Foto-update #96

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik kreeg plots een verrassings-High Tea als vroeg verjaardagscadeau van mijn nichtjes. Naar het schijnt kom je niet bij van eten dat je voor je verjaardag krijgt. Ik ga dat alleszins zo vaak herhalen in mijn gedachten tot het werkelijkheid wordt. Anders heb ik waarschijnlijk meteen ook een halve kilo extra lichaamsgewicht cadeau gekregen.

Onverwachts kreeg ik van mijn lieve buurvrouw deze Dolfijn – bladwijzer. Ik vind het echt prachtig hoe sommige mensen in staat zijn om daar zo’n fijne details in te verwerken.

Ik moest even wachten totdat de bestemmeling ze ook effectief had ontvangen maar een tijdje terug maakte ik deze boekenlegger om iemand te verrassend.

Of ik interesse heb voor aardbeien van eigen kweek? uiteraard!

Deze prachtige zonsondergang wist me af te leiden tijdens het lezen.

Zo verlopen mijn pogingen meestal wanneer ik op mijn voeding probeer te letten … ‘Goed gedaan Liesbet. Yoghurt met bosbessen … in de verste verte niets ongezond te bespeu … Oh, is dat een koekje?’

Wanneer ik naar het ziekenhuis moet (en nee, Eric Norhtman had jammer genoeg nog steeds zijn weg naar het labo niet gevonden) passeer ik langs een wei met wilde konijnen. Dit exemplaar wilde wel even poseren voor een foto. De anderen zijn al verdwenen zodra je durft ademhalen.

Ik draag niet zo vaak juwelen maar deze halsketting past wel heel mooi bij mijn nieuwe kleedje.

Onze tuintafel is ondertussen een kattenbed -en ‘laten we ons hier even wassen’-tafel geworden. 🙂

Ah, heerlijke watermeloen om wat te verfrissen tijdens de warme dagen. Het zelfgemaakte mango-ijs op basis van bevrozen mango en een beetje melk was ook super lekker maar daar heb ik jammer genoeg geen foto van.

Ik moest in Mechelen eventjes wachten op mijn afspraakje en dat was absoluut geen straf vermits het mooi weer was, ik (uiteraard) leesvoer bij had én een vrij bankje had kunnen bemachtigen in de Botanique.

Oops! We ontdekten die dag ook een nieuw adresje in Mechelen dat de ideale locatie lijkt te zijn voor een bijpraat-middag. Ik dronk er voor het eerst een Watermeloen/aardbei-limonade en proefde de Chocolade/Kers-cupcake.

Eerder deze week vonden we ook nog eens de tijd om samen te komen voor een knutselmiddag. Met deze kaartjes ben ik uiteindelijk terug naar huis gekeerd.

Dit is het eindresultaat wanneer ik alleen thuis ben en dan maar besluit om als avondmaal restjes op te werken. Een ietswat bizarre maar vooral erg originele omelet.

Een lieve vriendin gaf me vijf boeken cadeau omdat ik tante ben geworden. Het is misschien nog een beetje te vroeg om voor te lezen maar ondertussen begin ik alvast een voorraadje kinderboeken te verzamelen.

Wanneer je onze voorraadkast opent lijkt het wel alsof je een Indische kruidenmarkt bezoekt en dat komt door de mensen van Twinnings. Die besloten immers om één van mijn favoriete theesmaken – hun Indische Chai – uit productie te halen. Het is niet de eerste keer dat dit me overkomt maar ik ben dus op zoek naar een even lekkere vervanger én zowel een vriendin als mijn nichtje besloten wat mee te helpen waardoor ik momenteel VIJF soorten Chai in huis heb.

11 gedachten over “Foto-update #96”

 1. De boekenlegger is echt super en zit in mijn current read. <3 En super leuk van de hightea.

  En voorlezen kan vanaf elke leeftijd. Je moet alleen wat creatief zijn. 😉
  Ik heb de AH vanille chai ook. Ik vind die wel lekker maar dat is dan ook de enigste chai die ik drink, haha.

