The Rook – Daniel O’Malley

Titel: The Rook
Auteur: Daniel O’Malley
Uitgeverij: Head of Zeus
Bladzijden: 482p.
Bron: eigen collectie

“Dear you, the body you are wearing used to be mine.”

A woman awakens in a London park, dripping wet and surrounded by corpses wearing latex gloves. In het pocket is a letter from her previous self: Rook Thomas, a superpowered operative in Brittain’s most secret of secret agencies.

And then someone tries to kill her. Again.

Mijn mening:

De samenvatting van dit boek was op zichzelf al voldoende reden om me te intrigeren. Dat zowel Charlaine Harris als Deborah Harkness het boek aanprijzen op de cover en het verhaal omschreven wordt als The most stunning urban fantasy of the year zouden me overtuigd kunnen hebben mocht ik nog getwijfeld hebben. Al bleek dat dus zelfs niet nodig te zijn.

Voor mij persoonlijk leek het boek veel weg te hebben van een kruising van Spooks (de Britse serie rond MI-5 en X-men. Sommige vergeleken het met Harry Potter maar doordat een deel van de personages hun eigen talent of gave heeft deed het me meer denken aan de bekende X-men films

The Rook heeft een intrigerende start die je net als het hoofdpersonage even in verwarring brengt. Samen met haar ontdek je brief per brief wat er juist aan de hand is en dat is … tja, laten we het maar houden op hoogst merkwaardig.

Doordat de leading lady in dit boek vrijwel non-stop ter plekke moet improviseren en het boek een hoge bizarro-factor heeft deed het me met momenten ook aan Kitty Katt van Gini Koch denken en dat is meteen een pluspunt.

Een geheim venootschap waar een introductie gelijk staat aan tot de dood ons scheidt, onnatuurlijke verschijningen, bijzondere gaven, een hoge dosis humor, … Ik heb regelmatig zitten glimlachen tijdens het lezen en vond het heel fijn om even iets helemaal anders te lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.