Blogger Vriendenboek #110

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Evi van Evi’s Journey in de spotlight.

Naam:
Evi

Leeftijd:
33

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Germaanse talen, maar na die eerste kandidatuur wist ik al dat ik niet in het onderwijs wou terecht komen en dus heb ik nadien nog een extra jaar Meertalige Bedrijfscommunicatie gestudeerd.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik probeer om twee keer in de week te gaan joggen en om op regelmatige basis te bloggen.

Je favoriete eten:
Pfieuw dat is een moeilijke want ik eet eigenlijk heel graag. Er zijn ook maar weinig dingen die ik echt niet lust. Maar als er iets is waarvoor je me ‘s nachts altijd mag wakker maken dan is dat pizza of gevulde groenten.

Je lievelingskleur:
donkerblauw

Verzamel je (naast boeken) iets?
Niet altijd even bewust maar wanneer ik mijn kleerkast kijk duiken daar verdacht veel sjaals op.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Olleke Bolleke. Of het ook het boek is dat ik al het langst in mijn bezit heb ben ik niet zeker, maar het is wel het eerste boek waarvan ik me herinner dat ik het cadeau kreeg. Ik was nog niet al te oud en we vertrokken op vakantie naar het zuiden van Frankrijk. Om ons tijdens de autoreis zoet te houden hadden mijn ouders voor ieder van ons iets gekocht, mijn broers kregen wat speelgoed en ik als leesbeest van het gezin kreeg dit boek.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik heb ooit een miskoop gedaan maar die was deels studiegerelateerd. Voor de cursus Postmoderne Nederlandse literatuur dienden we de Movo Tapes (A.F. Th. van der Heijden) te lezen. Een stevige klepper en dus leek het me wel handig te zijn dat ik het zelf in de boekenkast zou hebben staan. Alleen vond ik er echt niets aan. Gelukkig vond het recent een tweede thuis bij Sofie. Maar verder heb ik geen spijt van een boek dat ik gekocht heb. Er zijn er die ik hoogst waarschijnlijk geen tweede keer ga lezen, maar ik vind het wel een enorme rijkdom om ze in mijn kast te hebben staan.

Luister je naar audio-boeken?
Neen al zou ik dat wel eens willen proberen. Om de een of andere mysterieuze reden is er een soort drempel die me tegenhoudt om me een audioboek aan te schaffen.

Heb je een favoriet genre?
Ik heb een groot zwak voor historische romans. Tot ik vorig jaar voor het eerst deelnam aan de Verbeelding Book Challenge las ik zo goed als niets anders.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Momenteel staan een aantal non-fictieboeken hoog op mijn verlanglijstje: Nooit meer te druk en Zeg me dat ik oke ben. Fictie hangt vooral van het moment zelf af.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Hoe geordend en gestructureerd ik op professioneel vlak ben, zo ongestructureerd ben ik als het aankomt op mijn boekenkast. Er zit niet echt een structuur in. Boeken die ik kocht en/of gebruik voor het werk staan onderaan in de kast en verder staan de nog niet gelezen boeken bij elkaar. Ik probeer om boeken van dezelfde auteur ook wat bij elkaar in de buurt te zetten maar dat is het wat qua structuur of logica. Ik vind het ook heerlijk om in de kast te snuisteren en plots een boek te ontdekken waarvan ik niet meer wist dat ik het had. Het enige wat ik jammer vind is dat er momenteel geen ruimte is voor een extra boekenkast. Dus ik kijk reikhalzend uit naar volgend jaar, als we in ons nieuwe huis wonen en ik een extra boekenkast kan plaatsen.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Het schommelt wat. Ik kreeg voor mijn dertigste verjaardag een e-reader en dat biedt toch wel wat voordelen: ik kan overal en altijd mijn ‘bibliotheek’ meenemen zonder dat ik met extra kilo’s moet sleuren. Maar de geur en ervaring van een fysiek boek te lezen, daar kan toch niets tegen op. Dus wissel ik regelmatig af.