  Die eerste foto met kaartjes, die zijn echt super mooi!

  1. Je moet ook super snel kunnen lezen want die kinderhandjes draaien die bladzijden wel echt ontzettend vlug om. Een tijdje terug heb ik voorgelezen voor het dochtertje van een vriendin. Al haar boeken in minder dan een half uur. 🙂

 2. Oh, zo tof dat jij ook kinderboeken in huis haalt, om als tante te kunnen voorlezen!
  En die omelet is misschien een samenraapseltje, maar wel eentje dat er heel lekker en vrolijk uitziet, mmm 🙂

  1. Ik dacht eerst zelfs een vakje in de boekenkast(en) vrij te maken voor mijn neefje en metekindje maar misschien moet ik toch maar voor een speelgoed/boeken-koffer kiezen. Met hun eigen boeken mogen ze doen wat ze willen maar ik zou het toch wel erg vinden mochten die van mij liefdevol mishandeld worden. 🙂

  1. Dankjewel Dominique! Dit seizoen heb ik vooral een zwak voor die kleine blauwe besjes en kersen. Al vind ik aardbeien even heerlijk met dit hete weer. Zodra er een hittegolf aanbreekt eet ik liefst van al fruit. Watermeloen, aardbeien, … of morgen wanneer het klaar is – zelfgemaakt ijs met witte chocolade en frambozen. Mmmm

 3. grappig in Nederland heb je een heel klein dorpje dat het Megchelen en iedere keer als ik zie Mechelen denk ik aan de Megchelen hier in Nederland. een super klein dorpje waar niet veel te beleven is. ze hebben er wel een café maar geen supermarkt.
  die boekenlegger is erg schattig. leuke ketting

  1. Hier is het dan weer een gezellige stad met een vrij compact centrum maar wel massa’s lekkere adresjes en heel wat mooie plekjes.

 4. Oh, jummie, die High Tea ziet er heerlijk uit. Al die kleine hapjes, dat is altijd zo verraderlijk. Je denkt dan: ‘Goh, zo klein, dat kan geen kwaad’, maar voor je er erg in hebt heb je er tien of twintig zo’n binnen 😉

  Die Minion-boekenleggers zijn echt mooi gemaakt zeg! Is dat in reliëf? Zo’n fijne lettertjes zeg!

  Mijn aardbeien doen het niet zo goed dit jaar 🙁 Vorig jaar had ik er keiveel en grote ook. Nu heb ik maar sporadisch een heel kleine aardbei, waar niet veel vocht in zit. Ik denk dat het gewoon te snel te warm geworden is.

  Die halsketting doet met denken aan een boekenreeks die ik heel vroeger verslond: House of Night

  Herkenbaar dat je als tante ook boekjes begint in te slaan 😉 Heb ik ook gedaan. Plus, mijn eigen Tiny en sprookjesboeken staan hier ook terug in de kast!

  1. Zo’n High Tea is inderdaad rampzalig voor het gewicht maar wel zo leuk om ondertussen eens uitgebreid bij te praten met je nichtje/vriendin.

   De boekenleggers zijn met snijvormen gemaakt. Zowel het hartje als de letters zijn met een Double Do uit het gele papier gesneden zodat het blauwe erachter voor contract kon zorgen. Aan de andere zijde is er dan weer net een snijvorm op het papier bevestigd. Gelukkig verkopen ze van die hele fijne lijmstiftjes want anders was het onbegonnen werk met die spiraalachtige snijvorm.

   Oh, bij hen is het net omgekeerd. Toen waren hun plantjes verzopen door al de regen én het feit dat hun moestuintje onderaan een afhellend vlak lag. Dit jaar hadden ze wel een mooie buit en ik ben blij dat wij daar van mochten meegenieten. Hopelijk doen de frambozenstruiken van mijn schoonouders het later deze zomer ook zo goed. Mmmmm.

   Ah ja, die halve maan speelt daar een heel belangrijke rol hé. Mij doet ze ook altijd aan Emmy denken van Zon en Maan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.