Terugblik Boekenbeurs #1

Zodra er op Facebook wedstrijden verschijnen waarmee je tickets voor de Boekenbeurs kan winnen doe ik mee. De prijs van het inkomticket spendeer ik immers veel liever aan leesvoer. Ook dit jaar deed ik dus aan verschillende wedstrijden mee en vervolgens kreeg ik een mailtje van één van de uitgeverijen met wie ik samenwerk om me te vragen of ik graag tickets voor de Boekenbeurs kreeg én hoeveel. Tja, natuurlijk wilde ik dat. Al ging ik er toen uiteraard wel van uit dat het niets zou worden met de online wedstrijden. Vervolgens ontdekte ik dat ik niet één maar tweemaal gewonnen had en dus dit jaar zonder probleem meerdere keren naar de Boekenbeurs zou kunnen gaan. Al een geluk dat we daar niet zo erg ver vandaan wonen.

Zondag 29 oktober was het tijd voor mijn eerste bezoekje. Eigenlijk ging ik die dag grotendeels omdat ik voor Marcia van Oog op de Toekomst wilde supporteren. Zij mocht immers Tad Williams interviewen. Ik vreesde een beetje voor de drukte vermits het de zowel eerste openingsdag als weekend was en er bovendien ook nog eens een Internationale bestseller aanwezig ging zijn.

Gelukkig (voor mij alleszins) bleek het die dag net heel rustig te zijn. Het leek wel alsof men nog niet besefte dat de Boekenbeurs geopend was. Hierdoor kon ik in alle rust van het interview genieten én vervolgens nog even bijpraten met Marcia voor we elk verder gingen.

Ik ga het gesprek met Tad Williamns hier niet uitwerken vermits Marcia dat zelf perfect heeft gedaan en jullie het dan ook op haar blog kunnen nalezen. Wel kan ik je alvast meegeven dat de auteur een echte verhalenverteller is en dat kon je duidelijk merken aan de uitgebreide manier waarop hij de vragen beantwoord heeft.

Ook mijn tweede bezoekje op dinsdag 31 oktober bracht ik eigenlijk al supporterend door. Annelies van Boekboetiek mocht die dag Marc de Bel interviewen in de Spiegeltent. Ondertussen hoor ik waarschijnlijk niet meer tot zijn doelgroep maar ik vond het desondanks heerlijk om hem bezig te horen. Hij had het eerst een half uurtje over hoe hij met schrijven is begonnen en dat deed hij op een uiterst geanimeerde manier.

Vervolgens mocht Annelies hem een aantal vragen stellen rond zijn Young Adult boek Marie, codenaam Jeanne. Net als Marcia deelde Annelies dit interview op haar blog dus mocht je interesse hebben dan kan je het gesprek hier terugvinden. (Foto: Julie Verhaert)

Na het interview slenterden we nog eventjes rond op de Boekenbeurs. Ik liet mijn editie van Epinona signeren én kreeg nadien snoepjes mee. Die overleefden het echter niet lang genoeg om mee op deze foto te belanden. Gelukkig bestaat er voor snoepjes geen duidelijk omschreven doelgroep. (Ik vond de Vogel van het jaar-flyer wel grappig. Die vraag is veel makkelijker te beantwoorden dan ‘Wat is je favoriete boek?’. 🙂 )

Verder ruilden we ook een aantal bonnen uit het bonnenboekje om. Zo kregen we kaarten met quotes, bladwijzers (waar ik ondertussen al mee aan het knutselen ging vermits ik ze niet mooi vind maar wel super handig als basis voor zelfgemaakte bladwijzers), Guust Flater-kaarten, …

Opnieuw een leuke dag dus. Vooral omdat ik ook dit keer één van mijn blogvriendinnen nog eens in het echt kon ontmoeten.

14 gedachten over “Terugblik Boekenbeurs #1”

 1. Voor kaarten met toffe quotes wil ik meteen tekenen, leuk hoor! Het is fijn dat je inkomtickets won want idd de prijs van zo’n inkomticketje spenderen aan nieuw leesvoer is nog altijd veel en veel leuker 😉 Je hebt er zo te lezen veel aan gehad aan die boekenbeurs, dat maakt mij hier ook blij.

  1. Deze middag gaan we nog een laatste keer en dan is het weer wachten tot volgend jaar. Ik zal alvast beginnen duimen dat ik dan opnieuw geluk heb met de tickets en anders geniet ik gewoon volop van één bezoekje.

 2. Wij gingen naar de openingsavond (ik bouw elk jaar mee aan de stand van Standaard Boekhandel) – zalig om zo eens een avond tussen de boeken te lopen. het interview van marcia met Tad Williams had ik ook wel willen zien… maar ja, er is ook maar zoveel tijd he.

  1. Wel leuk voor je dat ze het dan zo mooi heeft uitgewerkt op haar blog. Het is natuurlijk niet hetzelfde dan het zelf meemaken maar zo kom je toch nog te weten waarover er gepraat werd.

  1. Oh ja, als je met het openbaar vervoer moet komen wordt het natuurlijk nog een pak duurder. Ik had zelf het geluk dat ik niet alleen tickets had gewonnen/gekregen maar ook dichtbij woon. Met bus en tram ben ik er op ongeveer 30-40 minuten en dat kost me slechts 1,5€. Het was natuurlijk nog handiger op de dagen dat manlief me met de auto heeft afgezet. 🙂

  1. Ja, dat was heel leuk. Ik heb Annelies gisteren zelfs nog een tweede keer gezien. Het was een korte ontmoeting maar wel leuk om haar nogmaals te zien.

 3. Nogmaals: ik vond het echt superlief en -leuk dat je voor mij bent komen supporteren. En wat toevallig dat we elkaar gisteren weer tegen het lijf liepen he 🙂

  1. Dat is super graag gedaan. Ik had net voor ik jouw reactie las nog in mijn tweede Boekenbeurs terugblik genoteerd dat we elkaar toevallig tegenkwamen. Dat was zowel leuk als grappig. Ik ben alleszins fan van dat soort toevaligheden. Vooral ook omdat bleek dat ik niet de enige ben die soms eerst even over een aankoop wil nadenken. 🙂

 4. Ik vond het zo leuk dat je bij mijn interview kwam kijken!! <3 heel spijtig dat ik vorige zaterdag uiteindelijk niet kon gaan om je nog eens te zien, maar oververmoeidheid hield me aan mijn harry potter pyjama gekluisterd. Hopelijk kunnen we snel een nieuwe date plannen!

  1. Daar moet je niet mee inzitten hoor. Ik werd al moe toen ik zag hoe druk jouw week was geweest. Dat je nood had aan een rustige dag lijkt me dan ook vanzelfsprekend. Dat afspreken lijkt me wel super leuk. Als je eens een vrije zaterdag heb of op een weekdagje vrij bent laat je het me maar weten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.