Harry Potter Bullet Journal #6

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren.

Dit jaar ben ik dus al aan mijn derde exemplaar toe en besloot ik het nog wat leuker te maken door te kiezen voor een lay-out die gebaseerd is op het werk van J.K.Rowling. Zo komen die twee leuke Harry Potter stempelsets die ik vorig jaar kocht meteen goed van pas.

Vermits het nu om een boekgerelateerde lay-out gaat leek het me een leuk idee om jullie hier maandelijks even te laten meekijken. Ik begon het jaar met elke maand één Hogwarts-huis in de spotlight te zetten. Vervolgens kreeg Hogwarts zelf de hoofdrol in mijn lay-out voor mei en in juni besloot ik een aantal magische wezens wat extra aandacht te geven.

Nu het buiten een pak groener is geworden mag je dat ook in mijn Bullet Journal zien natuurlijk. Bovendien geeft het me het perfecte excuus om deze schattige Bowtruckle een plekje te geven bij mijn blogplanning. De banners in de rechterbovenhoeken zijn dit keer niet zelf getekend. Ik heb het mezelf makkelijker gemaakt door ze gewoon uit één van mijn rolletjes washi-tape te knippen.

De Hogwarts bibliotheek kreeg dan weer bezoek van deze prachtige Occamy. Uiteraard moesten de boekcovers daar aan worden aangepast. Ik wilde eigenlijk op de bladzijde met het maandmenu nog een theepot stempelen maar toen bleek die stempel niet bij mijn knutselmateriaal te liggen. Vermits Accio niet werkt ga ik hem zelf van boven naar beneden moeten halen én daar had ik geen zin in nu het zo warm is.

Die theepot komt dus nog wel maar in de tussentijd zet ik deze knapperd alvast wat extra in de spotlight.

Deze twee bladzijden zien er opnieuw vrijwel hetzelfde uit alleen is er een kleine deugniet uit Newt’s koffer ontsnapt. Hou je schitterende juwelen dus maar veilig achter slot en grendel.

Deze thestral en Hagrid’s favoriete aaibare boek houden dan weer een oogje in het zicht op de maandelijkse terugblik lay-out.

Telkens wanneer ik deze lay-outs maak ben ik heel gelukkig met mijn uitgebreide verzameling washi-rolletjes. Ik vind immers vrijwel altijd iets dat er mooi bij past. Als dat niet het geval is heb ik uiteraard het perfecte excuus om nog wat rolletjes aan te schaffen. Deze maand bleek dat gelukkig niet nodig te zijn.

5 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal #6”

    1. Die heb ik al vaak gebruikt en niet enkel in mijn bullet journal. Doordat het echt wat meer retro lijkt zie ik er ook echt een uil mee aan komen vliegen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.