Blogger Vriendenboek #125

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Sigrid van Bookbuddies in de spotlight.

Naam:
Sigrid

Leeftijd:
22

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Bachelor Taal- en Letterkunde en een master Taalkunde aan de KU Leuven.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Netflix, lekker eten, gaan shoppen, leuke dingen doen met mijn vrienden…

Je favoriete eten:
het is niet gezond, maar ik eet eigenlijk echt heel graag frietjes!

Je lievelingskleur:
paars en donkerblauw

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik verzamel heel veel dingen onbewust: kasticketjes, bioscoopbonnetjes, tickets voor het openbaar vervoer in het buitenland… Na verloop van tijd kom ik ze dan weer ergens tegen en moet ik terugdenken aan dat moment!

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Eerlijk: geen flauw idee!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik denk het niet, ik heb heel wat boeken in mijn kast staan die ik simpelweg nog niet gelezen heb, maar ik heb nog nooit een echt slecht boek gekocht.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, omdat ik het nog nooit geprobeerd heb. Ik ben er wel benieuwd naar!

Heb je een favoriet genre?
YA in het algemeen, maar meer specifiek YA-verhalen met sciencefiction of fantasy-elementen erin.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Mijn versie van jou – Christina Lauren

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik probeer in mijn nieuwe boekenkast mijn boeken te rangschikken op grootte. In de praktijk betekent dat dat boeken van dezelfde uitgeverij bij elkaar staan.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees voornamelijk fysieke boeken, maar ik heb ook een e-reader. Die vind ik heel handig voor in de trein of op vakantie, maar ondertussen is het wel een tijdje geleden dat ik hem gebruikt heb.

Heb je een favoriet boek?
Alice in Wonderland van Lewis Carroll.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Dat vind ik echt een heel moeilijke vraag! Ik heb heel wat mooie covers in mijn bezit, dus ik kan moeilijk kiezen…

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Oké, ik heb snel even geteld, en ik kom uit op net iets meer dan 100 boeken in mijn slaapkamer. Ik heb echter nog heel wat kinderboeken op zolder liggen, dus dan zal het in totaal rond de 150 zijn! Dat is eigenlijk minder dan ik had verwacht, haha!

Wat is je laatst gekochte boek?
Everless: het meisje en de alchemist – Sara Holland

Weet je nog welk boek ervoor zorgde dat je graag las?
Zodra ik letters kon lezen, las ik graag. Echt waar. Ik heb dus niet een specifiek boek dat ervoor heeft gezorgd dat ik graag las. Of misschien kwam het door een van de vele boeken die mijn mama mij voorlas voor ik ging slapen toen ik een kleuter was, dat zou wel kunnen. Het eerste, echte verhaal dat ikzelf heb gelezen (en dat ik me herinner) was een versimpelde versie van Doornroosje. Toen was ik 6 jaar.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Marc de Bel toen ik heel klein was en Maren Stoffels toen ik wat ouder was.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Marissa Meyer, ik heb al haar boeken die zijn verschenen in het Nederlands!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
De Hongerspelen van Suzanne Collins

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja! Sowieso heb ik in mijn opleiding heel wat boeken moeten lezen waar ik echt geen zin in had. Maar ook nu nog begin ik soms aan boeken die tegenvallen maar die ik dan toch maar wil uitlezen. Het laatste boek dat ik tegen mijn zin heb uitgelezen, was Fangirl van Rainbow Rowell. Ik had hier nochtans hoge verwachtingen voor, omdat bijna iedereen gek is van dit verhaal. Mij kon het helaas niet zo bekoren…

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik ga het meteen proberen! Oké, ik heb een poging gedaan. Het begon supergemakkelijk: ik heb heel wat titels die met een S beginnen. Vanaf de G ging het al moeilijker en moest ik buiten mijn YA-collectie gaan en bij de R werd het helemaal verschrikkelijk! Ik heb letterlijk geen enkel boek dat met een R begint 😮 Ik heb dus maar voor Alter Ego gekozen, omdat die in het origineel Renegades heet!

S: Sterrenstof – Krystal Sutherland
I: Inkt – Alice Broadway
G: De geruchten – Hugo Claus (ik had geen YA met een G, dus koos ik maar voor een good old classic Claus)
R: Renegades/Alter Ego – Marissa Meyer
I: Iko – Marissa Meyer
D: Donkerblauwe woorden – Cath Crowley

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #125”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.