Eventjes bijpraten …

Voor iemand die niet kan gaan werken en dus vaak alleen thuis is overdag is internet iets geweldig. Je leert nieuwe mensen kennen die al dan niet eenzelfde interesse delen, je kan je zelf even afleiden van datgene wat je liefst wil negeren (stom lichaam!), je kan bloggen over je favoriete onderwerp (boeken!), …

Jullie merken er hier op de blog niet zo veel van vermits ik me liefst focus op de leuke zaken in mijn leven. Kleine -en grote geluksmomenten, lieve mensen om me heen, leuke boeken om te lezen, DIY-projecten om mee aan de slag te gaan. Als ik mijn leven daarnaast bondig zou samenvatten en ja af en toe kan ik dat dan klinkt het zo … Meer pijn en minder energie. Laten we het er maar op houden dat 2017 niet echt mijn jaar is.

Het gaat zelfs zo ver dat het me heel veel moeite kost om me te focussen op de boeken die ik zo graag zou willen lezen. Op zo’n moment merk je ook al snel dat sommige zaken vrij veel energie vragen. Online zijn is daar één van en ik heb dan ook besloten om die tijd wat te doseren. Ik verdwijn niet plots van de aardbol maar heb me wel voorgenomen om de tijd die ik ondermeer op social media spendeer serieus in te korten.

Dus niet meer een hele namiddag -en avond naar dat computer-scherm staren en me ’s avonds afvragen waarom ik zo uitgeput ben terwijl ik amper iets fysiek heb kunnen doen. Nee, dit Zwartraafje doet een gedeeltelijke winterslaap. Meer offline dan online, niet meer proberen om elk blogpost te lezen én er op te reageren, om alle social media accounts in het oog te houden, …

Vermits ik dat doorgaans wel doe wilde ik jullie alvast even verwittigen zodat jullie je geen zorgen maken wanneer het wat stiller is vanuit deze richting. Als je vindt dat ik iets niet mag missen mag je me uiteraard gerust taggen of mailen. 😉

Het ziet er trouwens naar uit dat het een positieve beslissing voor me is. De eerste twee dagen dat ik die online tijd terugschroef naar iets minder als twee uur/dag ging ik immers naar Kringloopwinkels en scoorde ik heel wat leuke boeken voor een minimumbedrag. Joepie!

Want ja, zo werkt dat dus bij mij. Sommige vinden me een eeuwige possimist maar ik merk effectief dat er iedere keer dat mijn gezondheid het serieus uithangt meestal ook ergens een compensatie opduikt in dit geval voordelige boeken. Misschien moet ik ooit eens een blogpost uitwerken die aantoont dat ik niet gek aan het worden ben maar echt vaak in de prijzen val wanneer ik niet goed uit de voeten kan. 🙂

Nu maar hopen dat dit besluit er voor zorgt ik binnenkort weer wat meer kan lezen.

17 gedachten over “Eventjes bijpraten …”

 1. Een heel wijs besluit! Ook ik ken de ‘verslaving’ van het online zijn omdat ik meer aan huis gekluisterd ben dan een ander! Maar toch hoe gezellig het ook kan zijn is ook zeker bij social media de term Less is More waarheid!

  Ikzelf heb nu ook besloten minder op alle social media aanwezig te zijn en moet zeggen dat ik daar flink van geniet!

  Meer tijd voor mooie boekjes en ik lijk ook uitgeruster te zijn!

  Dat 2018 maar een veel beter jaar voor je mag gaan zijn en dat we dan maar eens snel een dagje prikken dat ik naar het Belgische afreis!

  1. Alles heeft zowel voor -als nadelen hé. Ik volg momenteel maar een tijdje het advies
   van mijn grootvader op … ‘Te is nooit goed’. Het voelt ondertussen al anders aan.
   Ik probeer niet meer alles bij te houden en beperk me tot max. 2uren per dag. Dat
   is nog steeds wel wat maar ik kom van veel meer en ik wil natuurlijk nog wel nieuwe
   blogposts kunnen uittypen.
   Die ontmoeting lijkt me ontzettend fijn. Echt iets leuks om naar uit te kijken.

 2. Veel courage! Je gezondheid komt op de eerste plaats, dus zorg maar goed voor jezelf! Bewonderenswaardig hoe positief je alles ziet! Chapeau 😀 Op naar een beter 2018 zou ik zeggen!

 3. Knuffel. Goed dat je voor jezelf kiest. Social media kan best wel veel tijd en energie opzuigen, dat klopt. Ik merk dat nu ik bookstagram even heb gelaten deze maand, ik ook wat rustiger ben in mijn hoofd nu richting het einde van de maand. Ik nam het nogal strak, haha.

  1. Er ligt ook een midweekje verlof in het vooruitzicht dus ik hoop dat dat ook wonderen gaat doen. Als het dan hetzelfde weer is als nu ga ik sowieso veel kunnen lezen. Wanneer ik ergens anders ben lukt het me ook beter om te negeren wat er nog allemaal zou moeten gebeuren. Dan zal het ook meteen wat stiller zijn in mijn hoofd.

 4. Social media en online zijn is soms erg fijn, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven. Fijn dat je ook even tijd voor jezelf buiten het scherm creëerde!

 5. Hopelijk knap je snel weer op Liesbet! Blogjes en social media wachten wel, ga maar lekker uitrusten/lezen 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.