Foto-update #115

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Een mooie actie bij het Kruidvat net wanneer ik nieuwe douchegel nodig had. De linker vind ik alvast geweldig.

Dit jaar betekent een nieuwe maand dat ik een nieuw kleurtje washi-tape mag uitkiezen voor mijn Bullet Journal.

Onlangs voegde ik ook nog wat stickertjes om het geheel op te vrolijken.

 tonijnlasagna in wording

Al een geluk dat sommige theesoorten koud ook lekker zijn want ik was een beetje afgeleid.

Even een aantal boekvriendinnen verrassen met post. Ik ben nog steeds heel blij met mijn adresboek al dacht ik oorspronkelijk dat het een notitieboek was.

Ook dit hoort bij een nieuwe maand. Sinds februari haal ik steeds enkele ongelezen boeken uit de kast omdat het aanbod anders een beetje overweldigend is om uit te kiezen.

De Reparo spreuk werkte niet bij mijn gebroken Accio Tea beker dus ging ik op zoek naar een andere oplossing. Gelukkig heb ik mijn Transfiguration skills beter onder de knie dus toverde ik eerst een aantal ingrediënten om tot Witte chocolade-cranberrykoekjes en vervolgens transfigureerde ik die tot een perfecte Accio Tea beker mét oor. (nee, hoor! Emmy was zo lief om naar Eindhoven te rijden met een vervangexemplaar toen ik daar een dagje was met mijn nicht 😉 )

Verder betekende Eindhoven vooral gezellig bijpraten, lekker eten (ondermeer mijn allereerste Freakshake) en een heel rustige rit terug naar huis dankzij de sneeuw.

Een tijdje terug was mijn lippenbalsem aan vervanging toe en toen kwam ik er in Breda eentje tegen die naar Chai Latte ruikt. Ja, ik had ook niet verwacht dat er zo’n lippenbalsem zou bestaan. Jammer genoeg had ik de verpakking niet goed gelezen en zit er ook kleurstof in. Vermits ik nooit lipstift draag vind ik dit een heel vreemd zicht dus kocht ik deze kleurloze bosbes-variant.

Ik nam ook Bananenthee mee naar huis vermits ik daar al nieuwsgierig was zodra ik hem ergens zag verschijnen; Jammer genoeg vind ik hem niet zo lekker vermits ik precies ook munt proef.

Nog wat aanwinsten van de afgelopen twee weken: leuke stickers om toekomstige post op te vrolijken, Quidditch sokken en een Hufflepuff-notitieboek (Oops I did it again! Maar goed dat ik ze ook effectief gebruik).

Ik ontdekte een verslavend spelletje dankzij mijn schoonzus. Gelukkig hield ik het voor bekeken zodra ik die tien ook effectief haalde want anders zou er hier niet veel van lezen/bloggen komen.

Professor Lupin kon ik jammer genoeg niet vinden in Eindhoven maar de dag nadien kreeg ik wel een mailtje van Large waarin ze aankondigden dat er tijdelijke geen verzendkosten werden aangerekend. Hallo Lupin!

Mijn nicht ging naar Nieuw-Zeeland en nam een heel deel theezakjes voor me mee. Het is dus wel degelijk dankzij mijn familie en lieve vrienden dat die verzameling blijft groeien.

Enkele dagen nadien kwam ook haar post uit Nieuw Zeeland toe waarom ze schreef dat ze heel wat filmlocaties van LoTR had gezien (inclusief Mount Doom) maar dat ze geen elfen, hobbits of Nazgul was tegengekomen. Dus stuur ik haar een berichtje om haar te bedanken en …

IK: Gelukkig maar, ik ben heel blij dat je de Nazgul niet bent tegengekomen want dan was er waarschijnlijk geen leuke nichtjesdag geweest afgelopen vrijdag.
ZIJ: Ik kijk nu al uit naar mijn volgende verlof. Laten we hopen dat we daar geen Dementors tegen komen.
IK: Bwa, als we die tegenkomen in Londen mogen we nadien wel chocolade eten. (=optimistische fangirl)

Ik waagde me onlangs voor het eerst in mijn leven aan het bakken van een wortelcake bakken. Die kleine wortel-versieringen vond ik al meteen schattig. Nadien bleek ik de cake ook nog eens lekker te vinden. Ik zal me dus maar focussen op het feit dat er 400 gr geraspte wortels in zit. Dan moet het toch op zijn minst een ‘beetje’ gezond zijn hé.

