kreeg ik meteen te zien dat de zoekopdracht geen resultaten had opgeleverd. Ha!

Alleszins een pak grappiger dan bij je ouders de post gaan binnenhalen wanneer ze niet thuis zijn en wanneer je een koekje uit de kast wil nemen ontdekken dat de koekjesdoos leeg is. Wel een dieetvriendelijk grapje. Dat dan weer wel.

Super leuk om te zien dat mijn metekindje nog steeds weet dat er maar één correcte manier is om frambozen te eten … à la Amélie.

16 gedachten over “Foto-update #184”

 1. Aaah dat herfst is mijn favoriete seizoen dat boekje ziet er heel tof uit! Ik zou wel eens bij jou in de leer willen voor het maken van zo’n boekje!

  1. Eigenlijk zouden we dat eens moeten kunnen regelen. Dat je met een Portkey snel naar hier kan komen zodat we een keer een knutselmiddag kunnen doen. Ik wil je echter ook wel wat links doormailen indien je niet op die Portkey wil wachten hoor. Het prinsessenboekje is bijvoorbeeld gemaakt volgens een tutorial van MayMayMadeIt op YouTube.

 2. Wat een leuke foto’s! Bullet journal, dat is zo leuk. Ik doe het veel te weinig. Moet ik maar weer eens mee beginnen.

  Dat je zo bent aangevallen door insecten in het bos. Mijn man en ik hadden dat ook. Vreselijk! Ik had ook een lange broek, laarzen en ik had per been, letterlijk, 35 bulten. Ik had er ontzettend veel pijn van gewoon. Verschrikkelijk!

  1. Ik hou mijn bullet journal vrij eenvoudig en dat helpt me wel om het goed vol te houden. Niet teveel trackers, geen prachtige illustraties. Maar wel Harry Potter stickers, knipsels, washi-tape en lijstjes.

   Die beestjes lijken steeds agressiever te worden. Als er een onweer op komst is ga ik sowieso al niet naar het bos want dan worden ze helemaal gek. Ik heb het ondertussen al enkele keren voorgehad en moet dan vrijwel steeds kortisonezalf beginnen smeren. Als ik dat niet doe dan lijken die plekken alleen maar groter en harder te worden.

 3. Weer zo veel leuke en lekker foto’s!
  Amai, die beten zien er verschrikkelijk uit zeg! Ik krijg er plaatsvervangende jeuk van 🙁
  Hopelijk bracht je slaaponderzoek iets bij!
  Met zo’n breiring heb ik nog nooit gewerkt, maar wel curieus naar… Mss toch eens eentje aanschaffen, want voor mutsen lijkt het me precies wel eenvoudiger dan met een rondbreinaald of vier naalden in het rond.

  1. Oops, dat was nu ook weer niet de bedoeling natuurlijk. Hopelijk is die jeuk snel verdwenen. 🙂
   Voor het slaaponderzoek is het nog wachten op het resultaat. Dat duurt blijkbaar zes weken.
   Die breiring is super makkelijk én snel. Ik kijk er al naar uit om er ook enkele andere zaken mee te proberen maken.

 4. Zo’n leuk overzichtje weer! Die muggen zijn dit jaar toch echt niet te doen he. Je zou denken dat ze met het begin van de herfst wel stilaan hun biezen gepakt zouden hebben, maar niks is minder waar. Er zaten er vanmorgen vier op onze slaapkamer en dat verklaarde ineens ook de rode bultjes in mijn gezicht en het gezoem rond mijn oren de hele nacht.

  1. Die beestjes lijken elk jaar hardnekkiger te worden. Vorig jaar heb ik zelfs in de winter af en toe muggenbeten gehad. Maar toen was het natuurlijk ook geen echte winter qua temperaturen.

 5. Huh, is er alweer een maand voorbij sinds de vorige foto-update?!
  Vandaag bakte ik ook frangipane, toch ook wel een van mijn lievelings!
  Ja, voor de bullet journal update! Zou ik zelf eigenlijk ook nog eens moeten doen…
  En ja, wat is dat met die agressieve insecten dit jaar? Een paar maanden geleden had ik eens een driedubbele arm (dik, pijn, gloeien!) en afgelopen weekend mocht mijn hand er ook aan geloven. Volgens de dokter is het een allergische reactie, maar daar had ik vroeger nooit last van…
  Ooooh, dat kaartenbakje is ZO leuk! Maar nog meer bewondering voor de kaarten die je zelf knutselde.
  Afgelopen periode lette ik ook extra op de prachtige luchten. Vandaag was het behoorlijk spektakel hier, met rukwinden en hagel ook zelfs. Hoera, herfst! Al valt het me wel op dat we bijna oktober zijn en dat de meeste bomen nog groene blaadjes hebben…

  1. In augustus zijn er twee verschenen doordat ik die van juli vergeten was maar het is inderdaad alweer een maand geleden sinds die voorlaatste update. Wat vliegt de tijd hé. Ik moet dringend eens werk maken van een bullet journal lay-out voor oktober want ook daar is uiteraard alweer een maand verstreken.

