Gelezen in Juli 2021

Ligt het aan mij of is deze maand nog sneller voorbij gevlogen dan anders? Ik heb dit jaar echt het gevoel dat iemand de hele tijd lang de fast forward knop ingedrukt houdt. Zo bizar vermits vrijwel alle dagen hetzelfde lijken en ik dus net zou verwachten dat de tijd zich vertraagd zou afspelen. Niet dus. Het einde van de maand komt alweer in zicht. Tijd dus om terug te blikken op wat ik de voorbije weken las.

Ik begon de maand met Fangs van Sarah Andersen. Eén van de boeken die ik cadeau kreeg voor mijn verjaardag. Vermits het een boekje met cartoons is ging het snel vooruit. Ik las het dan ook meteen op mijn verjaardag uit.

Drie dagen later begon ik aan Bellamy and the Brute van Alicia Michaels. Daar deed ik meteen wat langer over. Nu ja, ik begon er in op 6 juli en vervolgens lag het vaker aan de kant dan dat ik er effectief in las. Zo gaat het hier de laatste tijd wel vaker. Nochtans viel het boek goed mee. Ik las het enkele dagen later uit op 11 juli.

Vervolgens las ik weer enkele dagen niets (oké, oké, … ik las fanfics tussendoor) om vervolgens Tunnel of Bones van Victoria Schwab uit de kast te halen. Ook hier moest ik het regelmatig even op zij leggen omdat het me niet lukte om in één keer door te lezen. Het was nochtans super leuk om weer in deze wereld te kunnen wegduiken. Een beetje grappig ook vermits ik als kind nachtmerries heb gehad door een strip waarin de ondergrondse catacomben van Parijs een hoofdrol speelde. Dit keer was dat terug het geval én werden er ook nog wat geesten aan toegevoegd. Voor wie het zich afvraagt … dit keer leverde het geen nachtmerries op.

Hierna besloot ik mee te doen aan de MyBookishReadathon van Céline. Die zag er immers heel leuk uit en ook de opdrachten spraken me aan. Ik maakte een goede start door in recordtijd Oorsprong van J.D.Robb uit te lezen. Zo fijn om plots geheel onverwachts wel nog eens een boek te kunnen uitlezen zonder het twintig keer aan de kant te moeten leggen.

Jammer genoeg bleek het om een eenmalig iets te gaan. Voor Midnight Kiss van Thea Harrison had ik immers vier dagen nodig.

Toen de postbode aanbelde met Duistere Dageraad van Jay Kristoff werden mijn Readathon plannen aangepast. Ik besloot de rest van de opdrachten te negeren en meteen te beginnen in het boek waar ik al zolang op aan het wachten was.

Daar ben ik momenteel nog steeds in bezig vermits ik nadat ik de eerste 100 bladzijden las plots vier dagen lang niet meer aan lezen toekwam. Gisteren las ik nog eens 100 bladzijden en ik hoop echt heel erg dat het me nog gaat lukken om de rest van het boek uit te lezen voor het einde van de maand. Voorlopig lijkt dit derde deel het lange wachten echt meer dan waard te zijn. Ik lees dan wel een pak minder snel dan vroeger maar ik ben er desondanks enorm van aan het genieten én dat is natuurlijk nog steeds het belangrijkste.

De dagen dat ik me niet op boeken kon concentreren las ik wel meerdere fanfics. Dat leverde opnieuw belachelijk veel gelezen bladzijden op tegen het einde van de maand. In dit geval zo’n 4331p.

In het kort:

Fangs – Sarah Andersen – 115p.
Bellamy and the Brute – Alicia Michaels – 344p.
Tunnel of Bones – Victoria Schwab – 387p.
Oorsprong – J.D.Robb – 382p.
Midnight kiss – Thea Harrison – 290p.
Duistere dageraad – Jay Kristoff – 719p.

Cijfertjes:

Goodreads: 51 / 80
Gelezen boeken: 6
Eigen boeken: 4
Recensieboeken: 2
Fanfics: ja hoor, nog steeds
Bladzijden: 2237p. (boeken), 4331p. (fanfics)
TBR: 131

8 gedachten over “Gelezen in Juli 2021”

    1. Dat probeer ik de me steeds vaker voor te houden sinds het lezen moeizaam is beginnen verlopen. Hoe veel/weinig ik lees speelt geen rol. Zelfs wat ik lees maakt niet uit. Zolang ik er maar volop van kan genieten.

    1. Oh, heb je ondertussen een keuze kunnen maken? Ik ben nu nog even bezig met het schrijven van recensies van enkele boeken die ik recent las maar daarna hoop ik te beginnen in The Summer Deal van Jill Shalvis. Hopelijk zorgt dat meteen ook voor wat extra zomers vakantiegevoel.

  1. Ja, dat van die tijd blijft bij mij ook nog steeds zo herkenbaar. Echt bizar. En het lezen blijft bij mij ook met ups en downs gaan. In juli waren er verschillende periodes dat ik totaal niet las… Audioboeken blijven mijn aantal gelezen boeken hoog houden, maar dat zijn meestal niet de boeken die al zo lang op mijn tbr staan, maar recente thrillers…

    1. Jammer dat het zo lijkt te schommelen hé. Vorige maand leek het iets beter te gaan maar momenteel lukt het me weer totaal niet om me er op te focussen waardoor ik nog steeds bezig ben in het eerste boek van deze maand. Eentje dat ik normaal in sneltempo zou hebben uitgelezen. Ach ja, al een geluk dat we geen leescoach naast ons hebben staan die roept dat het sneller, sneller moet gaan. 🙂

  2. Zolang het lezen leuk blijft en het voor afleiding zorgt, doet het aantal pagina’s er gelukkig niet zoveel toe. Al vind ik dat je toch nog altijd hele behoorlijke aantallen scoort hoor 🙂

    1. Het is dat hé. Ik hou het voor deze terugblik-blogposts nog steeds bij én vind het ergens ook wel interessant om de contrasten te zien (zo ben ik zelf vaak onder de indruk van het aantal fanfic-pagina’s) maar verder probeer ik er niet teveel bij stil te staan en gewoon te genieten wanneer ik een keer volledig kan wegduiken in een verhaal.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.