Blogger Vriendenboek #135

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Ik vind het nog steeds een leuk idee om jullie op deze manier met verschillende bloggers kennis te laten maken alleen verschijnen er de laatste tijd veel minder deelnames. Gelukkig wilde Céline van Céline zoals ze is zich graag aan jullie voorstellen waardoor ik hier vandaag een nieuw Blogger Vriendenboek kan delen.

Naam:
Céline Saman

Leeftijd:
24 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben afgestudeerd als ‘Verantwoor-delijke in de kinderopvang’ en als ‘Kindercoach’.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ja, zeker! Ik ben enorm graag creatief bezig dus mij kun je ook erg vaak vinden tussen de stoffen en tussen de kralen 😉 Zo maak ik graag kledij maar even graag een nieuw set oorbellen. Momenteel ben ik aan het uitzoeken hoe je zelf bladwijzers kan maken en heb ik mij ingeschreven om een cursus ‘armbanden maken’ te volgen. Als ik niet creatief bezig ben, maak ik graag een wandeling of ga ik uit eten/drinken met vrienden.

Je favoriete eten:
Als het gaat om afhaaleten dan kies ik steevast voor pizza. Als het gaat om uit eten gaan dan kies ik voor Grieks. Als het gaat om dagelijkse kost dan kies ik voor spaghetti en dan nog het liefst een variant met scampi’s. Als het gaat om ‘televisie-eten’ dan ga ik sowieso voor chips en dan nog het liefst met bolognesesmaak. En last but not least als het gaat om dessert, dan ik kies ik absoluut voor chocolademoelleux. Mmm

Je lievelingskleur:
Sowieso geel. Alhoewel ik het amper tot nooit zou dragen in kledij.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Naast boeken en boekige goodies verzamel ik niets.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Mijn eerste boek dat ik ooit kocht (in het YA-genre) was ‘De hongerspelen’ van Suzanne Collins. Uiteraard heb ik deze reeds gelezen, maar het wordt dringend tijd voor een reread!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, absoluut! Meerdere keren zelfs! Ondertussen heb ik geleerd om niet meer naar hypes te luisteren. Zo had ik de volledige Vrees me-reeks gekocht van Tahereh Mafi en de ACOTAR-reeks van Sarah J Maas. Beiden series die mij niet konden bekoren, jammer genoeg.

Luister je naar audio-boeken?
Ja, absoluut. Maar veel minder dan ik zou willen! In de auto heb ik er de concentratie niet voor en op de fiets of openbaar vervoer lukt het mij precies ook niet. Daarnaast neem ik ook veel te weinig het OV om ernaar te kunnen luisteren. Tijdens het huishouden sluit ik mijn audio-boek vaak aan op onze BOSE maar ook dat gebeurt de laatste tijd veel te weinig. Misschien geniet ik gewoon te veel van de stilte 😉

Heb je een favoriet genre?
Ik lees graag contemporary, een lichte soort van fantasy en literaire (mysterie) thrillers. Ik ben niet zo’n fan van dystopie, sci-fi en de bloederige variant van thrillers.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik heb onlangs nog een boekige verjaardagswenslijst gemaakt maar het boek waar ik het meest naar verlang is The Evil Queen van Gena Showalter.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Momenteel staat mijn boekenkast gesorteerd op kleur maar wat heb ik hier spijt van! Het is totaal niet praktisch, ik heb veel te veel donker-kleurige boeken, er bestaan veel te veel kleurvarianten en daarnaast mag ik geen enkel wit boek meer kopen want anders moet ik heel de boel opschuiven. Daarnaast heb ik absoluut geen overzicht meer welke boeken ik nog niet of juist wel gelezen heb en welke boeken ik reeds bezit binnen een serie. Het ziet er mooi uit maar het is totaal niet praktisch. Binnenkort gaat hij trouwens gewoon terug naar de normale indeling maar na al dat sjouwwerk had ik er geen energie meer voor.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees enorm veel e-books. Ik denk zelfs te kunnen zeggen dat ik meer digitale exemplaren lees dan fysieke. Ik denk dat het komt omdat een e-reader zo licht in de hand ligt en omdat ik hem werkelijk overal meedraag. Zelfs als ik ga slapen neem ik hem mee naar mijn nachtkastje. Voor het geval ik niet kan slapen haha. Ook in de auto, als passagier dan, lees ik erg vaak. Ik lees echt enorm vaak op mijn e-reader. Het is maar in de avond, in de zetel, dat ik er een fysiek exemplaar bijneem.

Heb je een favoriet boek?
Moeilijk om te kiezen maar volgens mij is dat Winter van Marissa Meyer. Geweldige serie.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Dit vind ik echt een moeilijke! Ik ben erg fan van de cover van ‘De Zwendelprins’ van Rima Orie, maar ook Countless van Karen Gregory vind ik erg mooi ogen. Beiden ongelezen boeken, dus vraag mij niet of de binnenkant even mooi is 😉

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb ze niet geteld maar als ik mijn planken vlug even diagonaal bekijk denk ik toch zeker aan de 300 te zitten.

Wat is je laatst gekochte boek?
Mijn laatst gekochte boek is volgens mij Hartstocht van Erin Watt. Het is het verhaal van Gideon Royal en Savannah. Deel 3.5 dus.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Voor mij waren dat de boeken van Darren Shan. En om specifiek te zijn begon het allemaal met De Grote Freakshow. Nog steeds een van mijn favoriete reeksen en boeken. Dringend tijd voor een reread trouwens!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik weet nog dat ik vroeger De Tagliatelli’s van Mariëtte Aerts opnieuw en opnieuw en opnieuw las. Ik heb hem nog steeds in de kast staan trouwens. Ik weet nog dat het verhaal ging over pesten en op dat moment heeft dat boek heel veel voor mij betekent.

Mijn lievelingsauteurs op dit moment zijn Marissa Meyer, Julie Kagawa en Sabaa Tahir.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Dat zal Darren Shan zijn volgens mij. Zo heb ik de twaalfdelige serie van De Grote Freakshow staan, de tiendelige Demonatareeks, de Stadstrilogie en de vier boeken van de sage van Larten Crepsley. Enkel de ZOM-B reeks mis ik nog.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik denk niet dat er een boek is dat ik reeds 3x gelezen heb.. Bij mij is voorlopig twee maal het maximum maar ik denk dat Twilight bij deze vraag het dichtste in de buurt komt.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, het eerste deel van de ACOTAR-reeks van Sarah J Maas. Het was voor een leesclubbijeenkomst dus ik voelde mij verplicht om het uit te lezen, om zo een goed onderbouwde mening te kunnen vormen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

Countless van Karen Gregory
Everless van Sara Holland
Lady Midnight van Cassandra Clare
I have no secrets van Penny Joelson
Nieuweling van Taran Matharu
Endgame van James Frey

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #135”

    1. Jij ook bedankt dat je wilde meedoen Céline. Ik vond het heel fijn dat er nog eens een nieuw Blogger Vriendenboek verscheen.

  1. Tof dat er nog eens een vriendenboek verschijnt!
    Ik moest wel lachen met die boekenkast op kleur; ik vind dat er ook heel mooi uitzien, maar wat Céline beschrijft, is exact de reden dat ik het nog niet geprobeerd hebt 🙂

    1. Ik hoor ook in dat groepje thuis. Het is super mooi om te zien maar ik kan me niet voorstellen dat ik series uit elkaar ga trekken om me dan vervolgens af te vragen waar een specifiek boek nu weer juist staat.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.