Foto-update #118

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Het was weer tijd voor de maandelijkse bijpraatdag met mijn vriendin/mede-boekliefhebber. Dus werd er (ondermeer) over boeken gepraat en smulden we bij Marolus van deze heerlijke toast met avocado en scrambled eggs.

Ik dacht echt dat dit kleedje geweldig zou zijn. Leuk kleurtje, toffe print, mooi model … Jammer genoeg is het in een heel zwaar materiaal gemaakt dat nogal doorhangt. Gelukkig ligt die kledingswinkel op slechts enkele meters van ons huis en moest ik het dus niet online bestellen én vervolgens terugzenden.

Ik was misschien iets te enthousiast toen ik mijn tbr-stapel uit de kasten haalde. Ondertussen heb ik Blaze of Memory, Koud bloed, De nieuweling en Harry Potter and the Chamber of Secrets (Hoe, maar die staat toch niet op je stapel? – Shhhhhht!) gelezen. Wanneer ik dit schrijf ben ik net begonnen in Breathe van Sarah Crossan (Hoe, maar die staat toch ook niet op je … – Shhhhhht! Die schrijfster komt naar YALfest)

Boek en bessen. Njammie

Nog meer njammie toen het eindelijk wat mooier weer werd en ik voor het eerst dit jaar nog eens smosh maakte. Iedere keer dat ik dit doe denk ik de hele tijd aan mijn grootmoeder.

Onze familie werd weer een beetje groter en dat betekende dat ik nog eens een geboortekaartje mocht proberen na te maken.

Dat ene kleedje viel dan wel tegen maar deze toevallige vondst bij de Kringloopwinkel viel dan weer heel goed mee.

Het is alleen een beetje moeilijk om de kleur vast te leggen op foto. Die neigt immers meer naar donkergroen dan naar turquoise.

Een vriendin en haar zoontje kwamen nog eens op bezoek. We zijn elkaar niet zo vaak dus is het altijd super fijn wanneer het wel lukt om bij te praten. Ze hadden samen deze plant voor me uitgekozen én haar zoontje heeft me massa’s knuffels gegeven. Duidelijk een topdag.

God spent the Queen … Dat komt waarschijnlijk helemaal goed in Londen. Misschien zelfs een beetje te goed. Ja, ik weet dat je daar meestal gewoon met je bankkaart kan betalen maar ik wilde toch gerust zijn en ook wat cash geld meenemen.

Een ander boek (mijn eerste Tess Gerritsen trouwens) en opnieuw die lekkere blauwe bessen.

Vandaag vieren we mijn oma haar 96ste verjaardag met de hele familie. Een tijdje terug deed ze dit echter al met een deel van de medebewoners van de serviceflats waar ze woont én een gigantisch grote taart.

Terwijl de buren op last-minute trokken mocht ik nog eens op hun beestjes gaan letten. Nog meer knuffels dus.

En een elektriciteitspanne. Afwisseling moet er af en toe eens zijn. Gelukkig duurde het niet ontzettend lang en die kaarsjes zijn wel gezellig.

Bovendien had ik het geluk dat manlief net water had opgezet voor thee. Die had nog net niet gekookt toen de elektriciteit uitviel maar we hadden dus wél warme thee.

Vermits ik toch graag wilde verderlezen in Harry Potter and the Chamber of Secrets plaatste ik een sfeerverlichting op mijn schoot en daardoor voelde het nog magischer. Ik voelde me zelfs een beetje Harry en ja ik weet dat die onder het laken aan het lezen is én niet met sfeerverlichting maar toch. Ik vond het zelfs een beetje jammer toen de panne ietsje later verholpen was.

Zou de specialist raar opkijken wanneer ik haar vraag of ik de volgende keer mijn bloedafname ’s nachts mag laten doen? Dat zou mijn kansen op het ein-de-lijk ontmoeten van Eric Northman immers een pak doen stijgen.

Nog wat YALfest leesvoer. Resist kocht ik een tijdje terug al op het Boekenfestijn maar vermits ik het eerste deel nog niet had kwam het er niet van om de serie te lezen. Nu Sarah Crossan naar Antwerpen kwam heb ik het eerste deel nog snel besteld én gelezen.

Lezen deed ik de afgelopen week meer als anders. We hadden namelijk een last-minute geboekt bij Centerparcs én dit keer hadden we wél geluk met het weer. Het was zelfs zo mooi én warm dat ik niet teveel mocht doen én dus moest rusten én lezen op het terras in de schaduw. Arme ik! 🙂

Oh ja, ik ben er ondanks de schaduw, zonnehoed, zonnecrème en voldoende kleding toch weer in geslaagd om te verbranden. Ik begin het stilletjes aan als een talent te beschouwen. Niet persé een talent  dat ik wil hebben maar toch.

Ik maakte ook nog een hele hoop Witte Chocolade Oreo Fudge. Een eerste lading als extra verjaardagscadeautje én traktatie voor enkele auteurs op YALfestBE en een tweede lading voor het grote verjaardagsfeest van mijn oma. Héél veel chocolade dus.

9 gedachten over “Foto-update #118”

  1. Weer vele mooie momenten lees ik hier. En een oma die haar 96e verjaardag mocht vieren. Doet me denken aan m’n eigen ‘moeke’, zij werd nèt geen 100 en is voor mij altijd een voorbeeld geweest. Heel fijn voor jullie die meevaller in Centerparcs. En grappig dat je een electriciteitspanne ziet als een reden voor afwisseling.

    1. Ik kan je het recept bezorgen … dat is niet helemaal hetzelfde als een potje kant-en-klare fudge maar het is wel een heel gemakkelijk recept. Of had ik je dat al gegeven na de High Tea?

    1. Ik vind het echt spannend! Morgen een aantal medische attesten in orde laten brengen zodat ze bij een eventuele controle niet denken dat ik een drugsdealer ben. 😉

  2. Oooh Londen komt er nu echt bijna aan! Zo spannend!
    Ik kijk al helemaal uit naar je verslag… en dat groen kleedje.. Hoe ontzettend mooi zag dat eruit. Jammer dat het in het echt zo tegenviel.

    1. Het is er eentje van Bel & Bo, misschien valt het bij jouw wel mooi maar ik was dus niet zo gek van het stofje. Vandaag kwamen onze Oyster-cards toe. Weer een stapje in de goede richting.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.