Ik heb niet alleen lieve vriendinnen, ze hebben ook nog eens een geweldig gevoel voor timing. Dit lieve kaartje kwam toe op de dag van een vervelend onderzoek.

Deze kast met knutselmateriaal werd nog eens onder handen genomen. Sommige mensen hebben niets om aan te trekken ongeacht het aantal schoenen/kleding in hun kasten. Ik ben blijkbaar iemand die ondanks de hoeveelheid knutselpapier blijkbaar niets met panda’s heeft. Niet op papier, niet op washi-tape, zelfs niet op een sticker of stempel dus …

sprak ik mijn Transfiguration-skills nog eens aan en probeerde een Forever Friends-beertje om te toveren tot een pandabeer. Onze familie werd onlangs immers weer ietsje groter.

13 gedachten over “Foto-update #115”

 1. Yes, die freakshake ziet er goddelijk uit! En da’s typisch he, met kaartjes die vanop reis gestuurd worden, heb ik ook altijd! Binnenkort ga je naar Londen toch, wanneer is dat weer precies? Nog voor mij, denk ik, en ik ga eind april.

  1. Jammer genoeg bleek die freakshake er beter uit te zien dan hij was. Ik had precies toch echte slagroom verwacht in plaats van die uit een spuitbus maar misschien had ik foute verwachtingen. Nee hoor, na jou. Ik ben gewoon al heel héél lang aan het aftellen. We vertrekken echter pas op 9 mei dus je kan me nog nieuw ontdekte adresjes doormailen wanneer je terug bent. 😉

   1. Haha dat had ik ook! Mijn vriend en ik gingen voor zijn verjaardag ook eens een freakshake ‘drinken’. Inclusief Nutella, brownie én een donut op dat glas. Was ook minder lekker dan het er uit zag. Allemaal brokjes in die milkshake ook, wat ik echt afschuwelijk vind.

    1. Ik vond het nochtans heel lekker klinken. Tot ik aan het stuk met de brokjes toekwam. Bah, wat jammer dat het zo tegenviel. Al helemaal omdat ik – als ik dan toch moet bijkomen van het zondigen – dan liefst wel eerst van iets heerlijks geniet.

 2. Die douchegel ziet er inderdaad goed uit. Ik heb nog getwijfeld maar ben er tijdens de actieperiode niet meer geraakt. Maar ik heb nog veel andere soorten die ik beter eerst eens zou opgebruiken 🙂

  1. Ik had me eerder dit jaar voorgenomen om niet al teveel voorraad meer vooraf in te slaan. Gelukkig was ik niet mijn laatste flesje douchegel begonnen én was dit wel een heel mooie aanbieding. Nu kan ik er alleszins weer even tegen want het zijn echt wel grote flessen.

 3. Oh tonijn lasagna? Die moet ik eens onthouden voor Merijn en mij. Man houdt niet van vis maar ik en Merijn wel, al was tonijn tot nu toe niet echt zijn favoriet. Maar misschien zijn er nog andere vis lasagna’s die ik kan maken.

  Dat laatste kaartje is echt zo mooi!

  1. Dankjewel Annemieke! Ik heb ondertussen al een aantal verschillende lasagna’s gemaakt maar deze is tot nu toe steeds opnieuw de favoriet.

 4. Altijd als ik jouw foto-updates bekijk krijg ik instant zin in eten. Die wortelcake ziet er een stuk beter uit dan de naam doet vermoeden! Daarnaast neem ik me bij iedere foto-update voor om vaker kaartjes te versturen naar (blog)vriendinnen, maar tot nu toe lukt het nog niet zo goed.. daar moet ik nodig eens verandering in brengen!

  1. Hihi, ik ben dus als blogster niet goed voor de lijn maar wel een goede promotor van traditionele post. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.