Creatieve Bookstagram-accounts

Ondertussen heb ik ongeveer anderhalf jaar een Bookstagram-account en ik vraag me nog regelmatig af waarom ik dit zolang gewacht heb met het aanmaken van een profiel. Zeggen dat ik hou van al die prachtige, grappige en vaak ook heel creatieve foto’s is een understatement. Ok, ik ben nog steeds niet helemaal fan van de Stories maar door mooie boekige foto’s heen scrollen vind ik dan weer wel heel fijn. Het leek me een fijn idee om enkele van de creatiefste Bookstagrammers die ik volg met jullie te delen.

Sommige mensen zijn heel goed in het opstellen van een mooie kleurcombinatie. De ene is fan van een uitspatting van kleuren, de andere houdt het meer ingetogen. Maar hoe mooi ik sommige van die foto’s ook vind. In deze post wil ik me focussen of de mensen die er echt wat mee gaan goochelen en knutselen …

Christine Manzari oftewel Xenatine maakt regelmatig knappe foto’s met mooie kleurcomposities. Het zijn echter vooral foto’s als deze waardoor ze op dit lijstje terechtkwam.

Iedere keer wanneer één van deze foto’s in haar feed opduikt vraag ik me af hoeveel tijd er is ingekropen.

Ik hou van Bookface-foto’s en Bookface Magazine heeft een Instagram Account waar deze verzameld worden. Eigenlijk zijn dus niet zo zeer zij de creatievelingen maar de personen die de foto’s maakten. In dit geval is dat Yarra Plenty van YPRLibrary

Megan Easter van Little Inklings Design maakt niet alleen prachtige bladwijzers, bekers, quotekaarten en zelfs  een heuse planner voor booknerd … ze maakt er ook nog eens mooi foto’s van.

Nadine van Ravens Nightshade houdt van boeken, raven én photoshop. Althans is veronderstel dat ze dat programma of iets gelijkaardigs gebruikt om aan sommige van haar foto’s raven toe te voegen. Haar feed ziet er ook heel mooi uit doordat alles perfect op elkaar is afgestemd.

Als ik me niet vergis is Gatsby Books het eerste creatieve account dat ik ging volgen. Dit Bookstagram-profiel was ook de inspiratie voor deze blogpost. Over elke foto in dit account is duidelijk nagedacht en er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. Zowel composities als fotobewerkingstechnieken. Samen vormen ze telkens een geheel dat perfect aansluit bij het uitgekozen boek.

Bookish Brontë focust zich uitsluitend op haar Photoshop-skills. Ook hier ga ik er maar vanuit dat ze dit programma gebruikt vermits ik helemaal niet thuis ben in het fotobewerkings-wereldje. Welk programma ze ook heeft uitgekozen haar foto’s zijn heel mooi en ook vrij gevarieerd. Bovendien heeft ze een leuke boekenjurk die me iedere keer die ik ze in haar feed zie opduiken doet denken … ‘Ik wil ook een boekenjurk!’.

Ik ben doorgaans niet zo’n fan van rechthoekige foto’s in mijn Instagram-feed maar de foto’s van The Literary Lama vind ik wel heel mooi. De krijtbord-tekeningen zijn telkens afgestemd om de cover van het boek dat ze toont en dat zorgt vaak voor een prachtig resultaat. De ene keer heel kleurrijk, een andere keer net ingetogen. Dat ik er zelf niet eens in slaag om mooi te schrijven met krijt draagt weliswaar toe aan mijn bewondering voor haar kunsten.

Welk creatieve account(s) moet ik volgens jullie nog gaan volgen?

6 gedachten over “Creatieve Bookstagram-accounts”

    1. Dat vind ik zelf ook nog steeds het leukste hoor. Ik denk niet dat ik het geduld zou hebben dat noodzakelijk is voor sommige van deze foto’s.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.