Gelezen in januari 2021

Mede dankzij de MyBookishReadathon die Céline aan het einde van de maand organiseerde kon ik de voorbije maand een mooi aantal boeken lezen. Een vrij gevarieerd aanbod ook trouwens. Zo las ik zowel cartoons als romantische verhalen, een jeugdboek, fantasy, enkele manga’s en een boek met prachtige quotes.

Ik begon het jaar met luchtige lectuur toen ik besloot om Je hoort wat in een klaslokaal van Arnoleon te lezen. Deze illustrator volg ik al een tijdje via Instagram maar zijn boeken had ik nog niet gelezen. Al een geluk dat je die cartoons niet in volgorde moet lezen want ik begon meteen met de tweede versie van Je hoort wat in een klaslokaal.

Nadien las ik eerst een geleend boek en ik wil Annelies hier meteen even bedanken voor de tip want Liefdeskunsten van Sarah Allen was inderdaad een pak beter dan Practical Magic van Alice Hoffman. Dat laatste boek lazen we vorig jaar samen en we waren jammer genoeg allebei behoorlijk ontgoocheld in het verhaal.  Tilly and the Bookwanderers van Anna James kreeg ik met Kerst van mijn Secret Santa Katrien en ook van dit boek heb ik enorm genoten. Zoveel mooie quotes waarin booknerds zich helemaal kunnen terugvinden maar ook leuke illustraties en vooral een heerlijk verhaal om volop van te genieten.

Hierna koos ik Undercover Bromance van Lyssa Kay Adams uit. Ik had de indruk dat ik dit tweede deel zelfs nog leuker vond dan The Bromance Bookclub. Dat ik na het uitlezen van dit boek het derde deel heb besteld toont waarschijnlijk wel aan dat ik van deze serie aan het genieten ben.

Het Onzichtbaar Leven van Addie LaRue was minder luchtig maar wel hartverscheurend mooi. Ik moet nog aan mijn recensie beginnen en ga het boek eerst even moeten laten bezinken. Wat ik wel alvast kan verklappen is dat ik al onder de indruk was van haar eerder gepubliceerde verhalen maar dat dit verhaal meteen mijn grote favoriet werd. Het was dan ook het eerste 5 sterren boek dat ik dit jaar las.

De readathon van Céline begon ik met het uitlezen van bovenstaand boek vermits ik nog 148 bladzijden van het einde verwijderd was en ik niet iemand ben die meerdere boeken tegelijk kan lezen. Een leesmarathon leek me het ideale moment om me voor het eerst aan manga te wagen. Manlief had eerder die week immers een volledige Star Wars serie aangeschaft. Zo bizar om een boek van achter naar voren en van rechts naar links te lezen. Maar eigenlijk was het nog vreemder hoe snel je daar aan went. Ik las trouwens de Lost Stars trilogie waar schrijfster Claudia Gray mee achter zit.

Vervolgens las ik twee van mijn eigen recente aanwinsten. Eerst The Boy, the Mole, the Fox and the Horse waarvan ik nu met zekerheid kan zeggen dat het een heel goed idee was om dat boek aan te schaffen. Er staan immers heel wat zaken in waar ik mezelf regelmatig aan moet herinneren. De kans is dan ook groot dat ik dit boek regelmatig even uit de kast zal halen om mijn geheugen wat op te frissen.

Daarna las ik Grow through it: Inspiration for Weathering Life’s Seasons van Dani DiPirro. Deze illustratrice leerde ik kennen via Instagram waar ze onder de naam Positively Present grafische geheugensteuntjes deelt om positief in het leven te staan. Alleen bleek dat boek toch net iets anders te zijn dan ik had verwacht. Ik had meer van haar To Do’s en To Don’t lists verwacht maar het boek kreeg een andere invulling. Niet slecht hoor, maar tegelijkertijd ook niet wat ik voor ogen had.

Op de voorlaatste dag van de maand én de Readathon begon ik ’s avonds laat nog in It only happens in the movies van Holly Bourne en met een beetje geluk krijg ik het nog tijdig uitgelezen. Als ik niet teveel wordt afgeleid door het WK veldrijden alleszins. 🙂

In het kort:

Je hoort wat in een klaslokaal – Arnoleon – 168p.
Liefdeskunsten – Sarah Allen – 288p.
Tilly and the Bookwanderers – Anna James – 400p.
Undercover Bromance – Lyssa Kay Adams – 348p.
Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab – 528p.
Lost Stars, Vol.1 – Claudia Gray, Yusaku Komiyama – 258p.
Lost Stars, Vol.2 – Claudia Gray, Yusaku Komiyama – 192p.
Lost Stars, Vol.3 – Claudia Gray, Yusaku Komiyama – 200p.
The Boy, the Mole, the Fox and the Horse – Charlie Mackesy – 128p.
Grow through it: Inspiration for Weathering Life’s Seasons – 176p.
It only happens in the movies – Holly Bourne – 410p.

Cijfertjes:

Goodreads: 11/80
Gelezen boeken: 11
Recensieboeken: 1
Eigen boeken: 4
Geleende boeken: 6
Totaal aantal bladzijden: 3096
TBR: 128

8 gedachten over “Gelezen in januari 2021”

 1. Nog altijd blij dat Liefdeskunsten zo is meegevallen! Het onzichtbare leven zag ik de laatste tijd zo dikwijls passeren op IG dat ik wel eens moest checken waar het over gaat en ik heb het bij op mijn lijstje gezet. (En niet alleen omwille van de mooie cover.)

  1. Ik heb er echt van genoten. Hopelijk telt voor jou hetzelfde wanneer je er ooit aan toekomt om het boek te lezen.

 2. Goed gelezen zeg! Er staan een aantal boeken tussen (waaronder die van Tilly) die hier ook op de TBR lijst staan en waar ik binnenkort in wil beginnen. Ik nam afgelopen weekend voor het eerst deel aan de read-a-thon en vond die heel fijn. Alleen moet ik precies nog wat beter leren plannen op zo een weekends, zodat ik nog wat meer kan lezen.

  1. Ik denk dat we in een andere chatgroep zaten want ik kan me niet herinneren dat ik je daar ben tegengekomen. Al ben ik daar doorgaans niet zo actief tijdens een readathon vermits ik zoveel mogelijk wil lezen. 🙂

  1. Ja, eigenlijk wel. Ik heb vooral van de vele filmreferenties genoten. De kritiek op romcoms was ook echt super herkenbaar. Ik zit me daar zelf regelmatig ook aan te ergeren dus ik zat hier vaak mee te knikken terwijl ik die intro’s aan het lezen was.

 3. Oh, ik ben blij te lezen dat je undercover bromance goed vond! Ik was aan het twijfelen of ik deze wel wou lezen, omdat ik al meer negatieve reviews heb gezien dan positieve. Maar nu denk ik hem toch een kans te geven

  1. Die serie is zoo ontspannend en met momenten hilarisch. Ik heb mijn leesmaand trouwens op een fijne manier afgesloten door daarnet Spoiler Alert uit te lezen. Wat een heerlijk boek. Zo wil ik er graag meer lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.