   Die beestjes zijn echt bizar hé. De eerste keer dat ik heel fel op een beet reageerde is ondertussen zo’n 17 jaar geleden denk ik. Maar toen was het iets eenmaligs. De laatste jaren lijk ik er steeds vaker last van te hebben. Gelukkig heb ik daardoor ondertussen de juiste zalf al vrijwel steeds in huis want ook hier was het inderdaad opgezwollen en gloeiend warm.

   Dankjewel voor je lieve compliment. Ik hoop binnenkort weer wat te kunnen knutselen. Dit weekend heb ik nog Halloween cadeaulabels gemaakt voor de swap waar ik aan meedoe. Hier was het ook indrukwekkend. Dat onweer leek heel plots uit het niets op te duiken en hier voor een indrukwekkende show te zorgen. Nu hebben de weergoden plots weer wel door dat het herfst is. Niet moeilijk dat ze daarboven wat in de war zijn. De seizoenen lijken zo door elkaar gehusseld te worden. De laatste jaren steeds meer.

 6. Zoveel leuks om op te reageren 🙂
  Jaaa voor een bullet journal update aub! Kijk ik altijd supergraag naar 🙂

  Ik hoop dat de resultaten van het slaaponderzoek positief gaan zijn! Moest wel lachen met de benaming “trampolinepudding”. Nog nooit gehoord, maar het is er boenk op 🙂

  Ik snap dat dus ook niet, insecten die gewoon los door kleding door prikken. Heb het recent nog gehad met een daas tijdens het fietsen, gewoon los door mijn fietsbroek heen. En ja, uiteraard merk je pas dat dat beest zich daar geïnstalleerd heeft als het al te laat is…

  Mijn kaartjesdoos is ook onderverdeeld, al zijn mijn tabs wel bijlange niet zo mooi én niet gelabeld. Ik denk dat ik weet wat mijn volgende knutselprojectje gaat worden maw 😉

  En verder, zoals altijd bij jou, onder de indruk van de kaarten die je maakt. Van de hoeveelheid en van hoe ze er uit zien. Denk dat die met de vlinder mijn favoriet is dit keer, maar ik zou ze allemaal met plezier kopen moest ik ze in een winkel tegenkomen.

  1. Je bent blijkbaar niet de enige die van Bullet Journal posts houdt dus die komt er later dit jaar zeker aan. Ik omschreef die pudding als kind zo tegen de diëtiste en dat is blijven plakken. De naam is inderdaad ook heel toepasselijk. Net zoals bij de worteltjes van cachoo. Maar dat zeg ik dus doorgaans niet meer. 🙂

   Dat is op zich ook niet te snappen hé. Die beestjes zijn doorgaans super klein én toch steken die door één à twee lagen kleding heen. De meeste mensen die nadien die beten zien zeggen dat ik misschien beter mijn benen kan bedekken tijdens het wandelen maar dat doe ik dus al. Misschien moet ik in een harnas gaan wandelen. Dat zal een grotere uitdaging zijn om doorheen te prikken.

   Dankjewel! De laatste tijd denk ik bij sommige van mijn knutsels ook dat ze weg hebben van iets dat je in een kaartenwinkel zou kunnen kopen. Binnenkort maar eens werk maken van mijn kerstkaarten-fabriekje want daar ga ik waarschijnlijk weer behoorlijk wat werk aan hebben.

 7. Nog gefeliciteerd met je mete kindje (tijdje offline geweest dus gemist…)
  Och en die plekken zien er niet fijn uit… Ik ben al niet blij met muggen laat staan dat… Leuk overzichtje weer, met plezier gelezen en bekeken.

  1. Dankjewel! Ja, die beestjes hadden me goed te pakken. Gelukkig ga ik er nu het weer aan het omslagen is hopelijk even geen last meer van hebben wanneer ik ga wandelen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.