Heb je een favoriet boek?
Ik heb niet meteen één favoriet boek maar wel een aantal boeken die hoog in mijn lijst van aan te raden boeken staan: All the light we cannot see, I am Pilgrim, Wonder, De waarheid over de zaak van Harry Quebert, de Harry Potter reeks, Pride & Prejudice, …

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
De cover van Bollewollewangen Fien en haar vriendjes blijf ik prachtig vinden. Het boek werd gedrukt in 1980 en alhoewel covers er vandaag vaak prachtig uitzien blijft deze mijn favoriet. (Oh, dat boek deed me meteen terugdenken aan Een koffertje vol dromen. Het is er eentje van dezelfde schrijfster en Jaklien. Mijn grootouders hadden het boek en ik heb daar echt leuke herinneringen aan. Mijn geboortekaartje was er trouwens ook eentje met een illustratie van Jaklien Moerman.)

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Moeilijke vraag, ik zou ze eigenlijk moeten gaan tellen maar schat dat het er rond de 100 zullen zijn, zeker als je ook de collectie kookboeken die in de kast in onze keuken staan meetelt. Als je ook alle boeken op mijn e-reader gaat meetellen kom ik hoogst waarschijnlijk ergens boven de 200 uit.

Wat is je laatst gekochte boek?
Het laatste fysieke boek dat ik kocht was een kookboek (Julie natuurlijk). Ik had van mijn lief haar tweede boek cadeau gekregen voor moederdag en was zo aangenaam verrast door de gerechten dat ik me ook het eerste boek wou aanschaffen. Het laatste fictieboek dat ik kocht was er eentje op mijn e-reader: Bijna echt gebeurd. Ik las deze week Grote Kleine Leugens uit (een boek dat ik van Fieke leende voor de Verbeelding Book Challenge) en ben benieuwd geworden naar het andere werk van deze auteur.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Moeilijke vraag, ik vermoed dat ik al in boeken keek en las voor ik De Katten van Kruisem begon te lezen maar dat boek wakkerde mijn liefde voor lezen zeker en vast enorm aan.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Marc De Bel ☺ Ik leerde zijn boeken kennen via een vriendje op school en verslond ze zowat allemaal.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Philippa Gregory, daar heb ik er 12 van in de kast staan. Ik las voor het eerst een boek van haar (The Other Boleyn Girl) tijdens een snikhete vakantie in Turkije en was meteen verkocht. Ik heb nadien heel lang bijna hoofdzakelijk historische romans gelezen.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Er zijn er wel een paar die ik al meer dan drie keer gelezen heb: Pride & Prejudice, de Harry Potter reeks of nog The Other Boleyn girl. Stuk voor stuk boeken die me doen wegdromen en die me elke keer opnieuw meenemen naar een ‘magische’ wereld.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Als ik begin in een boek dan wil ik het ook uitlezen, zelfs al vind ik het niet zo een topper. Vorig jaar ben ik begonnen in Het Smelt en ik had er torenhoge verwachtingen van. Waarschijnlijk doordat er een hype was ontstaan rond dat boek. Maar ik vond er eerlijk gezegd niets aan. Dus toch uitgelezen maar eigenlijk wel wat tegen mijn zin.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ja! Nuja, mijn voornaam in ieder geval wel ☺
Eten, bidden, beminnen
Van bollewangenfien en haar vriendjes
Innocent traitor

6 gedachten over “Blogger Vriendenboek #110”

  1. nice! Ik heb “een koffertje vol dromen” in mijn boekenkast staan, ik las er vorig jaar wel eens uit voor aan mijn zoon maar dat is er niet meer van gekomen! Dringend werk van maken!

    1. Hey Nina! Als je een keertje wil meedoen mag je het me zeker laten weten. Ik vind het heel leuk om zowel (voor mij alleszins nog) nieuwe bloggers te ontdekken als bloggers die ik al een tijdje volg nog wat beter te leren kennen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.