Blogger Vriendenboek #123

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Irene van Tussen Mars en Jupiter in de spotlight.

Naam:
Irene

Leeftijd:
27

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeerde Pedagogie van het Jonge Kind

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Bloggen, wandelen, handletteren

Je favoriete eten:
FRIETKOTFRIET! En daarnaast simpele dingen zoals worst met bloemkool en patatjes of balletjes in tomatensaus.

Je lievelingskleur:
pastelkleurtjes. Vooral roze en lichtblauw

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nagellakjes. Haha. En washitape.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zal De eerste dag zijn van David Nicholls. Ik heb het al gelezen! Het is eigenlijk een van mijn favoriete verhalen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Hmm eigenlijk niet nee. Ik koop meestal mijn boeken als ze in korting zijn. Of bij van die speciale acties in de Kruidvat ofzo. Voor de rest heb ik een abonnement bij Bol voor m’n e-boeken.

Luister je naar audio-boeken?
Dat heb ik wel een tijdje gedaan, toen ik met de fiets naar m’n werk ging, maar nu doe ik het niet meer.

Heb je een favoriet genre?
Thrillers!

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Pride & Prejudice.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Wij hebben een Tomadorekje boven onze tv en daar staan al mijn boeken. Ik heb een beetje een opdeling gemaakt in verhalen, kookboeken, selfhelp, geleende boeken en een stukje voor mijn Flows en de specials.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Tegenwoordig denk ik 50/50. Ik heb ook niet echt een voorkeur eigenlijk.

Heb je een favoriet boek?
Alle Harry Potters! Hoe vaak ik ze ook lees, ik raak die boeken niet beu. En naast Harry Potter is De eerste dag één van mijn favorieten. Maar het is alweer een aantal jaar geleden dat ik het nog las dus misschien moet ik dat nog eens doen. Kan goed zijn dat het me nu niet meer zo ligt.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik moet zeggen dat de covers hier niet zo wauw zijn, maar de mooiste is die van Fantastic beasts and where to find them. Ik vind het vooral een prachige cover omdat hij zo simpel is, met dat donker blauw en het gouden diertje er op. En Hygge vind ik ook een mooie cover hebben.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb ze allemaal geteld en het zijn er 70, inclusief een paar geleende boeken. Zonder de geleende boeken heb ik er zelf 60. Dat valt best mee denk ik hé? Maar op mijn e-reader heb ik er meer dan 200.

Wat is je laatst gekochte boek?
Dat is De moed van imperfectie van Brené Brown.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik las als kind heel graag in mijn boekjes van Jip en Janneke, Floddertje en Puk van de petteflet. En Roald Dahl!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Roald Dahl en Marc De Bel. Ik was dol op zijn boekjes over de Boeboeks.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
J.K. Rowling en Sophie Kinsella (die laatste omdat ik de hele Shopaholic reeks geleend heb van mijn schoonzus)

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Alle Harry Potters volgens mij.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Als een boek me niet ligt, dan lees ik het gewoon niet uit.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Nee. Jammer!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.